G4Media.ro

Wizz Air a pierdut contestaţia în justiţia UE împotriva ajutorului de stat…

Sursa foto: Facebook/Tarom

Wizz Air a pierdut contestaţia în justiţia UE împotriva ajutorului de stat de 36,66 milioane de euro acordat companiei TAROM în timpul pandemiei de Covid-19

Compania aeriană ungară low-cost Wizz Air a pierdut miercuri o contestaţie în justiţia Uniunii Europene împotriva ajutorului de stat de 36,66 milioane de euro primit de TAROM în timpul pandemiei de Covid-19, care a fost aprobat de autorităţile de reglementare a concurenţei din UE, relatează news.ro, conform Reuters.

Tribunalul General al Uniunii Europene, a doua cea mai înaltă curte a UE, a menţinut aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat din 2020.

Ajutorul a fost compatibil cu regulile pieţei interne ale UE, a spus tribunalul, deoarece a urmărit să prevină dificultăţile sociale pe care o întrerupere a serviciilor TAROM le-ar fi cauzat pentru conectivitatea regiunilor din România.

Ajutorul, pe care România l-a dezvăluit comisiei în februarie 2020, a constat într-un împrumut pentru finanţarea nevoilor de lichiditate ale TAROM, rambursabil după şase luni.

Comisia a aprobat ajutorul în aceeaşi lună.

Wizz Air a încercat să anuleze decizia comisiei, susţinând că ajutorul nu a îndeplinit două condiţii, că a contribuit la un obiectiv de interes comun şi că TAROM nu ar fi trebuit să primească ajutor de salvare înainte.

Instanţa UE a spus că un obiectiv de interes comun include prevenirea dificultăţilor sociale sau a eşecului pieţei, iar comisia a avut dreptate să considere acest lucru ca fiind un risc, având în vedere starea proastă a infrastructurii rutiere şi feroviare a României.

Aceasta a spus că poate fi acordat un ajutor suplimentar dacă au trecut cel puţin 10 ani de la restructurarea anterioară şi că acesta a fost cazul TAROM, relatează news.ro

Sursa foto: Facebook/Tarom

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce i-o interesa pe privatii din Hungaria de ajutorul primit de compania de stat romaneasca? Cine i-a pus sa falimenteze Malev-ul? Sa stea cuminti in banca lui Orban si lui Putin si sa lase companiile romanesti in pace…

    • Foarte simplu dacă dispare Compania TAROM , se mai face puțin loc pe piață , și poate pun mâna pe hangarul Companiei TAROM. Din păcate se pare că cei din conducerea TAROM ,nu toți vor binele acestei companii , nu știu dacă din nepricepere sau rea voință . PĂCAT !

  2. huo ungaria