G4Media.ro

WhatsApp a primit interdicție în Germania să mai colecteze datele utilizatorilor. Noii…

sursa foto: Pexels

WhatsApp a primit interdicție în Germania să mai colecteze datele utilizatorilor. Noii termeni de confidențialitate ai aplicației intră în vigoare din 15 mai

Facebook Inc. a primit ordin, de la o autoritate germană pentru protejarea confidențialității să nu mai colecteze datele utilizatorilor germani de pe WhatsApp, în contextul lansării unor noi termeni de confidențialitate la 15 mai 2021.

Potrivit Bloomberg, autoritățile germane consideră că încercarea companiei de a-i determina pe utilizatori să fie de acord cu practica în termenii actualizați nu este legală.

Johannes Caspar, care conduce autoritatea de confidențialitate din Hamburg, a emis o interdicție de urgență de trei luni, interzicând Facebook să continue cu colectarea datelor.

A cerut, de asemenea, unui grup al autorităților de reglementare a datelor din Uniunea Europeană să ia măsuri și să emită o hotărâre pentru toate cele 27 de națiuni membre.

Noii termeni WhatsApp care permit recuperarea datelor sunt considerați de acesta ca fiind ”netransparenți, inconsecvenți și prea largi”.

Ordinul lovește în esența modelului de afaceri și a strategiei de publicitate țintită a Facebook.

La rândul ei, compania a calificat revendicările lui Caspar ca fiind „greșite” și a declarat că ordinul nu va opri implementarea noilor condiții. Acțiunea autorității de reglementare „se bazează pe o neînțelegere fundamentală” a scopului și efectului actualizării, a declarat compania într-un comunicat.

Citește și: De ce migrează unii dintre utilizatori de la WhatsApp spre Signal, Telegram și alte platforme. Fenomenul se întâmplă și în România

Facebook Inc nu este la primele probleme în Germania: în urmă cu un an, și Curtea Federală de Justiție a solicitat companiei să înceteze colectarea automată şi mai ales fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale precum Whatsapp sau Instagram.

În 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei a emis o hotărâre similară.

Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal, care i-a dat câştig de cauză.

Facebook s-a confruntat cu critici globale cu privire la noii termeni pe care utilizatorii WhatsApp trebuie să-i accepte până pe 15 mai.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai exista inca utilizatori de WhatsApp? Când poți discuta liniștit via Signal, Telegraf, etc.

  2. Oricum germanii sunt comunistii UE.
    Singura tara din UE unde a fost interzis Google street view.