G4Media.ro

Washingtonul susține că un atac cibernetic de amploare susţinut de China a…

sursa foto: Pexels/ Sebastiaan Stam

Washingtonul susține că un atac cibernetic de amploare susţinut de China a afectat „infrastructuri critice” în Statele Unite

Un „actor cibernetic” sponsorizat de China s-a infiltrat în reţelele de infrastructură critică din SUA, a susţinut miercuri Washingtonul, aliaţii săi occidentali şi Microsoft avertizând că ar putea avea loc campanii similare în întreaga lume, informează AFP, citată de News.ro.

Într-un aviz comun, autorităţile de securitate cibernetică din Statele Unite şi alte ţări au avertizat asupra unui „grup de activităţi” asociate cu „un actor cibernetic sponsorizat de stat în Republica Populară Chineză, cunoscut şi sub numele de Volt Typhoon”.

„Această activitate afectează reţelele sectoarelor de infrastructură critică ale Statelor Unite”, iar entitatea care efectuează atacul „ar putea aplica aceleaşi tehnici (…) în întreaga lume”, au adăugat aceştia.

Într-o declaraţie separată, Microsoft a explicat că „Volt Typhoon” este activ de la jumătatea anului 2021 şi a vizat, printre altele, infrastructura critică de pe insula Guam, care găzduieşte o bază militară majoră a Statelor Unite în Oceanul Pacific.

Această campanie riscă „să perturbe infrastructura critică de comunicaţii dintre Statele Unite şi regiunea asiatică în crize viitoare”, a avertizat Microsoft.

„Comportamentul observat sugerează că actorul ameninţării intenţionează să spioneze şi să menţină accesul (la infrastructură) nedetectat cât mai mult timp posibil”, a adăugat grupul de tehnologie din SUA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...