G4Media.ro

Washingtonul îndeamnă Israelul şi Turcia să-şi „depășească diferendele”

sursa foto: Unsplash / Levi Meir Clancy

Washingtonul îndeamnă Israelul şi Turcia să-şi „depășească diferendele”

Statele Unite au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea de a „forţa” guvernul israelian să accepte un armistiţiu în Fâşia Gaza, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Amândouă sunt aliaţii noştri şi le încurajăm să-şi depăşească diferendele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre îngheţarea schimburilor comerciale.

El a refuzat să facă orice alt comentariu.

Statele Unite se arată adesea precaute în comentariile lor publice cu privire la Turcia, pe fondul relaţiilor tensionate cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara, critic virulent al Israelului, a justificat vineri această decizie de suspendare a relaţiilor comerciale cu scopul de „a forţa Israelul să accepte un armistiţiu şi a creşte volumul ajutorului umanitar care intră (în Fâşia Gaza)”.

Turcia, printre puţinele ţări cu o majoritate musulmană care recunosc Israelul, anunţase deja în aprilie restricţii la exporturile a 54 de produse în Israel, printre care oţel şi metal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...