G4Media.ro

Wang Yi face primele declaraţii după ce a fost numit din nou…

Sursa foto: Facebook / 中华人民共和国外交部发言人办公室 (MFA China)

Wang Yi face primele declaraţii după ce a fost numit din nou ministru de Externe al Chinei, în urma demiterii subite a lui Qin Gang

Wang Yi a făcut primele comentarii vineri după ce a fost numit din nou ministru de externe al Chinei, promiţând să aprofundeze parteneriatele şi să salvgardeze suveranitatea, într-un comunicat postat pe website-ul ministerului său şi citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Diplomatul veteran a fost numit din nou ministru de externe marţi, înlocuindu-l pe starul în devenire Qin Gang după o absenţă misterioasă de o lună a acestuia din urmă care a ridicat semne de întrebare despre transparenţă după doar şapte luni în post.

Ministerul s-a limitat să anunţe că Qin a părăsit postul din motive de sănătate nespecificate.

Qin a fost numit ministru de externe în decembrie, dar nu a mai fost văzut în public din 25 iunie când s-a întâlnit cu diplomaţi în vizită la Beijing.

Wang a declarat că ministerul său va aprofunda parteneriatele cu alte ţări şi că participă activ la reforma guvernanţei globale, şi „salvgardează cu hotărâre suveranitatea, securitatea, dezvoltarea şi interesele” Chinei.

Wang a mai fost ministru de externe între 2013 şi 2022. El este de asemenea director al Biroului Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...