G4Media.ro

Vosganian (ALDE), replică dură pentru PSD în scandalul Pilonului II de pensii:…

Vosganian (ALDE), replică dură pentru PSD în scandalul Pilonului II de pensii: Preluarea banilor la Pilonul I ar fi o fraudă la Constituție, un abuz. Trecerea automată în Pilonul 1, profund eronată

Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, a respins marți orice modificare a actualului sistem de pensii, arătând că o preluare a activelor de la Pilonul II ar fi ”un abuz” și o ”fraudă la constituție”. Vosganian a respins categoric și ideea ca plățile la Pilonul II să fie suspendate și reluate doar pentru cetățenii care mai optează o dată în acest sens, calificând-o drept ”profund eronată”.

”Ideea ca s-ar putea relua angajarea cetățenilor în fondurile de pensii e profund eronată. Dacă trec automat în Pilonul 1 e eronat, nu e firesc, pentru că cetățenii au optat deja în 2008. Nu o să accept să se dea o lege prin care cetățenii care vor să rămână în Pilonul II să trebuiască să opteze pentru asta”, a spus Vosganian.

Vosganian a mai spus, într-o declarație la Parlament, că ALDE a realizat un studiu privind Pilonul II de pensii.

Întrebat dacă a discutat cu PSD despre Pilonul II, Vosganian a spus că ”de o bună bucată de vreme nu am mai avut discuții pe teme economice cu reprezentanții avizați ai Guvernului”. Liderul ALDE a mai adăugat că ”pe viitor ar trebui să ne abținem de la orice revoluție fiscală”. El a respins însă ideea existenței unor tensiuni în coaliție, adăugând chiar că ”dacă s-a discutat de creșterea ALDE în sondaje, PSD ar trebui să se bucure”.

G4Media.ro a relatat despre neînțelegerile tot mai mari dintre șefii PSD și ALDE, Tăriceanu fiind tot mai nemulțumit de comportamentul liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că a rupt dialogul politic. Tot mai mulți membri ALDE i se plâng lui Tăriceanu că ”Dragnea le-a luat tot: acces la afaceri, la funcții politice și în firmele de stat”, au mai declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

După toate indiciile, ruptura s-a produs în martie, din cauza ambițiilor prezidențiale manifestate de Călin Popescu Tăriceanu. Un sondaj realizat în perioada 1-19 martie la comanda ALDE anunța că numărul doljenilor care vor candidați separați este aproape egal cu al celor care vor candidat comun PSD-ALDE. În situația unui candidat comun, 48% îl vor pe Tăriceanu și doar 8% pe Dragnea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. „discuții pe teme economice cu reprezentanții avizați ai Guvernului”?
    Pai cine ar putea fi aceia? Ce semnificatie are „avizati” in guvernul he-he dancila?

  2. Ooopaaa!!! Se-ntâmplă ceva, dacă Vosganian „se-abate de la linie”…