G4Media.ro

Von der Leyen: Uniunea Europeană este un maestru al recostrucției, dar trebuie…

Von der Leyen: Uniunea Europeană este un maestru al recostrucției, dar trebuie să-și dezvolte capacitățile militare pentru a influența politica mondială

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, la Forumul Economic Mondial, că Uniunea Europeană este un maestru al reconstrucției, dar că trebuie să își dezvolte capacitățile militare pentru a influența evenimentele importante la nivel mondial, notează Politico.eu.

Ea a subliniat că aceste capabilități vor fi complementare NATO și „diferite” de ale organizației nord-atlantice.

„De asemenea, trebuie să facem mai mult atunci când vine vorba de gestionarea crizelor pe măsură ce acestea se dezvoltă”, a spus von der Leyen într-un discurs cheie la adunarea anuală a miliardarilor din Elveția.

„Și pentru asta, Europa are nevoie și de capacități militare credibile și am creat blocurile de construcție ale Uniunii Europene de Apărare. Este complementară NATO și este diferită”, a mai spus aceasta.

Von der Leyen, care a fost ministrul german al apărării a aprobat anterior conceptul de „armată UE” – cel puțin ca un fel de apel retoric pentru îmbunătățirea capabilităților colective militare și de apărare ale blocului.

„Este vorba despre Europa care își modelează propriul viitor”, a spus von der Leyen. „Dar pentru a fi mai asertivi în lume, știm că trebuie să pășim în anumite domenii. Evenimentele recente au expus unde trebuie să facem mai multe. Libia arată costurile împărțirii și ezitării. Este nevoie de foarte puțină putere pentru a rupe un echilibru fragil, dar adevărata putere constă în refacerea pieselor din nou. În ultimul deceniu, europenii au aflat importanța stabilității. Din Ucraina până la țărmurile Mediteranei, din Balcanii de Vest până la Sahel, am învățat importanța de a investi mai mult în stabilitatea pe termen lung și de a preveni crizele. Aici poate face Europa o diferență reală”, a mai spus Von der Leyen.

sursa foto: Armata Germaniei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da, o armata europeana cu tehnica militara de avangarda care sa completeze si sa conlucrese intercambiabil cu forta Nato ar fi bine venita .Cate 50 de mii de soldati profesionisti din fiecare tara a UE care sa se antreneze prin rotatie cu cei deja existenti in fortele Nato ar crea o forta de respectat.Sa fie intr.un ceas bun.

 2. Noi romanii nu aven nevoie de UE pe plan militar ci numai de banii lor.
  Noi suntem cu americanii ( NATO) si contribuim la dezvoltarea industriei americane de armament

 3. Romanii trebuie sa.i lase pe cei mai importanti lideri ai Ue sa inchege formarea AE ( armatei europene) si mai apoi sa se alature treptat,pentru ca e parte cu dreptiri depline a UE.

 4. Vorbeste groparul de facto al si asa firavei armate germane despre armata ue :))) poate fi cineva mai ridicol de atat?! da, romanii care au comentat mai sus :))

 5. O armata moderna de LGBT-isti, hipseristi, gender fluid, arabi si negri ar fi perfecta pentru aspiratiile nebunilor care ne conduc de la Bruxelles….cu o singura conditie, sa fie corect politic pe campul de lupta hahaha

 6. Armata europrana se va face,Franta o vrea si acum si Germania si mai sant si altii,chiar ma gandesc deja cui nu convine o Europa puternica.

 7. O armata europeana complementara NATO si in acelasi timp o armata Europeana ce va avea in componenta sa, dincolo de armament de ultima generatie , o noua viziune referitoare la RAZBOI (ca denumire generica )un nou concept militar ce va cuprinde razboiul stelelor , capacitatea europeana de reconstructie (fie doar prin tehnologiile si conceptul ce ne ofera aceasta posibilitate)si nu in ultimul rind aducerea , in fata cetatenilor planetei, a ideii de pace ce aduce prosperitate . A refuza PACEA (este vizibil ceea ce anii de pace au reusit sa faca in Europa)este un nonsens uman . Umanitatea are nevoie mai mult ca oricind de PACE.

 8. Adica vor sa se rupa de NATO. Cumva doamna Ursula isi va echipa armata cu avioane de vanatoare electrice?
  Foarte multa ipocrizie la nemti. Pana acum tineau discursul pacifist si acum spun ca este nevoie de armata ca sa se impuna in afara uniunii.
  Din perspectiva securitatii cea mai buna si mai ieftina optiune este sa ramana sub protectia NATO. Infiintarea unei armate „complementare” nu este justificata decat daca se doreste intreruperea tuturor relatiilor cu SUA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.