G4Media.ro

Von der Leyen: UE îşi va adapta regulile privind ajutorul de stat…

Sursa foto: European Commission

Von der Leyen: UE îşi va adapta regulile privind ajutorul de stat pentru a preveni un exod de investiţii declanşat de un nou pachet de subvenţii pentru energie verde din SUA

UE îşi va adapta regulile privind ajutorul de stat pentru a preveni un exod de investiţii declanşat de un nou pachet de subvenţii pentru energie verde din SUA, a declarat duminică şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit News.ro.

”Concurenţa este bună… dar această competiţie trebuie să respecte condiţii de concurenţă echitabile”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs în oraşul belgian Bruges.

Ea a adăugat că ”Legea pentru reducerea inflaţiei din SUA ar trebui să ne facă să reflectăm asupra modului în care ne putem îmbunătăţi cadrele de ajutor de stat şi le putem adapta la un nou mediu global”.

Blocul european de 27 de ţări se teme că Legea americană pentru reducerea inflaţiei, în valoare de 430 de miliarde de dolari, cu scăderile sale generoase de impozite, ar putea atrage afacerile din UE şi ar putea dezavantaja companiile europene, de la producătorii de maşini la producătorii de tehnologie ecologică.

Subiectul este unul dintre câteva probleme aflate pe agenda Reuniunii Consiliului pentru Comerţ şi Tehnologie al UE-SUA din 5 decembrie.

Printre participanţi se numără secretarul de Stat al SUA Antony Blinken, secretarul pentru Comerţ Gina Raimondo şi reprezentantul Comercial al SUA Katherine Tai, alături de vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi Margrethe Vestager.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Trotinete electrice cu pedale? Într-un oraș poluat?

  2. Tot vor pleca, cand pretul gazelor si al curentului e triplu nu isi permite nimeni sa ramana oricat ar fi ajutorul de la stat, ajutor ce poate fi conditionat si suspendat oricand.

    Asta daca vor fi la anul destule gaze si curent atat pentru consumatorii casnici cat si cei industriali.

    Europa, te-ai sinucis ca o zuza ce esti, sper sa ne ierte generatiile ce vor urma.

  3. Rusia e aproape de faliment trolache, au plecat sute de mii de rusi care aduceau zeci de mii de dolari la PIB, adică au pierdut zeci de miliarde din PIB, sute de mii pe front care mor, și ăștia aduceau niște miliarde, sute de miliarde din investiții străine, inflație 20 la suta plus scădere economica 5 la suta, adică 25 la suta în cap. Rusia e distrusa.

    • Putin e multumit sa ramana si doar cu aia care se uita doar la televiziunile lui😆.Dar sa fie „țarul”țanțoș al Kremlinului!