G4Media.ro

Von der Leyen: Noile sancţiuni ale UE împotriva Rusiei vor avea ca…

Sursa foto: Twitter/ MFA Russia

Von der Leyen: Noile sancţiuni ale UE împotriva Rusiei vor avea ca ţintă şi Sberbank, cea mai mare bancă rusă

Sancţiunile viitoare ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor viza băncile, în special Sberbank, cea mai mare bancă din ţară, precum şi petrolul, a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, publicaţiei germane Bild am Sonntag, într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Publicaţia i-a cerut preşedintei Comisiei Europene să numească punctele cheie ale celei de-a şasea runde de sancţiuni planificate.

„Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rusesc. Şi, desigur, există probleme energetice”, a spus ea.

UE a scutit până acum cea mai mare bancă a Rusiei de rundele anterioare de sancţiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrolul şi gazele ruseşti, pe care ţările UE le cumpără în ciuda conflictului din Ucraina.

Von der Leyen a mai spus că UE lucrează la ”mecanisme inteligente”, astfel încât petrolul să poată fi inclus şi în următoarele sancţiuni.

”Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este că (preşedintele rus Vladimir) Putin colectează preţuri şi mai mari pe alte pieţe pentru livrări care altfel ar merge către UE. Prioritatea principală este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus ea.

Sursa foto: Twitter/ MFA Russia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter