G4Media.ro

Volodimir Zelenski i-a cerut lui Emmanuel Macron să intervină pe lângă Moscova…

Sursa foto: Sergey BOBOK / AFP

Volodimir Zelenski i-a cerut lui Emmanuel Macron să intervină pe lângă Moscova pentru a obţine o încetare a focului la Mariupol

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a solicitat vineri omologului său francez Emmanuel Macron, în cursul unei convorbiri telefonice, să intervină pe lângă Moscova pentru a obţine o încetare a focului la Mariupol, oraş-port la Marea Azov „aflat sub asediu de mult timp”, pentru a înlesni evacuarea locuitorilor rămaşi în oraş şi realizarea unor operaţiuni umanitare, relatează EFE.

Într-o postare pe Twitter, Zelenski subliniază că „iniţiativa franceză privind deschiderea unor coridoare umanitare la Mariupol trebuie să fie pusă în practică”.

Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri, potrivit unei surse de la Palatul Elysee, s-a axat pe situaţia de „urgenţă umanitară” pentru locuitorii rămaşi la Mariupol, oraş din sud-estul Ucrainei asediat de la începutul invaziei de armata rusă.

Zelinski, care menţine contacte regulate cu Macron, l-a încurajat să „continue eforturile diplomatice pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare de către organizaţii internaţionale competente”, a menţionat Palatul Elysee.

Pentru aceasta ar fi nevoie, potrivit sursei franceze, de „un armistiţiu destul de lung şi anunţat cu suficient timp înainte”.

Macron „şi-a reafirmat hotărârea de a depune eforturi pentru a se ajunge la o încetare a focului care să permită evacuarea persoanelor care doresc să plece din Mariupol în orice direcţie şi-ar dori şi care să permită intrarea în oraş a unui ajutor umanitar adecvat”.

În acelaşi timp, el a reiterat ajutorul francez pentru instalarea civililor strămutaţi pe teritoriul ucrainean.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre negocierile recente dintre Kiev şi Moscova, Zelenski reiterând importanţa ca ţara sa să primească garanţii de securitate.

Macron, la rândul său, a „reiterat hotărârea Franţei de a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, promiţând că va continua în această perspectivă „sprijinul său politic, militar, economic şi umanitar” pentru Ucraina.

Preşedintele francez a discutat marţi cu omologul său rus Vladimir Putin, cu care are convorbiri telefonice regulate, dar fără prea multe rezultate.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Sergey BOBOK / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Jale la rusofilii aciuiti pe aici.
  Cum, Zelenski i-a cerut asta lui Macron? Adica nu degeaba continua sa discute Macron cu jigodia de la Kremlin? Jale taica, jale la iubitorii de izmene mujicesti de pe aici 😀

 2. Niște elicoptere de transport au picat…și în ele erau comandanți Azov + „musafiri” francezi se pare. Hai G4media…mai sparge din blocada informațională.

  • Pai erau sau nu erau? Ca daca ne luati cu se pare….asa, si mama mare se pare ca era fata batrana. Asadar, ce informatii aveti, spuneti ceva concret, sursa etc, nu doar fitile, ca de povesti e plin peste tot.

  • Si ce nu e Naratiune Oficiala ? Teoriile conspiratiei, povestile de adormit copiii, bazaconiile, caii verzi pe pereti, toate balivernele? Astea sunt valide dl motz, ia spuneti dvs, ca sunteti specialist in ghicitul in palma, ca toti asa zisii anti vaccinisti care s-au deconspirat ca sunt de fapt propagandisti pro-sovietici. La fel de adevarat era ce spuneati atunci ca ceea ce spuneti acum.

 3. Macron si Ursula, bwhaha :))))))))

  • Stiti vorba cu aia care rade ca pr..sta in targ? se aplica in cazul dvs

 4. Cum se poate așa ceva să ceară zelea încetarea focului doar ei câștigă pe toate fronturile ,doboară avioane distrug tancuri omoară generali,iau prizonieri cu miile,în curând rușii vor fi înfrânți după declarațiile faptelor de vitejie.