G4Media.ro

Volkswagen va investi 180 de miliarde de euro până în 2027, din…

Sursa foto: Pixabay

Volkswagen va investi 180 de miliarde de euro până în 2027, din care peste două treimi în electrificare şi digitalizare

Volkswagen a anunţat marţi planuri de a investi 180 de miliarde de euro între 2023 şi 2027, cu mai mult de două treimi din aceste investiţii vizând ”electrificarea şi digitalizarea”, transmite Reuters, citată de News.ro.

Gigantul auto german a raportat, la începutul acestei luni, un profit operaţional pentru 2022 de 22,5 miliarde de euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, livrările de baterii şi vehicule electrice (BEV) crescând cu 26%.

Expansiunea BEV a fost determinată de o creştere de 68% în China, în timp ce compania a finalizat şi electrificarea fabricii sale din Chattanooga, Tennessee.

Cu toate acestea, numărul total al livrărilor a scăzut cu 7%, până la 8,3 milioane de vehicule în 2022, iar fluxurile de numerar nete ale diviziei de automobile au scăzut la 4,8 miliarde de euro, de la 8,6 miliarde de euro în 2021.

În raportul anual de marţi, compania a atribuit acest lucru ”unei creşteri a capitalului de lucru din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare şi logistică, în special spre sfârşitul anului”, şi a estimat că acest lucru ar trebui ”în mare măsură inversat” în cursul anului 2023.

CEO Oliver Blume a declarat că Volkswagen ”a stabilit ţinte clare şi ambiţioase şi a luat deciziile necesare pentru a eficientiza procesele” în 2022, în timp ce anul care urmează va fi ”decisiv” pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale grupului.

Arno Antlitz, directorul financiar şi directorul operaţional al Grupului Volkswagen, a spus că poziţia financiară puternică a companiei ar trebui să îi permită ”să continue să investească în electrificare şi digitalizare”, chiar şi într-un ”mediu economic provocator”.

”Avem rate ale dobânzilor în creştere şi cererea generală scade uşor din perspectiva clientului, din perspectiva pieţei, dar, pe de altă parte, încă activăm într-un mediu, într-o economie, care este caracterizată de oferta [de semiconductori] care încă nu este suficientă”, a declarat Antlitz pentru CNBC, adăugând că această penurie globală de semiconductori se atenuează.

”Pe baza acestui fapt, avem un registru de comenzi care este de aproape 1,8 milioane de maşini. Pe baza produselor noastre puternice, a mărcilor puternice şi a acelui registru de comenzi, suntem destul de încrezători pentru 2023.”

Fluxul net de numerar al diviziei de automobile a crescut la 43 de miliarde de euro până la sfârşitul anului 2022, alimentat de oferta publică de succes a mărcii de lux Porsche, care a raportat luni câştiguri record şi a emis previziuni ambiţioase pe termen lung.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...