G4Media.ro

Volkswagen anunță investiții de 800 de milioane de dolari în Argentina pentru…

Volkswagen anunță investiții de 800 de milioane de dolari în Argentina pentru dezvoltarea unui nou SUV destinat pieței din America Latină

Grupul auto Volkswagen AG a anunţat că va face investiţii de aproximativ 800 de milioane de dolari în Argentina, cea mai mare parte urmând să fie folosită pentru dezvoltarea unui nou SUV pentru piaţa din America Latină, transmite DPA, citată de Agerpres.

Din total, 650 de milioane de dolari vor merge la fabrica Pacheco deţinută de VW în apropiere de Buenos Aires, unde va fi produs SUV-ul Tarek.

Anunţul vine în urma întâlnirii de luni dintre Andreas Tostmann, membru în Consiliul de Administraţie al VW, Pablo Di Si, şeful subsidiarei Volkswagen din America Latină, şi preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez.

De asemenea, VW va investi încă 150 de milioane de dolari în producerea unei noi cutii de viteze pentru piaţa europeană la fabrica sa din Cordoba, în centrul Argentinei.

Volkswagen şi-a păstrat titlul de cel mai mare producător auto mondial în 2019, după ce rivalul japonez Toyota a informat că a vândut mai puţine vehicule anul trecut decât Volkswagen.

Toyota Motor a anunţat că în 2019 a vândut 10,74 milioane de vehicule la nivel mondial, ceea ce îl plasează pe constructorul japonez în urma Volkswagen AG, care a vândut un număr record de 10,97 milioane de vehicule. Conform acestor cifre, 2019 este al doilea an consecutiv în care Volkswagen a vândut mai multe vehicule decât Toyota.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Incet incet, din cauza hiper reglementarilor si taxelor enorme pe CO2 pe care le platesc companiile, vor incepe sa produca tot mai mult, si probabil intr-un viitor previzibil exclusiv, IN si PENTRU tari aflate in dezvoltare, care nu au aderat inca la cultul zeitei Greta.

  2. Tudore, dacă nu respectă standardele EU, US sau mai nou chiar și chineze, pot să le fabrice unde vor ei că tot nule pot vinde la ăia ce au și banii să le cumpere.

    Și în Europa pot produce hârburi doar că nu le pot vinde aici 🙂

    Au investit în Argentina pentru că ăia sunt în groapă pentru a n-a oară în ultimii 20 de ani. Deci e context favorabil economic. E mai ieftin în Buenos Aires decât în Rădăuți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.