G4Media.ro

Voi vreți respect? Cu 14.000 de infractori eliberați din pușcării, România lui…

Voi vreți respect? Cu 14.000 de infractori eliberați din pușcării, România lui Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu predică ”Europa siguranței”

Un val de crime și violuri s-a abătut peste România chiar la preluarea președinției rotative a UE. Peste 14.000 de infractori au fost eliberați din pușcării în mai puțin de doi ani, grație afinității PSD-ALDE-UDMR cu penalii. Contextul e și el înfiorător: Guvernul refuză banii gratuiți de la UE pentru marile spitale regionale, liderii PSD îl descriu pe președinte drept nazist, libertatea de exprimare e călcată în picioare, justiția anihilată și intimidată, mediul privat agresat cu noi taxe și măsuri arbitrare. Cu acest pasiv, coaliția de guvernare cere respect în UE și propovăduiește marile sale priorități la președinția rotativă a UE: Europa siguranței, Europa convergenței, Europa valorilor comune. Singurul respect pe care l-au câștigat a fost respectul pușcăriașilor.

Premierul Viorica Dăncilă ne-a asasinat în ultimele săptămâni cu cererile de consens, unitate, liniște, dialog și bună înțelegere. Când deciziile PSD, partidul în care e președinte executiv, ucid oameni la propriu, cum să ceri consens? Când deciziile PSD transformă copiii în ținte ale violatorilor ieșiți din închisori pe mâna PSD, cum să ceri unitate?

Premierul Dăncilă e mamă, le poate cere mamelor de copii violați sau bătuți de infractori să facă liniște? Cum să ceri liniște familiilor care își văd copiii, surorile, frații ori soții căzuți pradă hoardei de infractori eliberați de o lege mutilată în Parlament în beneficiul infractorilor și votată de partidul său?

Aceasta e cartea de vizită a PSD, a guvernului PSD-ALDE și a Parlamentului condus de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Mii de infractori eliberați rapid din pușcării, liberi să umble în toată Europa și să comită alte infracțiuni până să fie prinși din nou. Ce curaj să mai ai să discuți despre Schengen și despre Europa siguranței, unul dintre cei patru piloni ai președinției României la conducerea rotativă a UE?

Ipocrizia PSD nu se oprește la primul dintre cei patru piloni principali ai președinției României. Un alt pilon despre care premierul Dăncilă vorbește apăsat e „Europa convergenței”. Adică, în traducere liberă: dragă UE, continuați să ne dați bani, chiar mai mulți decât acum, ca să recuperăm diferențele de dezvoltare față de statele din Occident.

Și marți am ascultat o lungă litanie a premierului la Parlamentul European pe această temă: să nu fim lăsați în urmă, e nevoie de solidaritate cu cei săraci, e nevoie de respect etc. Dar cum să fie credibil un guvern care face totul de-andoaselea când vine vorba de cheltuirea fondurilor europene? Un guvern care, cu agenda distorsionată a lui Darius Vîlcov, refuză pur și simplu fondurile europene pentru cele trei mari spitale regionale și promite iluzorii investiții prin PPP? Un guvern căruia banii europeni i se scurg printre degete direct în conturile marilor clienți de partid.

„Europa valorilor comune” e încă un pilon de bază al președinției rotative române. Iarăși cuvinte mari, sforăitoare, despre solidaritate, coeziune, combaterea discriminării, egalitate de șanse, tratament egal, combaterii dezinformării online și a știrilor false.

Cât de credibil e acest slogan când fruntașii PSD se întrec în a-l descrie pe președintele Iohannis drept un nazist feroce, într-una dintre cele mai abjecte campanii de demonizare de după epoca Vadim Tudor? Câți dintre liderii europeni cred o iotă din promisiunile guvernului când PSD și vectorii săi mediatici reprezintă unul dintre principalii vectori de dezinformare din România?

Mai mult: cum poate vorbi de valori comune un guvern și un partid care și-au făcut temă de campanie din anti-europenismul fățiș? Atacurile la UE, la Bruxelles, la străini în general, la ”lăcomia” companiilor multinaționale – toate sunt bine cunoscute în statele partenere, iar comportamentul PSD nu mai are nimic echivoc. Care valori comune când Dragnea a făcut din tot ce ”străin” un inamic național?

Câți europeni creditează un guvern și un parlament care vorbesc de respectul pentru cetățeni după violențele jandarmilor la mitingul din 10 august 2018?

O altă perdea politică de fum e atașamentul clamat pentru „Europa, actor global”, al patrulea pilon al președinției UE exercitate de România. Printre temele acestui pilon, așa cum apar pe site-ul oficial al guvernului, se numără ”sprijinirea întăririi acțiunii în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comune”. Or, venind de la un guvern care se remarcă prin scandalurile constante de la achizițiile militare, pretenția de promovare a unei UE ca actor global, mai ales în domeniul apărării, pare o glumă.

Mai ales când e însoțită de rățoielile publice ale lui Liviu Dragnea la cancelarul german și președintele francez, pe care i-a somat într-un interviu la Antena 3 să vină în persoană la negocieri cu el pentru marile contracte de armament, în loc să-și trimită ambasadorii.

Pe scurt: tabloul general al președinției UE exercitate de România e deplorabil. O țară vlăguită de guvernarea debilă, un guvern fără perspective, un Parlament subminat de legăturile cu penalii, un președinte creditat de parteneri cu agenda corectă, dar care a asistat deseori pasiv la pierderea propriilor prerogative.

Dezbaterea de marți din Parlamentul European ne-a arătat că resursa de credibilitate a PSD – ALDE s-a epuizat. Guy Verhofstadt, aliatul de cursă lungă al lui Tăriceanu, a dat avertismentul clar: România mai are câțiva pași până la declanșarea ”opțiunii nucleare”, adică activarea Articolului 7 din Tratatul UE care prevede sancțiunea maximă – suspendarea dreptului de vot în UE.

Paralizată deocamdată între ciocanul Dragnea, care cere amnistie și grațiere, și nicovala realității în care infractorii ucid și violează fără opreliști, Viorica Dăncilă nu mai are prea mult timp. Trebuie să aleagă de care parte a istoriei joacă, altfel va fi strivită din punct de vedere politic.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Ecranizarea Piratii din Caraibe..desen animat pe langa ce urmeaza !

 2. ascultand-o pe vasilica cum vorbeste, in numele romanilor ( cand pe ea nu a ales-o nimeni , decat draknea , pentru ca cine stie ce servicii i-a facut), cum debita toate tampeniile alea, de parca geme tara de autostrazi, cum spitalele sunt dotate si oamenii nu ar muri din cauza infectiilor sau marii arsi ar avea unde sa fie tratati sau am avea spitalele regionale , cum educatia da generatii de oameni care sa poata munci oriunde in lumea asta, cum economia duduie de productie si nu de consum, m-a trecut asa un fior pe spinare
  noroc ca aia nu „au pus botul” , in caz in care ar pune, am putea sa le trmitem niste poze cu drumuri, cu sate de „cetatzeni heuropeni”, niste scoli cu bude in fundul curti , niste gandaci si sobolani langa paturile ruginite din spitale, cu jandarmi lovind oameni fara aparare, cu gazele aruncate peste copii si femei, cu palatele lui draknea, cu tablourile in pereti ale lui valcov …

  • Veorica vorbeste asa de teama ca Dragnea o va da afara din gashca, fara de care pielea ei nu face doi bani, e o sluga de ultima speta.

 3. Romani vreți mai bine? Atunci implicați-vă în politică. Oameni noi în politică,alt fel de politicieni,cinstiți care să,lucreze pentru binele general și nu pentru buzunarul propiu.Romani de bună credința trebuie să vă înscrieți în partide care nu au guvernat ca USR,Plus.

  • Ambele Recruteaza NUMAI propagandishti ! Nu Oameni Care Ar Avea Ceva de Spus ! Mai exact : la alaegerile europarlamentare s au inscris TOTZI fripturishtii ( care initial ii credeam Oameni ) , ce ramane pentru Parlamentul Romaniei ? Cu cine luptam in campanie Impotriva GIO Ciuma Roshie ?

  • Bai dom’ne, vezi ca devii dubios la culme. Va zica, USR si Plus recruteaza propagandisti, in consecinta nu-s bune, dupa cum o zici, PNL, PMP au si ele bubele lor in cap, ce mai ramane, ce mai ramane? Aaaa, pai ramane psd, alde, udmr, pro romania, si-astia-s toti, n-avem cu cine vota, asta vrei sa sugerezi?

  • Draga @Gabriela Constantinescu
   EXCLUS Ciuma Roshie all inclusive ( cu pemepe si penele)

   Oamenii TREBUIE isi defineasca in Zonele/ Comunitatile Lor setul de Valori Specifice Lor ( vezi Miscarea de la Iasi cu Invierea/Dezvoltarea Moldovei)
   Sperantele Mele ( un biet optmist naiv am ramas ) erau ca Ciolos sa candideze in Parlamentul Romaniei, apoi la USR aveam sperante de la Unii de acolo ! Toti fug DOAR pentru slariul de europarlamentar. ! Parlamentul European NU poate face curat in hatzishul legilstativ al Romaniei din 1990 -ytd, ci DOAR noi !

   Revenind la ceea ce am inceput ..
   Comunitatile TREBUIE sa promoveze Oameni Apolitic ( prin prisma politicii actuale din Romania ) mai exact Oameni Politici pentru Comunitati ! Modelul pe segregarea P$D, penel£, ald£, pemepe, iudemere NU este Viabil ! Se vede de trei decenii asta !

   Recunoasterea Valorii Unor Oameni, aceea este Reprezentare Parlamentara , apoi vom avea si un bazin de unde recrutam candifati la Cotroceni !

   Modelul actual este netransparent , ineficient !
   De ce Nicushor Dan este Invizibil ? Pentru ca in Gradinitza Iacobina numita usere se da lupta pentru CIOLAN ! ( cel putzin TREI nume stiu de acolo care NU au treaba cu Parlamentul Romaniei !!!! )

 4. Suntem un popor de lasi ca am permis sa fim condusi de asemenae persoane. Regret ca CNA-ul in loc sa se aplece asupra Televiziunilor patronyte de persoane certate cu legea, ameninta televiziuni care dau informatii corecte is asi au comentari pe masura…

 5. Până acum, măcar proasta a tăcut din gură cât a fost europarlamentar, de au crezut ăia că e mută… :)) După ce au văzut ce-i poate capul, vă dați seama că nu s-au găsit prea mulți dispuși ieri sa-i asculte logoreea ei de partid, plină de aroganță, minciuni etc.

 6. Guvernul nu a tinut cont de nevoile unei economii de piata. Vestea proasta: violatorii vor lua calea exilului. Vestea buna: vor reveni pe 10 august.

 7. „Judecătorii constituţionali apreciază că obligativitatea presemnalizării prezenţei, în zona drumului public, a dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere şi a dispozitivelor radar aduce atingere prevederilor constituţionale ale art.1 alin. (5) – privind respectarea obligatorie a legilor şi securitatea raporturilor juridice – şi afectează protejarea dreptului la viaţă şi la integritatea fizică şi psihică, consacrat de dispoziţiile art. 22 alin. (1) din Constituţie”.
  Dar OUG_ul care a scos din puscarii peste 14.000 de delicventi – violatori si condamnati pentru violenta – nu afecteaza protejarea dreptului la viata si la integritatea fizica si psihica, fiind in evidenta opozitie cu prevederile art. 1, alin. (%) si art. 22, alin. (1) din Constitutie??????!!!
  Madame dancila, nu trebuie sa fii jurist ca sa realizezi cat rau face acest OUG oamenilor cinstiti, muncitori si pasnici din aceasta tara. Trebuie sa ai strictul bun simt si sa aprofundezi prevederile Constitutiei Romaniei si Bibliei pe care ai jurat credinta Constitutiei si ca ve-i lupta pentru bunastarea Poporului roman. Ceea ce faci in rolul de paiata a lui dragnea arata ca ai jurat stramb si ca nu cunosteai Constitutia Romaniei. Rusine, rusine, rusine.

 8. De acord cu acest articol în cea mai mare parte. Atrag atenția însă că președintele a pierdut o serie de prerogative, consfințite în constituție pe când România era semiprezidențială, nu datorită pasivității Domniei sale, ci datorită parlamentului cu ajutorul masiv al Curții Constituționale care, prin deciziile luate,au transformat România într-un stat parlamentar, fără să consulte prin referendum pe români.

  • Subscriu!

   Iohannis e rau, numai Barna e bun. Mare prostie ca a cedat Nicusor, cu Barna si ceilalti, usr si-a pierdut sensul pentru care nicusor incepuse miscarea.

 9. Concluzia e clara, daca se intampla ceva rau sigur este implicat si PSD-ul, daca e de bine este de la cei care rezista. Oare asa sa fie? Asta este gandire din evul mediu, precum clericii care afirmau ca pamantul este centrul universului.

 10. spre deosebire de ‘telectualii dreptaci, fostii puscariasi vor merge la vot, tot cu socialistii stangaci.
  +14.000 voturi si familiile merg la psd. la nr membrii mediu de 3 in familie 42.000 voturi.
  asta daca nu luam in considerare familiile traditionale cu 6 membrii si clanurile tot „traditionale”.

 11. Politicienii ăștia vremelnici au ajuns să fie cei mai detestați și urâți oameni din țară.
  Cum vor putea trăi mai departe printre semenii lor știind că au făcut atâta rău ani și ani de zile ?
  Cum vor putea trăi liniștit cei de la A3 și RTV, după ce ani de zile au mințit și au pervertit adevărul, înșelând buna credință a oamenilor ?
  Psihopații nu au niciun fel de simț moral.
  Sunt tulburări ale personalității, nu sunt considerate boli psihice, răspund în fața legii.
  Niște psihopați ordinari au ajuns în fruntea țării.
  Cum a fost posibil acest lucru ?
  Ce fel de societate am construit ?
  Cât de toxic a fost anturajul lor apropiat, colegii acestor politicieni, rudele acestora, de au permis dezvoltarea acestor monștrii antisocial ?
  Dorința de înavuțire ilegală este atât de răspândită în societatea românească?
  Ce fel de oameni suntem noi ?
  Cine suntem noi ? Încotro ?
  De ce am ajuns să fim așa ?
  În halul ăsta de lăcomie!
  În halul ăsta de nepăsare, complicitate și de lene socială!
  Cum vine asta ?
  Noi, politicienii furăm și voi, populimea tăceți, că vă dăm salarii și pensii mărite, inflaționiste, pe care o să le plătească nepoții voștri ?
  Ce trebuie să facem ca să nu mai permitem dezvoltarea paranoiei politice și capturarea statului de către un grup mare de infractori ?
  VĂ ROG să comentați sincer, critic, serios și cu gândul la societatea viitoare în care doriți să trăiască copiii și nepoții voștri !

 12. Bai, voi m-ati blocat?!

  • @Marcel
   Si amicul meu @susufler crede asta, insa eu am identificat o cauza /viciu la publicarea comentariilor – dupa ce iti inserezi in cele doua randuri numele si e mail, tastezi comentariul, lansezi cu butonul “trimite” tasteaza INCA odata refresh ! Apoi se publica Comentariul

 13. Politicienii ăștia vremelnici au ajuns să fie cei mai detestați și urâți oameni din țară.
  Cum vor putea trăi mai departe printre semenii lor știind că au făcut atâta rău ani și ani de zile ?
  Cum vor putea trăi liniștit cei de la A3 și RTV, după ce ani de zile au mințit și au pervertit adevărul, înșelând buna credință a oamenilor ?
  Psihopații nu au niciun fel de simț moral.
  Sunt tulburări ale personalității, nu sunt considerate boli psihice, răspund în fața legii.
  Niște psihopați ordinari au ajuns în fruntea țării.
  Cum a fost posibil acest lucru ?
  Ce fel de societate am construit ?
  Cât de toxic a fost anturajul lor apropiat, colegii acestor politicieni, rudele acestora, de au permis dezvoltarea acestor monștrii antisociali ?
  Dorința de înavuțire ilegală este atât de răspândită în societatea românească?
  Ce fel de oameni suntem noi ?
  Cine suntem noi ? Încotro ?
  De ce am ajuns să fim așa ?
  În halul ăsta de lăcomie!
  În halul ăsta de nepăsare, complicitate și de lene socială!
  Cum vine asta ?
  Noi, politicienii furăm și voi, populimea tăceți, că vă dăm salarii și pensii mărite, inflaționiste, pe care o să le plătească nepoții voștri ?
  Ce trebuie să facem ca să nu mai permitem dezvoltarea paranoiei politice și capturarea statului de către un grup mare de infractori ?
  VĂ ROG să comentați sincer, critic, serios și cu gândul la societatea viitoare în care doriți să trăiască copiii și nepoții voștri !

  • Pe termen lung: educatia; pe termen mediu: 7 ani de acasa; pe termen scurt: strada si greva generala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.