G4Media.ro

Vodafone Ungaria va fi vândută pentru 1,8 miliarde de euro companiei maghiare…

Sursa foto: 4ig.hu

Vodafone Ungaria va fi vândută pentru 1,8 miliarde de euro companiei maghiare 4iG, care a cumpărat recent DIGI Ungaria

Vodafone Group a convenit cu 4iG Nyrt. și Corvinus Zrt. asupra vânzării a 100% din Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország – filiala Vodafone din Ungaria) pentru o contraprestație în numerar corespunzătoare unei valori totale a întreprinderii de 715 miliarde de forinți (1,8 miliarde de euro), a anunțat luni Grupul Vodafone, la scurt timp după ce ministrul Dezvoltării Economice, Márton Nagy, a anunțat că statul maghiar va cumpăra compania, relatează Telex.hu.

Potrivit anunțului Vodafone Group, Vodafone Ungaria este unul dintre principalii operatori de rețele convergente din Ungaria, iar fuziunea cu 4iG va crea în mod clar al doilea cel mai mare furnizor de servicii în domeniul comunicațiilor mobile și fixe, cu o gamă mai largă de tehnologii informaționale și de comunicații și capacități TIC. Achiziția corespunde dorinței statului maghiar de a crea un grup național în domeniul TIC, au precizat aceștia.

„Guvernul ungar are o strategie clară de a crea o companie națională cu capital maghiar, lider de piață în sectorul TIC. Fuziunea cu 4iG va permite Vodafone Ungaria, care are activități de succes și inovatoare în țară, să joace un rol semnificativ în creșterea și dezvoltarea viitoare a sectorului ca furnizor de servicii de scară mult mai mare și complet convergent.

Compania combinată va consolida concurența și va avea un acces mai mare la investiții pentru a promova digitalizarea Ungariei”, a declarat Nick Read, CEO al Vodafone.

János Suba, directorul de comunicare al Vodafone Ungaria, a confirmat știrea la solicitarea MTI, dar nu a dorit să comenteze și nu a oferit detalii.

Tranzacția este supusă finalizării procesului de due diligence, executării documentației tranzacției și aprobării autorităților de reglementare și se așteaptă să se încheie până la sfârșitul anului.

Context

Compania ungară 4iG Nyrt. a devenit la începutul anului 2022 proprietară, în proporţie de 100%, a activelor din Ungaria ale grupului DIGI (DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. şi cele trei filiale ale sale), deţinut de consorţiul RCS & RDS din România.

Odată cu achiziţia Grupului DIGI şi prin tranzacţia cu Antenna Hungária, 4iG a devenit una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Ungaria care va forma totodată şi un nou grup regional de telecomunicaţii cu sediul la Budapesta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Și uite așa totul va fi sub controlul unei singure persoane să facă ce vrea când vrea. Și surpriza nu este vorba de Soros 🙂

  2. Nu stiu cum se face, dar in regimurile astea totalitare, partea de comunicatii ori este controlata direct de stat, ori incepe sa fie controlata indirect de stat prin niste firme private, apropiate statului sau dictatorului. In Ungaria suntem in cazul 2, unde 4iG detinuta de Lorinc Meszaros, un apropiat al lui Orban incepe incet incet sa-si cumpere concurenta.
    Probabil concurenta a fost „indemnata prieteneste” sa vanda, sau vor incepe anchete, amenzi si alte sicanari.

  3. Încă o preluare prin forță în Hungaria a unei companii private. Digi a dat-o după cireș că ce afacere grozavă au făcut ei vânzând activele din Hungaria când, de fapt, a fost o preluare forțată: tătucul Orban nu suporta să vadă o companie cu rădăcini în România că prosperă în țara lui.

  4. Propun partid unic, ce naiba e asta cu democrația mascată?!!

  5. Da ce democratie misto a devenit Rumunica cand a vandut Romtelecom-ul grecilor (la kilogram) cu tot cu liniile SRI-ului. 😀 Am mictionat pe noi de drag.