G4Media.ro

”Vocea copiilor neauziţi”: poveștile orfanilor abuzați de regimul comunist în căminele-spital în…

”Vocea copiilor neauziţi”: poveștile orfanilor abuzați de regimul comunist în căminele-spital în care au murit sute de victime

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a lansat de Ziua Copilului campania „Vocea copiilor neauziţi” şi a prezentat povestea a doi dintre copiii care au trecut prin căminele-spital comuniste, spaţii ale abuzurilor, traumei şi coşmarurilor: G. Ştefania, născută pe 1 iunie 1974 ş I. Carmen, născută pe 1 iunie 1983.

IICCMER anunță că a depus la finalul anului 2023 un denunţ la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind organizarea unui regim caracterizat prin tratamente inumane şi degradante aplicate minorilor internaţi în Căminul-spital nr. 4 Plătăreşti, care au dus nemijlocit la decesul a 436 dintre ei, jumătate dintre cei internaţi, şi la provocarea de suferinţe inimaginabile unui număr cel puţin la fel de mare de minori care au supravieţuit aceluiaşi regim, transmite News.ro.

”Astăzi ar fi fost ziua lor. G. Ştefania, născută pe 1 iunie 1974I. Carmen, născută pe 1 iunie 1983 Ştefania şi Carmen sunt doar doi dintre copiii care au trecut prin căminele-spital comuniste, spaţii ale abuzurilor, traumei şi coşmarurilor care pot dura o viaţă întreagă. Povestea lor este una dintre multele care ar fi putut rămâne ascunse în umbra istoriei. Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple”, scrie Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului pe pagina de Facebook.

Institutul anunţă că lansează, astăzi, de Ziua Copilului, campania „Vocea copiilor neauziţi”, prin care vom da glas poveştilor copiilor din sistemul care ar fi trebuit să îi ocrotească. ”Împreună, le putem face dreptate”, mai anunţă instituţia.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului scrie că G. Ştefania, născută în Bucureşti pe 1 iunie 1974 într-o familie cu posibilităţi modeste, fiind primul dintre cei trei copii, a fost internată în Căminul-spital Plătăreşti pe 6 martie 1978.

” A decedat cinci luni mai târziu, pe 30 august 1978, la vârsta de patru ani şi două luni din cauza bronhopneumoniei. Astăzi ar fi împlinit 50 de ani”, spune Institutul.

”I. Carmen, născută în Bucureşti pe 1 iunie 1983 într-o familie cu trei copii. Între noiembrie 1984 şi august 1987 a fost internată în Leagănul de copii nr. 6 Bucureşti, unde nu a fost vizitată niciodată de către părinţi. A fost internată în Căminul-spital Plătăreşti pe 19 august 1987. A decedat cinci luni mai târziu, pe 25 octombrie 1987, la vârsta de 4 ani, 4 luni, 24 zile din cauza bronhopneumoniei. Astăzi ar fi împlinit 41 de ani”, se mai arată în postare.

Informaţiile au fost extrase de expertul IICCMER Florin Soare.

IICCMER a depus la finalul anului 2023 un denunţ la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind organizarea unui regim caracterizat prin tratamente inumane şi degradante aplicate minorilor internaţi în Căminul-spital nr. 4 Plătăreşti, care au dus nemijlocit la decesul a 436 dintre ei, jumătate dintre cei internaţi, şi la provocarea de suferinţe inimaginabile unui număr cel puţin la fel de mare de minori care au supravieţuit aceluiaşi regim.

”Ajută-ne să facem cunoscute poveştile copiilor instituţionalizaţi în comunism, distribuind şi susţinând campania „Vocea copiilor neauziţi” , face apel Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Oricum, cel mai periculos loc pentru copii este pantecele unei femei woke-progresiste.

  2. ❤️