G4Media.ro

Vladimir Putin susține că 95% din forțele nucleare ale Rusiei au fost…

Sursa foto: Wikipedia / MOD

Vladimir Putin susține că 95% din forțele nucleare ale Rusiei au fost modernizate

Vladimir Putin a declarat vineri că 95% din forțele nucleare strategice ale Rusiei au fost modernizate și că forțele aeriene tocmai au primit patru noi bombardiere supersonice cu capacități nucleare, transmite agenția Reuters.

Președintele rus a făcut această declarație înregistrată cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, în onoarea forțelor armate, la o zi după ce a zburat la bordul unui bombardier strategic modernizat Tu-160M.

Înainte de împlinirea a doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin a adus un omagiu soldaților care luptă în această țară în cadrul a ceea ce el a descris drept o „operațiune militară specială”, salutându-i ca fiind eroi care luptă pentru „adevăr și dreptate”.

El a dedicat o mare parte din discursul său succeselor complexului militar-industrial, în special modernizarea capacităților sale nucleare.

„Astăzi, ponderea armelor și echipamentelor moderne în forțele nucleare strategice (aeriene) a ajuns deja la 95%, iar pentru componenta navală la aproape 100%”, a spus el.

Vladimir Putin a declarat că Rusia a început producția în masă a noilor sale rachete hipersonice Zircon și că tocmai și-a echipat armata cu noi submarine strategice și patru bombardiere Tu-160M.

Președintele rus susține cu regularitate că armele de ultimă generație ale Rusiei sunt de neegalat, chiar dacă au suferit numeroase întârzieri și eșecuri, inclusiv pe frontul ucrainean, unde mai multe rachete hipersonice, considerate imposibil de doborât, au fost interceptate de sisteme de apărare antiaeriană de generație veche.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De nu v-ar bubui una acolo in lansator sa va saturati de idei revizioniste si de teritorii…

  2. Daca au fost modernizate ca si celelalte echipamente….care de fapt au fost furate…e clar….
    Era la rusi generalul care se plangea ca au disparut din depozite 1 milion de uniforme si veste anti-glont. Ele de fapt existau doar pe hartie….banii sunt in vilele generalilor….
    Daca tot asa s-a facut si modernizarea arsenalului nuclear, e clar.