G4Media.ro

Vladimir Putin și Angela Merkel vor ca gazoductul Nord Stream să fie…

Sursa: Kremlin.ru

Vladimir Putin și Angela Merkel vor ca gazoductul Nord Stream să fie finalizat cel mai târziu la începutul lui 2021, în pofida sancțiunilor americane

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârşitul acestui an sau în primul trimestru din 2021, după ce sancţiunile impuse de SUA au întârziat construcţia, transmite Reuters.

Termenul iniţial de finalizare a proiectului era primul semestru din 2020. În decembrie, preşedintele american Donald Trump a promulgat legea ce impune sancţiuni companiilor implicate în construirea gazoductului rus Nord Stream 2. Imediat, principalul subcontractor al consorţiului Nord Stream 2 AG, firma elveţiano-olandeză Allseas, a suspendat activităţile care vizau amplasarea de conducte.

„Noi, desigur, vom putea finaliza singuri construcţia, fără implicarea partenerilor străini”, a declarat sâmbătă Putin, la o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Oficialul german a afirmat, la aceeaşi conferinţă de presă: „Cred că acest proiect este justificat de noile reglementări europene şi, prin urmare, ar trebui finalizat”.

Făcând abstracţie de Nord Stream 2, Germania şi alte state europene „sunt interesate să-şi diversifice aprovizionarea cu gaze naturale şi vor continua să acţioneze în această direcţie”, a declarat Merkel.

Luna trecută, consorţiul Nord Stream 2 AG, care este în spatele gazoductului cu acelaşi nume, a informat că mai sunt de amplasat aproximativ 160 de kilometri din conducta de gaze care va face legătura între Rusia şi Europa. Până acum au fost amplasate conducte cu o lungime de 2.300 de kilometri în cadrul proiectului Nord Stream 2, iar la finalizare gazoductul va avea o lungime totală de 2.460 de kilometri.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiţie de 11 miliarde de dolari, finanţată jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper şi Shell).

Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom şi un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV şi Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream-2, ce presupune construcţia a încă două conducte pe lângă cele două deja existente. Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Conducta Nord Stream 2 era preconizată să devină operaţională la finele lui 2019, însă numeroase obstacole au împiedicat până acum finalizarea proiectului. Abia la sfârşitul lunii octombrie s-a obţinut acordul din partea Guvernului danez pentru ca gazoductul să îi traverseze apele. Acest aspect, alături de sancţiunile SUA, riscă să întârzie şi mai mult punerea în funcţiune a gazoductului.

Sursa: Agerpres

Foto: Vladimir Putin/ Kremlin.ru

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Ca de obicei Romania o ia in bot, pe romaneste.-scuzati expresia, nervii incep sa cedeze.Cum ramane cu sanctiunile???Adica, Germania, Ungaria etc isi urmaresc interesul-relatii comerciale de zeci de miliarde anuale cu Rusia, China-iar Romania trebuie permanent sa respecte indicatiile de la Bruxelles???Ce o sa facem cand Lukoil va cumpara de la Exon mobile exploatarea gazelor noastre din MAREA NEAGRA, iar bulgarii vor incasa taxa de tranzit a conductei…???

  2. Bravo Mme Merkel, asa este. Suntem intr-adevar interesati sa ne diverisificam sursele de aprovizionare. Sper ca NS2 sa fie terminata in curand.

    • Între timp, marș sa îți umfle scutierii buba. Nu ti-e rusine ba gaozare sa îl pupi in cur pe putin?

    • Dv puteti face ceea ce doriti, nimeni nu va judeca. Puteti sa ii declaati razboi, sa il injurati, sa faceti ceea ce doresc americanii. Sunteti liber sa o faceti.
      Noi, restul Europei, nu avem diferende cu Putin. Nu suntem vasalii, nici sclavii americanilor, ca sa ne dea ordine. Amercianii fac ceea ce doresc, cei care vor, ii urmeaza, fiecare tara este libera.
      Rusia vinde gaz, noi cumparam gaz. Avem sanctiuni economice impotriva Rusiei, nu ii vindem tehnologie militara, etc, insa asta nu inseamna sa fim imbecili. Nici cu Sadat nu am fost. Pana si stapanii Dv americani, faceau comert cu el.

    • „Noi,restul Europei”?!?Care noi,rusnak imputit?Tu si Rusia,poate si Bulgaria,iar madam Merkel e pe duca ,asa ca ,gazele rusesti mai asteapta pana vor americanii ! Panimaisi,idiotule?

    • Hé hé hé hé, un ceai v-ar face binne, bag de seama. Si un dus rece, poate va scade temperatura. Cam ce treaba are sula cu prefectura? Daca Dv sunteti fericit injurand pe oricine are o parere diferita de a Dv, injurati.
      In rest, toate bune. Mme Merkel a facut bine ca a reluat discutiile cu Dl Putin. Iar NS2, se va face, va fi dat inexploitare in curand, iar noi, cei din Germania si Franta, nu vom mai fi tributarii Ucrainei.
      Succes in dragostea si aadmiratia Dv pentru americani. In UE, in Vestul Europei, nu suntem intr-o admiratie totala. SUnt partenerii nostri, sunt aliatii nostri insa, fiecare la el acasa.
      Succes la injuraturi.

  3. A avut loc o întâlnire de lucru pe probleme legate de Siria, Libia, Ucraina și s-a concluzionat cu data până la care va fi gata Nordstream 🙂

    Germania s-a ținut tare și a apărat interesele tuturor europenilor.

    Klaus e mulțumit de evoluția politica pe axa București – Berlin – … – Nicăieri vs București-Londra-Washinton

    #plm

  4. In sfarsit, atat OMV cat si Germania dau blana jos

  5. ,,el” cine v a mandatat să reprezentați,,restul Europei”?
    Și cum,, n avem diferende cu Putin”?
    Da ukrainienii nu s și ei europeni? Ocuparea Crimeei nu i o acțiune ilegitimă și care sfidează acordurile în vigoare,făcută de Putin? Da păstrarea armatei a14 a ruse în Rep.Moldova în ciuda cererii parlamentului Moldovei de a fi retrasă , ce este?
    Da atacarea Georgiei ce a fost?
    Da încercarea nesimțită de a falsifica istoria făcând Polonia vinovată de izbucnirea celui de al doilea război mondial, ce i?
    Da faptul că nici astăzi tezaurul României n a fost înapoiat ce i?Ca să nu mai zic că n am auzit de scuze pentru smulgerea Basarabiei ,Herței și nordului Bucovinei,în tragivul an 1940.
    Mai ușor cu apelative precum,,sclavii americanilor” .
    Am fost sclavii rușilor din 1945 până n 1989 și știm cum a fost,nu există termen de comparație.Sute de mii de morți în pușcării,la canal….

    • Cine nu aplica sanctiunile decide impotruva Rusiei, mi-ati putea descrie? Franta, Germania, le aplica. Exact pentru Crimea si Georgia. Si pierd foatre multi bani, insa le aplica. Asta ca sa repunem lucrurile la locul lor.

      Gazul rusesc, este disponibil iar Germania si Franta, doresc sa il cumpere, exact cum cumpara de la algerieni, norvegieni, americani, canadieni, quatari. Insa, nu mai dorim (Germania si Franta) sa mai avem neplacerile datorate in trecut Ucrainei (pe reteaua de livrare) De aceea, NS2 este o foarte buna solutie si ne bucuram ca va fi data in folosinta.

      Este numai treaba Dv, daca ramaneti in veci, cu resentimente impotriva Rusiei. Rusia, nu si-a cerut scuze, de acord. Insa, Romania si-a cerut scuze pentru a fi atacat URSSul si luptat pana in 1943, cand i-au tradat pe nemti, exact cum i-au tradat pe Aliatii Antantei, in 1941, alaturandu-se Axei? Nu.

      Atata vreme cat nu veti reusi sa faceti pace cu Rusia, veti ramane cu aceasta greutate in buzunare si o veti cara zeci de ani. In curand, un secol. Ar fi cazul sa teceti peste. Intelegeti ca Romania este total neimportanta pentru Rusia si nu incearca absolut nimeni, nici sa o cotropeasca, nici sa o cucereasca, nici nimic. Zen.
      Franta si Germania, au trecut peste cele 2 razboaie mondiale si peste milioane de morti. De aceea relatia intre cele doua tari este de neclintit. Asa ca va repet: incercati sa uitati resentimentele pe care… nici macar nu le-ati trait, rusii retragandu-se din Romania, in anii 50.
      Succes