G4Media.ro

Vladimir Putin, despre cei 20 de ani de prezență americană în Afganistan:…

Sursa foto: Twitter/ President of Russia - @KremlinRussia_E

Vladimir Putin, despre cei 20 de ani de prezență americană în Afganistan: „Rezultatul este o tragedie”

Președintele rus Vladimir Putin consideră că cei 20 de ani de prezență militară a Statelor Unite în Afganistan au constituit o „tragedie” pentru această țară, după încheierea retragerii trupelor americane din Kabul, potrivit AFP, citat de Agerpers.

„Timp de 20 de ani soldaţii americani au fost prezenţi pe acest teritoriu, 20 de ani de încercări de a «civiliza» oamenii care trăiesc acolo, de a le implanta normele lor şi standardele lor de viaţă”, a comentat Putin miercuri, într-o întâlnire cu tineri ruşi, transmisă de posturile TV din Rusia.

„Rezultatul este o tragedie, pierderi pentru cei care au făcut acest lucru, Statele Unite, şi mai mult pentru oamenii care trăiesc pe teritoriul Afganistanului”, a adăugat liderul de la Kremlin, aflat într-o deplasare în Extremul Orient rus.

De asemenea, în legătură cu viitorul Afganistanului după ce talibanii au preluat puterea, iar americanii și aliații lor au părăsit țara, Putin a afirmat că este „imposibil de impus ceva ce este din afară”.

Autorităţile ruse au adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani, recunoscând victoria acestora, dar în acelaşi timp lansând un apel la „dialog naţional” pentru formarea unui guvern reprezentativ.

Moscova îi consideră totuşi pe talibani o grupare „teroristă”, chiar dacă discută cu ei de mai mulţi ani.

Rusia este îngrijorată mai ales de securitatea fostelor republici sovietice din Asia Centrală vecine cu Afganistanul şi doreşte să se evite un aflux regional de refugiaţi şi o intensificare a traficului de opiu şi heroină.

Sursa foto: Twitter/ President of Russia – @KremlinRussia_E

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Dupa ce au plecat rușii cu coada între picioare din Afganistan, rezultatul a fost numai lapte și miere pentru toți. 😁
  Rușii sunt ultimii care ar trebui să deschidă gura pe tema asta.

 2. Observam surprinderea și deznădejdea tinerei generații de afgani și groaza celor mai în vârstă. Toți dau vina pe americani. Dar vina armatei lor echipată și instruită ce a predat totul unor sălbatici cu flinte? Dar vina lor că au votat și ținut la putere niște fanarioți ai corupției generalizate? Au avut timp 20 de ani să întemeieze un stat. Prea mult timp dat și prea multe resurse occidentale irosite. Sper ca talibanii să-i trateze ca pe un popor de sclavi. Sper ca mamele și surorile lor să fie vândute la piața de sclavi. E singura lor șansă să pună mâna pe arme și să deie ei cu talibanii de pământ.

  • mare dreptate are putin mare conducator nu ca al amerolacilor care a rupt scara avionuluisi care a adormit cu primministrul izraelului

  • Toți cei care comentați (dați cu clanța) evenimente internaționale se pare că uitați că SUA este principalul aliat strategic al României și că dușmanul istoric este Rusia. Și că orice manevră politică al celor ce doresc transformarea țării într-o gubernie, are „influențe” directe asupra UE, implicit a României.

 3. lasa ba putin ca in toate teritoriile ocupate de tine curge lapte si miere !

 4. Rahatul luminos, împrăștietorul democrației mondiale ,a încheiat în Afganistan o perioada benefica numai producătorilor de armament. Când aceștia și-au făcut plinul gata, s-au retras victorioși că din Vietnam . In Irak mai stau pentru petrol ,iar la noi ,Polonia și țările baltice din alint, să mai bage bațull prin gardul Rusiei, după care ,când se încinge treabă pleacă și de aici .Așa că voi, pupatorii dosului american ,mai citiți istorie și veți descoperi că în această zonă Marele Licurici nu prea are nici un interes .

 5. Acum belele pe Pakistan

 6. Ia-mă Doamne stinge-mi neamul… Burghezia spumei…