G4Media.ro

Vladimir Kara Murza, disident rus otrăvit de două ori și condamnat la…

Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Vladimir Kara Murza, disident rus otrăvit de două ori și condamnat la 25 de ani de închisoare, este de negăsit în temnițele siberiene

Vladimir Kara Murza este, ca și Aleksei Navalnîi, un oponent al regimului Vladimir Putin aruncat în temniţele siberiene. E condamnat la 25 de ani închisoare pentru trădare. Toate apelurile i-au fost respinse, iar la sfarşitul anului trecut a fost mutat din penitenciarul din Omsk, din Siberia, dar nu se ştie unde a fost dus. Vladimir Kara Murza este unul dintre criticii lui Putin care a fost otrăvit de două ori şi a supravieţuit, transmite tvrinfo.ro.

Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, era ținut într-o închisoare din regiunea Omsk, dar o scrisoare trimisă lui de activistul și jurnalistul Alexander Podrabinek a fost returnată cu mențiunea că deținutul nu se mai află acolo.

Avocații săi au încercat fără succes să ia legătura cu activistul rus.

Evgenia Kara-Murza, soția sa, a declarat: „Nu există motive pentru transferul său și asta face totul și mai înfricoșător, deoarece soțul meu este în mâinile acelorași oameni care au încercat să-l omoare de două ori, în 2015 și 2017.”

Transferurile în cadrul sistemului penitenciar al Rusiei sunt învăluite în secret, iar deținuții pot dispărea timp de câteva săptămâni.

Articolul complet pe tvrinfo.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. În atenția nostalgicilor, a celor cu „ce bine era…” și a celor cu memoria (prea) scurtă: mai vreți niște comunism pe la nas, tovarăși?