G4Media.ro

Vlad Voiculescu, despre dosarul vaccinurilor: „Voi merge la 10:00 la DNA pentru…

sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Vlad Voiculescu, despre dosarul vaccinurilor: „Voi merge la 10:00 la DNA pentru a auzi cum se justifică deformarea realității și lansarea unor acuzații defăimătoare/ România a cumpărat, raportat la populație, un număr mai mic de vaccinuri decât media UE!”

„Voi merge astăzi la 10:00 la DNA pentru a auzi pentru prima dată cum se justifică deformarea realității și lansarea unor acuzații defăimătoare (pe surse) de către o instituție a statului român”, a scris fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu (USR) vineri dimineața, pe Facebook. Voiculescu mai scrie că „România a cumpărat, raportat la populație, un număr mai mic de vaccinuri decât media UE!” și publică un grafic explicativ.

vaccinuri grafic
sursa foto: Facebook/ Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu susține că toate contractele pentru vaccinuri au fost semnate de reprezentantul CNCAV (Comitetul Național pentru Coordonare Activităților de Vaccinare), „cu mandat de la premierul Cîțu”, iar Ministerul Sănătății și el personal nu eram implicați. Fostul ministru a mai precizat că persoane eligibile pentru vaccinare erau 16 milioane, nu 10 milioane cum susține procurorul DNA.

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de DNA, miercuri. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19.

Și foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz pentru că ar fi cumpărat vaccinuri în surplus.

Postarea integrală a lui Vlad Voiculescu pe Facebook

Tot ce am reușit în ultimii 10 ani a fost prin încrederea oamenilor. Prin încrederea voastră.

Nu am dus niciodată în ultimii 7 ani lipsă de atacuri, care mai de care mai abramburistice. S-au făcut ieri însă două săptămâni de când acuzațiile la adresa mea au întrecut orice formă a ridicolului, fiind lansate de data asta tocmai de un procuror al unei instituții respectabile: DNA.

Voi merge astăzi la 10:00 la DNA pentru a auzi pentru prima dată cum se justifică deformarea realității și lansarea unor acuzații defăimătoare (pe surse) de către o instituție a statului român.

Dincolo de acuzațiile absurde care mi se aduc mie, afectându-mi familia, munca, timpul (într-un fel pe care nu îl doresc niciunui om cinstit doar pentru că și-a asumat o funcție publică și a deranjat), dosarul în sine este o “premieră europeană”: un malpraxis vecin cu nebunia.

Acuzația este contractarea unei cantități prea mare de vaccinuri.

Vaccinurile au salvat vieți și datorită unui mecanism european, Romania a fost printre țările care s-au bucurat de posibilitatea de a avea vaccin la timp și suficient. Mult înaintea a miliarde de oameni din lumea asta mare.

Ceea ce spun nu e un aruncat al responsabilității, ci adevărul faptic: ca ministru al Sănătății nu am avut un cuvânt de spus în privința vaccinării și am spus asta și atunci. In 3 luni am făcut alături de echipa mea tot ce am putut mai mult și mai bine – m-am luptat pentru acces egal al românilor la vaccinuri, am deschis spitale pentru bolnavii cronici, am găsit o soluție pentru înmormântări decente, am conceput PNRR pe sănătate și altele. Cine a luat acele decizii legate de achiziția vaccinurilor? Aceiași pe care îi vedeați la televizor în fiecare zi a anului 2021 vorbind despre vaccinare. Acum toți și-au înghițit limbile.

Dincolo de persoanele cărora li se repartizează acum vina, “vina” în sine este de ordinul ridicolului. Fără să existe absolut niciun indiciu sau măcar vreo suspiciune de corupție, acuzația este că cineva din România ar fi cumpărat (nu știm de ce) prea multe vaccinuri. În fapt, oricât de antipatic mi-ar fi mie domnul Cîțu – cel care lua deciziile, la inițiativa domnului Gheorghiță și în acord cu domnul Iohannis – România a făcut atunci ceea ce a făcut cam fiecare țară europeană! România a cumpărat de altfel pentru anul 2021 mai puține doze raportat la populație decât toate țările mari din UE (cu excepția Poloniei). România a cumpărat, raportat la populație, un număr mai mic de vaccinuri decât media UE!

Și atunci, despre ce poate fi acest dosar dacă nici corupție nu avem, nici un comportament aberant al României?
Sper să aflu astăzi un răspuns.

PS Se spune că viața îți este mai simplă dacă nu vorbești despre dosar și dacă nu îl superi pe procuror, ținând capul în pământ și lucrând în liniște cu avocații (pe care trebuie să îi plătești singur) ca să demontezi în 6-12-18-36-48 luni acuzațiile din dosar. Adevărul este că nu îmi pot nici permite luxul acesta și nici în fire nu îmi stă. M-am luptat peste tot unde am avut un cuvânt de spus cu corupții, de câteva ori cu rezultate concrete. Nu am căutat niciodată funcții de dragul funcțiilor ci doar acolo unde am crezut că pot face un bine mai mare. Am acționat mereu cu bună credință și am făcut alături de mulți oameni faini cât de mult bine am putut. Nu o să permit nimănui să mă sau să ne calce în picioare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Așteptăm ca instituțiile abilitate sa ii cerceteze și pe cei ce au încălcat legile statului în timpul pandemiei în frunte cu Simion și sosoaca

  2. a se vedea pct V https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/covid19-vaccines-19-2022/ro/ PS. a se obs si decision marelui grup tehnico -stiintifico …care au impus anumite directive guvernului