G4Media.ro

Vlad Voiculescu: 104.000 de lei, atât ceruse Clujul pentru campania de vaccinare.…

Vlad Voiculescu: 104.000 de lei, atât ceruse Clujul pentru campania de vaccinare. Mă îndoiesc că aceasta e o sumă de care să se poticnească un oraș de calibrul Clujului. Nu știu eu care sunt motivele pentru care Boc a ieșit public să se plângă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, consideră că atacul lansat de unii lideri PNL la adresa sa are doar un scop politic „intern”, pe care nu-și permite el să-l comenteze. „Sunt declarații politice care au de-a face cu politica internă de partid și nu vreau eu să comentez. Am mai spus, dacă există critică constructivă, mă bucur să ascult și să lucrez alături de oricine, dar altfel, nu mă privește”, a comentat Voiculescu luni seara, la Antena3, chestionat despre rostul atacurilor care au venit în ultimele zile la adresa sa, din partea primarului Clujlui Emil Boc, a eurodeputatului Rareș Bogdan, sau din partea președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Violeta Vijulie.

Primul care a deschis acuzațiile la adresa lui Voiculescu a fost primarul Clujului, Emil Boc, din postura de președinte al Asociației Municipiilor din România. Boc nu s-a limitat să poarte o discuție cu ministrul Voiculescu pe cale instituțională, ci a ieșit public și sâmbătă, și duminică, și luni, să spună că Vlad Voiculescu nu înțelege principii europene și că nu poate să dea ordine autorităților locale cum să organizeze campania de vaccinare, fără să asigure fonduri necesare în acest scop.

„Da, domul Boc a tot repetat ce a comunicat și sâmbătă.  A fost vorba de un act administrativ pe care noi l-am trimis spre consultare către Asociația Municipiilor și către autorități locale. Noi așteptam de la toată lumea reacții scrise. În loc să se întâmple lucrul acesta, domnul Boc a ieșit public să se plângă. Nu știu eu care sunt motivele pentru care face asta. Nu e treaba mea să fac bănuieli, sunt destule probleme în sănătate de care să mă ocup, îi las pe alții să presupună”, a comentat Voiculescu, la Antena3.

El a mai spus că în acest moment, Ministerul e în măsură să spună că poate prelua costurile pentru personalul din centrele de vaccinare, în toată țara, care sunt cele mai costisitoare. Amenajarea centrelor nu presupune mare lucru, a apreciat Voiculescu, sugerând că primăriile ar putea să-și asume măcar partea aceasta de cheltuială, chiar și cu ajutor de la Ministerul Dezvoltării.

„Costurilor de amenajre și operare a centrelor de vaccinare nu presupun mare lucru. E vorba de frigidere, paravane, chiuvete, nimic spectaculos. Nu am cerut nimănui să construiască săli de sport sau cămine culturale pentru vaccinare. Plus că o parte din costurile de amenajare pot fi cerute de la nivel central, prin Ministerul Dezvoltării sau alte entități ale Guvernului”

„M-am uitat peste bugetul solicitat de Boc, mă îndoiesc că 104.000 de lei e o sumă de care să se poticnească un oraș de calibrul Clujului” 

Reacția disproporționată a edilului Clujului reiese și din faptul că suma necesară invocată pentru campania de vaccinare nu ar fi prea mare, consideră Voiculescu.

„M-am uitat peste cifre, la bugetul solicitat de Cluj când încă premier mai era domnul Orban. Atunci doamna vicepremier, Raluca Turcan, a invocat pentru Cluj suma de 104.000 de lei. Atât s-a solicitat pentru Cluj. Mă îndoiesc că 104.000 de lei e o sumă de care să se poticnească un oraș de calibrul Clujului”, a comentat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că dorește să creadă că e vorba doar de o neînțelegere și că în principiu nu ar trebui să fie o problemă în privința organizării și amenajării acestor centre de vaccinare, mai cu seamă că Ministerul Sănătății se angajează să suporte costurile pentru personalul medical, inclusiv costurile pentru stimulentele acordate medicilor de familie, suma ridicându-se la circa 1,4 miliarde de lei.

Sursa foto: Facebook/ Oana Bogdan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

64 comentarii

 1. Doar atat?
  Urat, foarte urat, domnule Boc!

  • Bravo, Vlad!

  • Asa se face? Nu ne convine ca pleaca din functii cine nu are ce cauta si discutam pe la posturile TV care „militeaza pentru aceeasi cauza”, informarea publicului, despre ceva ce nu este finalizat? Vai, vai, vai! Si doamna jurnalist mai si spune, vai, dar „va intreb ca simplu cetatean, hihi”. Vai! Ca sa vezi! Iaca ce mai spune un simplu cetatean:

   Diferenta se vede! Este izbitoare, chiar!
   Ca nici nu-mi mai vine sa ma mai uit vreodata.

  • Domnule Voiculescu, mare bucurie sa stiu ca sunteti Ministrul Sanatatii!

  • Maria ta, Vlad Voiculescu, apleaca-te sa pup.

  • @🤔 de la 10:57 pm
   Fake

  • Competenta ministrului o verific în funcție de Cluj? Sau de felul în care a gândit procesul a fi aplicabil la nivel național? Boc nu vorbea în calitate de primar al Clujului…

  • @Corect
   Gresit. „Alta intrebare?”

 2. Acum știu de ce plicușor nu ți răspunde la telefon, ești Hagi Tudose, dă bani la primării pentru vaccinare n o mai zgudui aiurea sau banii ăia trebuie să se ducă la julien bubonicul pt finanțarea misa, pt spirala aia pt integrarea în absolut pi șându se unii pe alții

  • ”Acum știu de ce” postacul care folosește fantoșa czc și trolleaza pentru mafia PCR-FSN-PSD ”nu ți răspunde la ”comenzi: pentru că e plecat cu sorcova dar n-a găsit ”spirala” așa că a sfârșit ”pi șându se pe” el. Cum bine spunea chiar el într-o postare mai veche:

   czc:
   merg la gheazeu că trebuie să mai demonstrez ceva dar finalul va fi de un film hbo european nu Hollywood cu ceachi cean

  • Banii să-i dea Câțu ! Ca să ocolească ministerul sănătății, prezidente și clica au înființat Comisia lui Gheorghiță Fărâmiță – cățelul lui Ciucă. Acum că logistica lor e la pământ dau vina pe USR…măăă…voi vreți să mai pierdeți 10 %…spuneți și se rezolvă….

 3. Acum știu de ce plicușor nu ți răspunde la telefon, ești Hagi Tudose, dă bani la primării pentru vaccinare n o mai zgudui aiurea sau banii ăia trebuie să se ducă la ju lien bubo nicul pt finanțarea mi sa, pt spirala aia pt integrarea în absolut pi șân du se unii pe alții

 4. Chiar, ăștia când se apucă de îndreptat tot ceea ce-a distrus guvernarea moroiului?
  Și o primă măsură ar fi să interzică mizeria aia cu posibilitatea ca primăriile să-și facă salariile de capul lor.

  • Subscriu la treaba cu salariile…

  • Eu n-as centraliza salarizarea din primarii, dar as obliga primariile sa ceara aprobarea celor de la care vin banii, cetatenii adica, pentru ea.
   Daca cetateanul va spune ca banii localitatii trebuie sa se duca in salariile angajatilor primariei chiar daca nu mai ramin pentru altceva atunci e perfect. Fiecare pasare pe limba ei piere.

  • Cea mai rapida si eficienta masura care se poate lua imediat si tot poporul va aprecia. Sa fie stabilite salarii, cum erau inainte, in functie de rangul localitatii, dar peste tot. Nu este normal ca un sofer de la o primarie sa aiba mai mult decat un functionar din alta primarie, sau diferente enorme intre primari de acelasi tip de localitate. Mai ales ca nu sunt finantate din bugetul propriu.

 5. Vlad Voiculescu a demis un manager de spital Corupt din Cluj, de asta Boc reactioneaza ca o sluga a coruptilor si il ataca le VV https://www.stiridecluj.ro/social/petru-susca-demis-de-la-spitalul-judetean-cluj-sunt-convins-ca-acest-deputat-usr-este-in-spatele-acestei-marsavii

  • Aaaaaa, asa deci, domnule Boc.
   Stiti ceva? Nu v-a iesit, din contra!
   Este o diferenta enorma intre domnul Boc si Vlad. Enorma!

  • Te-ai bagat ca musca in ….rahat…
   Razboiul personal dus de deputatul de buzau cu managerul institutiei este din cauza ca nu a putut sa-i rezolve „ omul „ sef de sectie in cadrul spitalului…

 6. Madam Vijulie? Cumnata lui Steliean Tanase????? Ce repede ajung unii sefi! Pe coate si genunchi!

 7. Hotnews, 11 Ianuarie 2021: „Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, e nemulțumit de ordonanța care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze Centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.

  „Acea OUG redactată de Ministerul Sănătății spune că toată dotarea centrelor de vaccinare, toată plata care vizează personalul care operaționalizează centrele de vaccinare cade în SARCINA Administrației publice locale. Or acest lucru din nou reprezintă o sfidare a administrațiilor locale, administrații cărora li se atribuie de către Guvern, prin Ministerul Sănătății, sarcini, fără să se aloce resurse financiare. Aici nu e vorba de resurse financiare minime sau nesemnificative, e vorba de MILIOANE de Euro, în cazul FIECAREI Primării mari de municipiu, de la 3 la 5 MILIOANE de euro sunt COSTURILE doar legate de plata personalului, ca să nu mai vorbim de Costurile legate de achiziționarea frigiderelor, a paturilor, a kit-urilor de vaccinare și a altor lucruri, care iarăși se ridică la niște cheltuieli destul de ridicate”, a declarat luni, Emil Boc la RFI.
  Președintele Asociației Municipiilor din România precizează că nu are un conflict personal cu Vlad Voiculescu și nici nu este vorba de un conflict în coaliția de guvernare, ci de o chestiune de respect între instituțiile statului. Ministrul Sănătății a afirmat că banii pentru organizarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19 există la Ministerul Dezvoltării.

  Președintele Asociației Municipiilor din România atrage atenția că acest lucru nu este specificat în textul OUG: ”Unde scrie asta? Poveștile-s povești, noi nu suntem povestitori, cei din administrația publică locală, noi suntem oameni de execuție, oameni pragmatici. Unde scrie acest lucru în textul Ordonanței, că există bani? Există bani probabil și în bănci, dar vreau să știm exact unde există banii, CARE-i mecanismul prin care se ALOCA, care-i Valoarea în care ne putem încadra în Cheltuieli. NU scrie nimic în această Ordonanță de Urgență”.

  „În Strategia Națională de Vaccinare, ADOPTATA de Guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, Guvernul ALOCA resurse de la Bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit.”, spune Emil Boc.
  Președintele Asociației Municipiilor din România a declarat că primarii vor fi nevoiți să taie bani din alte părți, dacă nu vor primi finanțare.
  „Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul.
  Întrebat dacă va cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Boc a spus că nu interferează cu decizia politică din coaliție.
  „Chelutielile legate de centre și de dotare se ridică la 5 Milioane de euro numai pentru Cluj-Napoca. MAINE avem discuții la nivel guvernamental pe marginea inclusiv a acestui subiect. În primul rând, ministrul Sănătății să facă actul normativ în concordanță cu legile statului român, să citească ordonanțele de urgență anterioare și să pună în concordanță actul normativ cu aceste texte. Este treaba politicienilor să rezolve problemele, nu interferăm cu activitate coaliției”, a mai declarat Boc.

  • hai mai ca mai avem si alta treaba de facut.
   oricum Boc a devenit un scartar ca PM dupa ce a taiat comisioanele agentilor institutiilor care emiteau amenzi contravenientilor.

  • @Lili. Sunteti de rea credinta. Nu cititi articolul. Vorbiti de milioane de €, cand scrie clar in titlul articolului ca Boc a cerut 104.000 de roni. Pt cine trollati?

  • Pentru ce a cerut 104mii? OUG inca nu e data. Nu cred ca poate sa ceara bani pentru ceva ce nu a intrat in vigoare inca. Pun pariu ca aia 104 mii sunt altceva si a scos din context VV.
   O tiganeala. Hai sa vedem despre ce vorbim cand ii da replica Boc.

  • V.V. trebuia să calculeze (estimeze) un buget pragmatic pentru implementarea inițiativei „campanie de vaccinare”, în fiecare județ, și să menționeze clar, de la bun început, că:

   – xx% din cheltuieli vor fi acoperite de autoritățile locale (care de altfel vor fi și beneficiarele taxelor încasate din salariile medicilor finanțați) și
   – yy% de la bugetul de stat, care vor fi transferati de la Ministerul Finantelor Publice, in perioada x-y.
   Activitatea asta necesita: 1. realizarea unor calcule matematice și 2. comunicarea între instituții, inclusiv cu MFP.

   Dacă nu se pricepea, putea să delege treaba unui secretar de stat. Am votat USR+, dar asta nu mă oprește să fiu o observatoare independența și să spun lucrurilor pe nume.

  • *independentă

  • @Sincer:
   Eu pun pe forum ce a DECLARAT Boc, dvs spuneti ce a spus Voieculescu(eu NU il cred!!!), care NU prezinta nici o dovada ca Boc a vorbit despre 104.000 Lei!
   Ia uite ce a DECLARAT Boc in 11 Ianuarie 2021(eu nu spun ca e corect ce a declarat Boc, e treaba lor sa CLARIFICE, sunt in alianta varza pana acum!):
   HOTNEWS, 11 Ianuarie 2021, Ora 10:43: „Emil Boc, o nouă contră la Vlad Voiculescu: OUG privind centrele de vaccinare reprezintă o sfidare a administrațiilor locale/ Unde scrie în textul Ordonanței că există bani?
   HotNews.ro
   Luni, 11 ianuarie 2021, 10:43
   Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, e nemulțumit de ordonanța care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.
   „Acea OUG redactată de Ministerul Sănătății spune că toată DOTAREA Centrelor de vaccinare, toată plata care vizează personalul care operaționalizează centrele de vaccinare cade în SARCINA Administrației publice locale. Or acest lucru din nou reprezintă o sfidare a administrațiilor locale, administrații cărora li se atribuie de către Guvern, prin Ministerul Sănătății, sarcini, fără să se aloce resurse financiare. Aici nu e vorba de resurse financiare minime sau nesemnificative, e vorba de MILIOANE de Euro, în cazul fiecărei Primării mari de municipiu, de la 3 la 5milioane de euro sunt COSTURILE doar legate de PLATA personalului, ca să nu mai vorbim de costurile legate de achiziționarea frigiderelor, a paturilor, a kit-urilor de vaccinare și a altor lucruri, care iarăși se ridică la niște cheltuieli destul de ridicate”, a declarat luni, Emil Boc la RFI.
   Președintele Asociației Municipiilor din România precizează că nu are un conflict personal cu Vlad Voiculescu și nici nu este vorba de un conflict în coaliția de guvernare, ci de o chestiune de respect între instituțiile statului. Ministrul Sănătății a afirmat că banii pentru organizarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19 există la Ministerul Dezvoltării.
   Președintele Asociației Municipiilor din România atrage atenția că acest lucru NU este specificat în textul OUG: ”Unde scrie asta? Poveștile-s povești, noi nu suntem povestitori, cei din administrația publică locală, noi suntem oameni de execuție, oameni pragmatici. Unde scrie acest lucru în textul Ordonanței, că există bani? Există bani probabil și în bănci, dar vreau să știm exact unde există banii, care-i mecanismul prin care se alocă, care-i valoarea în care ne putem încadra în cheltuieli. Nu scrie nimic în această Ordonanță de Urgență”.
   Gasiti articolul pe HOTNEWS!

   DECI: Eu NU pun de la mine, din imaginatia mea acele Milioane alea de Euro, nu spun ca cifrele sunt corecte, vorbim despre disputa dintre ei, NU eu afirm, ci Boc a vorbit depsre Milioanele de Euro….pe el intrebati-l!!!
   Interesant e ca Premierul Fl Catu tace, NIMENI nu lamureste problema BANILOR pentru Infiintarea si FUNCTIONAREA Centrelor de vaccinare pentru Etapa a 2-a!
   BANI care sunt prevazuti in mod EXPLICIT in Strategia de Vaccinare aprobata de Guvern la Sfarsitul anului 2020, ca vor veni de la Bugetul de stat!

   A-propos, un mod PROFESIONIST de a guverna de la Vlad Voiculescu asteptam: un Studiu de Impact care sa spuna clar CARE sunt CHELTUIELILE Totale cu un Centru de Vaccinare pe 6 Luni sau CAT timp vor functiona?!
   Marile Municipii au nevoie de Sume mari pentru ca vor avea multe Centre de Vacinare!
   De ce Ministerul Sanatatii a initiat acea OUG fara Studiu de Impact, ati uitat cum opozitia critica mereu guvernarile PSD ca aproba OUG sau LEGI populiste FARA Studii de impact, fara Sursa de finanatre?!
   De la Vlad Voiculescu asteptam asa ceva!!!
   Mai ales ca DSPurile vor Autoriza aceste Centre de vaccinare, deci Dotarile necesare sunt specificate undeva, alfel CUM sa faca autorizarea?!
   Deci, un Studiu de impact nu era dificil de facut…
   Dar, profesionalismul nu prea se vede…
   A-propos, un MANAGER la o firma privata, NU ar intocmi niciodata un astfel de proiect FARA sa stie CAT COSTA!!!
   La Stat NU ii pasa niciunuia CAT COSTA, BANII publici se scurg in voie, nu da nimeni socotealla, Rapoartele Curii de Conturi sunt NEBAGATE in seama, desi de multe ori semnaleaza situatii inacceptabile ca intr-un Stat al nimanui, desi Romania e Stat membru al UE la Anul 2021!!!

  • @gica: Foarte buna observatia!!
   Pentru ce a cerut 104.000 Lei, cand OUG nu exista si NU au fost Consultati PRIMARII?!
   Vlad Voiculescu dezamageste, in final Ministerul sanatatii va completa OUGul si isi va cere scuze Voiculescu?!
   Pentru ca azi e 12 Ianuarie iar Etapa a 2-a incepe din 15 Ianuarie 2021!!!!
   Varza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Si cine e dispus sa plătească pentru sarcininile si obligatiile altora? De ce sa suporte autoritățile locale, daca nu este obligația lor? O sa compromiteti difinitiv vaccinarea prostovanilor. Cum asta, dau sarcini si nu asigur buget, sau cel putin sa le comunici (sa le ceri politicos) sa o faca din fonduri proprii sau de la ministerul dezvoltarii. Voiculescu ăsta va da cu mucii in fasole la minister ca si in guvernul Cioloș. Daca era Boc de la psd, mai intelegeam. Nu pot sa comunice in interese importante pentru țară?

  • Ioane, citește textul…

  • „sarcininile si obligatiile altora”?.. Dar este vorba de vaccinat locuitorii din Cluj. Boc este primarul ales al Clujului. Vrei sa spui ca primaria nu are nici o obligatie fata de locuitori?

   Ministerul Sanatatii le aduce vaccinul si plateste personalul medical. Le cere sa organizeze spatiile pentru vaccinare. Chiar asa saraca e Primaria Cluj (cu un buget anual de aproape 2 miliarde lei) de nu gaseste niste spatii in care sa organizeze centrele de vaccinare?..

 9. Brambureala asta e rezultatul faptului ca Ministerul Sanatatii a initiat o OYG fara Studiu de Impact, fara sa stie de exemplu, care sunt Costurile Totale TIMP de 6 LUNI(sau cat trebuie) pentru 1 Centru DOTAT cu CE trebuie dpdv materiale medicale, cheltuieli de intretinere de functionare(Energie electrica, termica, apa,…), PLUS Salarizarea personalului necesar, de exemplu pentru 8 sau 10 Persoane!
  Apoi, calculam in functie de Numarul de astfel de Centre de vaccinare si de dimensiunea fiecaruia si o Evaluare poate fi facuta!
  Vlad Voiculescu vorbeste ca un habarnist!
  Eu nu-l inteleg cum vorbeste el atat de usor despre frigidere, paravane, chiuvete, etc, cand aici e vorba depsre mult mai mult, despre INCALZIREA spatiilor, Cheltuiielile cu Energie electrica, Cheltuielile cu Apa, etc, TOATE cele NECESARE(a-propos, UNDE sunt definite DOTARILE necesare unui Centru de Vaccinare?!) care COSTA cand e vorba despre 20 de Centre de Vaccinare sau cine stie cate, cum au marile Municipii ca Clujul, Iasiul, Timisoara, etc
  Ca Ministru, adica MANAGER e inacceptabil sa vorbesti asa simplist despre frigidere, chiuvete, paravane, NU arata deloc a PROFESIONALISM…trist…
  Aceste Centre de Vaccinare vor fi Autorizate de DSP, deci trebuie sa existe un Normativ, un document care ledefineste, altfel cum Autorizeaza DSPurile?!!!
  Strategia de vaccinare Adoptata de Guv Romaniei in Decembrie 2020, scrie clar ca TOATE Cheltuielile cu Vaccinarea se suporta de la Bugetul de Stat!
  Dle Voiculescu sunteti o mare dezamagire…

  • Urmarind in decursul vremii comentariile tale am avut impresia ca esti simpatizant/simpatizanta USR+…. :))
   Dar acum imi dau seama ca defapt esti o persoana care este cat de cat atenta la detalii… si nu pui botu la toata propaganda/mizeriile politicienilor asa cum o fac unii pe aici… :))
   (simpatizantii USR+ o sa o tina pana in panzele albe orice le-ai zice sau prezenta… trist).
   (SI mai amuzant ca unii sustin ca simpatizantii PSD sunt zombi…).
   Succes in lupta cu astia….

  • @Un Om
   Eu zic sa nu „pui tu botul” la tot ce se comenteaza.

  • @ 🙂
   Omule…. fiecare cu Profesia, Meseria sau Activitatea lui in viata reala… zic…
   Cu respect iti spun ca NU cred ca esti in masura sa imi spui tu mie de legislatie…. zic doar… nu vreu sa jignesc pe nimeni.

  • @Un OM: NU am treaba cu nici un partid… am jubilat cand am scapat de Guvernul Dancila… am spus mereu ca sunt NECONDITIONAT ANTI-PSD, dar NU sunt neconditionat PRO-PNL sau PRO alt partid!
   NU!!
   Daca ati urmarit de-a lungul timpului, ati fi citit comentariul in care dupa ce am spus ca NU am incredere in coalitia de guvernare ca va INDEPLINI maretul Program de guvernare dupa ce Guv Orban 1 si Orban 2 au facut FIX nimic, @Radulescu Marcel m-a intrebat DE CE NU am INCREDERE in USR?!
   I-am raspuns: „Sa-i vedem la guvernare, NU i-am vazut la guvernare, NU am incredere”!
   NU am incredere in nici un partid, de 30 de ANI nu exista nici un partid care sa fi guvernat in INTERESUL Cetatenilor!
   Am si scris ca in politica romaneasca nu intra oameni manati de Interesele cetatenilor, CI doar de interesele personale si de grup!
   De 30 de ANI au guvernat doar pentru ei!
   Actuala coalitie nu face exceptie, NU vor face mai nimic din ce au promis… si-apoi cine stie cat va rezista coalitia, la cum se vede deocamdata, eu nu cred ca va rezista, PNL si USR PLUS nu se vor intelege,, am scris de la inceput!
   UDMRului nu-i pasa…acolo unde are interese, UDMR e balamaua care va decide fara ca ceilalti sa cracneasca..

  • @Un Om
   1. botul, sau botu’, nu „botu”;
   2. vreau, nu „vreu”;
   Mai, asta!
   Cu tot respectul si nu vreau sa jignesc pe nimeni, bla-bla.

  • „Eu nu-l inteleg cum vorbeste el atat de usor despre frigidere, paravane, chiuvete, etc, cand aici e vorba depsre mult mai mult, despre INCALZIREA spatiilor, Cheltuiielile cu Energie electrica, Cheltuielile cu Apa, etc, TOATE cele NECESARE(a-propos, UNDE sunt definite DOTARILE necesare unui Centru de Vaccinare?!)”

   De ce folositi aiurea atatea litere mari? Ca sa nu mai zic de vorbe mari.

   E vorba de niste banale sali de sport, anumite clase din scoli sau din alte cladiri administrative care sunt gestionate de primarii. Care au deja „TOATE cele NECESARE”, adica sursa curenta da apa, caldura sau curent electric. Sa nu imi spuneti ca de la campania asta de vaccinare o sa le explodeze consumul de apa sau de curent electric, ca nu o sa stea nimeni sa vaccineze noaptea sau o sa fie pusi oamenii sa faca dus dupa vaccin. Ca sa nu mai zic ca faza 3 de vaccinare, ceea care presupune un volum mare de oameni o sa inceapa cu siguranta din aprilie incolo, nici macar problema incalzirii nu se mai pune.

   Boc are alte suparari, legate de demiterea sefului de spital judetean Cluj de catre ministrul Voiculescu. Dar, evident, nu prea are cum sa atace in directia asta, ca sunt o gramada de probleme generate de fostul manager Susca si arunci singur benzina pe foc. Asa ca o dai pe ocolite, cu spatiile de vaccinare.

 10. Mai taiati din salarii,opriti oamenii competenti,apoi calculati ,poate aveti bani de vaccinari!cand era Tataru ministru si lua decizii nu ati comentat niciodata!Eu zic sa colaborati,guvernul e Pnl-Usr+!

 11. Moroi :))) ce bine sună !!
  Îl și văd la Rahova, după ce se dă stingerea, strecurandu-se printre gratii (că e ușor pentru el, care a copilărit la Gratia), intrând în alte celule și sugând sângele bieților deținuți de drept comun terorizați, care au avut ghinionul să nimerească pe aripă cu un asemenea monstru.
  Boc nu se va apuca de reparat ceva vreodată, el a fost premierul super-star al lui Băsescu în vremuri de aur; și e fff ofticat că jegurile astea nu vor să le dea pensii speciale Primarilor, Consilierilor, Secretarilor și Șoferilor de la primărie și cj – din ’90 încoace.

 12. Ar fi frumos ca Domnul Boc sa-si vada putin de oras, ca nu poti iesi din casa fara sa te murdaresti din cap pana-n picioare… si a nins o dupamasa. Stau taxiurile blocate pe dealuri ca nu pot merge la comenzi… dar domnul Boc, vorba lui Vlad… se poticneste in bani de buzunar.

  PS: L-au zburat pe Susca, incepe sa iasa mizeria de sub presul domnului Boc, iar acolo se stie ca odata iesita… cam greu mai stergi mizeriile pe care le vede lumea. Poate o sa-l vedem si acolo cum da cu matura… in stilul sau caracteristic de dat cu sapa, lopata, tarnacopul.

 13. Ma intreb : de unde exista atitia bani pentru sistemul medical ? ? ? medicii ,indiferent in ce domeniu lucreaza au salarii care le depasesc pe cele ale medicilor din tarile vestice ; asistentele ,infirmierele la fel . Pentru alocatii si pensii obisnuite nu exista bani !

  • De unde? Din împrumuturi + taxele plătite de români.
   S-au îmbogățit în pandemia asta personalul medical și prestatorii de servicii conexe, iar bugetarii au fost și ei protejați 100% financiar, în timp ce ceilalți au fost discriminați.

   Nu pierdeți, totuși, din vedere imaginea de ansamblu:
   În principiu, când ceva costă xx miliarde RON și suma este aruncată într-o activitate anume în economie, acei bani ajung în final, în conturile cuiva (persoane individuale),
   dar înainte ei sunt taxați cu ~ 42% dacă vorbim de salariu (deci ajung înapoi în visteria statului),
   iar din cei 58% rămași (net) în conturile beneficiarilor, cam 40% sunt consumați în țară pe alimente de baza și produse, din care statul mai ia 19% TVA, iar din restul 81% rămași, compania își plătește salarii (taxate din nou cu 42% care revin statului), 10% taxa pe profit varsata la stat, iar restul sunt cheltuiți pe alte produse și servicii care sunt taxate și ele, repetând raționamentul de mai sus.

   Statului, din toată povestea asta, ar trebui să i se întoarcă în conturi, în 6-12 luni, cel puțin ~70%, dacă banii s-ar învârti doar în economia românească.
   De analizat este cât vor ajunge în conturile companiilor străine cu venituri declarate în străinătate, în economia neagră, in comisioane incasate pe tranzactii cu activele statului facute in dezinteresul romanilor – și vor trebui plătiți de români prin taxe. Acolo este țara „furată”.

   Nimic nu se pierde într-o economie, totul se transferă dintr-o parte în alta.

  • Întrebarea este: cât din banii luați pe datorie s-au transferat în străinatate și către categoriile care și-au depășit limita de venituri de la stat (inclusiv de la companiile de stat), pe categorii de vârstă: spre exemplu, până la vârstă de 40 de ani fiecare cetățean are dreptul la EUR 200,000 venituri de la stat, sau altă suma calculată că medie variabilă între PIB/populație și ajustată cu alți indicatori – astfel încât fiecare cetățean să beneficieze de aceeași suma, în mod echitabil, în fiecare deceniu.

   Asta înseamnă implementarea legilor anti-discriminare! Am tot spus-o și o voi mai repeta. Poate voi dezvolta ideile și formulele astea într- un sistem complet care nu va putea fi demontat de niciun hoț de țară talentat. Astea sunt soluțiile concrete care pot elimina corupția și suferința de pe Pământ, nu bălăriile pentru care iau unii premiul Nobel pentru economie.

 14. SA ACOPERE CU BOCETELE SUTELE DE MILIOANE DE EURO DATE PE PARANGHELII, IEPURASI SI PANSELUTE.

 15. Cred ca nu e momentul sa ne afurism, ori nu intelegeti ca sinteti doar niste servanti. Ciocul mic si la treaba ptr popor, da a nu dati-va demisia domnilor si certati-va la televisor pe banii si timpul vostru.

 16. Boc se senilizează. Sau se uselizează.

 17. Logic, vaccinarea este făcută de ministerul sănătății. Dacă exista lege ca e obligatia primăriei sa ne spuna care este acea lege. Restul e bla bla.

 18. @Sincer: Dvs credeti afirmatia lui Vlad Voiculescu FARA nici o dovada, cum ca Boc a cerut 104.000 Lei pe vremea guv Orban?!
  Eu nu o cred, sa aduca dovada!
  Apoi: eu PREZINT pe forum DECLARATIILE PUBLICE ale lui Boc, Milioanele alea de Euro sunt invocate de Boc, NU sunt din imaginatia mea, uite!
  „Emil Boc, o nouă contră la Vlad Voiculescu: OUG privind centrele de vaccinare reprezintă o sfidare a administrațiilor locale/ Unde scrie în textul Ordonanței că există bani?
  HotNews.ro
  Luni, 11 ianuarie 2021, 10:43
  ​Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, e nemulțumit de ordonanța care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.

  „Acea OUG redactată de Ministerul Sănătății spune că toată dotarea centrelor de vaccinare, toată plata care vizează personalul care operaționalizează centrele de vaccinare cade în sarcina administrației publice locale. Or acest lucru din nou reprezintă o sfidare a administrațiilor locale, administrații cărora li se atribuie de către Guvern, prin Ministerul Sănătății, sarcini, fără să se aloce resurse financiare. Aici nu e vorba de resurse financiare minime sau nesemnificative, e vorba de MILIOANE de EURO, în cazul fiecărei Primării MARI de municipiu, de la 3 la 5 MILIOANE de EURO sunt Costurile DOAR legate de plata personalului, ca să nu mai vorbim de costurile legate de achiziționarea frigiderelor, a paturilor, a kit-urilor de vaccinare și a altor lucruri, care iarăși se ridică la niște cheltuieli destul de ridicate”, a declarat luni, Emil Boc la RFI.”

  Apropos, in marile Municipii vor exista mai multe Centre de vaccinare- e vorba depsre Centre organizate in AFARA Spitalelor, in Sali de Sport sau in Scoli sau diferite Institutii dezafectate momentan(in Cluj vor fi 12 astfel de Centre de vacinare, in afara Spitalelor!), fiind pe perioada de cel putin 6 LUNI, spuneti-ne dvs CARE sunt CHELTUIELILE Totale cu cele 12 Centre de vaccinare din Cluj, Cheltuieli cu Spatiile, Dotarile, Energia electrica, termica, Apa etc!
  Boc vorbeste de Milioane de Euro, Voiculescu nu spune nici o Cifra(halal Manager!), dvs CAT spuneti?!
  Aceste Centre de vaccinare vor fi autorizate de DSP, ele TREBUIE sa RESPECTE niste standarde, nu iei o chiuveta, un paravan, un frigider si le pui pe holul uni bloc si faci vaccinarea!!!
  TOATE cele necesare COSTA, da?!
  Vor fi 370 astfel de Centre de vaccinare in Tara!!!
  CAT costa toot ceea ce e necesar pentru FUNCTIONAREA unui Centru de vaccinare pe 1 Luna, de exemplu, desi Campania de vaccinare dureaza multe luni!!??

  • A-propos, in mediul PRIVAT, un Manager nu ar fi initiiat niciodata un astfel de Proiect fara sa spuna CAT COSTA!!!!
   In Romania anului 2020, BANII publici nu sunt preocuparea nimanui, mi-amintesc cate OUG si Legi populiste a votat PSDul fara sa mentioneze Sursa de finantare si CAT COSTA, acum vedem in reluare acelasi scenariu!
   CAT COSTA!?

 19. Comentarii bune, și de-o parte și de alta,dar uitați esențialul:atunci când interesul frânge conștiința și primează ,nu iese nimic bun,din contră.

 20. Pai Boc inca nu a cerut niciun ban. Ca nu stie pentru ce sa ceara.
  Iar nenea VV arunca cu fumigene si petarde sa scape de penibil si de faptul ca nu stie cu ce se mananca aceasta vaccinare.
  Probabil l-ar pune tot pe Arafat sa faca si asta. Dar ce sa vezi , e la interne arabul!
  Asta e inceputul… la 2 saptamani de guvernare USR+ vedem numai rateuri. La justitie ramane ca inainte, la sanatate la fel, la transporturi numai prostii, la fonduri europene banii pe programe verzi …
  La 3 luni de administratie locala USR +, la fel …numai actiuni jenante cu gunoaie, cu termoficarea cu animalele de companie in apartamente….
  Fratioare, va apucati si voi de treaba?! Sau iar ne- am luat teapa?

 21. Hai ca m-am lamurit si cu g4media.ro
  O platforma de postaci useristi!
  Nu judeca nimeni ce se scrie sau ce se intampla ?!
  Conteaza ca e 100k de lei sau un milion? Sau 10 milioane?
  Bugetele locale se aproba abia in aprilie in cel mai bun caz.
  De unde sa dea drumul la.vaccinare in masa daca nu au bani sa amenajeze centrele?
  Si nu cred ca a cerut Boc numai 20000 euro, cand numai reamenajarea, compartimentarea si zugraveala la un centru costa atat!
  Nea VV da cu fumigene. E palaria prea mare pentru el. Nefiind de meserie nu o sa aiba respectul.cuvenit al celor din sistem, si o sa-si ia o.mare teapa.

 22. Câţi bani cheltuiti aiurea…
  Ma intreb cine doteaza centrele astea…
  In buzunarele cui intra banii…
  Milioane de euro? La antigripale tot asa se face?
  Ridicam cladiri noi? In afara de congelatoare eu nu vad nimic in plus ca fiind necesar fata de o vaccinare antigripala.

  • Ce conteaza? Intra in economie. Se invart. Si unii fac si profit. Dar asta e economia. Acum se cheam profit. In economia socialusta ii spuneau „beneficiu”

 23. Problema dezbatuta de cateva zile e falsa.
  In sarcina administratiilor locale revine organizarea spatiilor pt vaccinare, dotate cu frigidere, dezinfectante, material de protectie, spatii care exista deja in spitalele, policlinicile, cabinetele medicale din municipii.
  Vaccinul este cumparat, stocat si transportat cu bani de la guvern, iar personalul medical e platit de min sanatatii.
  Administratiile locale trebuie sa stabileasca, in functie de nr populatiei de pe teritoriu, de cate centre este nevoie si ce dotari suplimentare sunt necesare. Ministrul Sanatatii a spus clar ca acest necesar suplimentar va fi acoperit de guvern, iar sursele de finantare le stabileste PM si Min de Finante.
  Problema primarilor nemultumiti este ca nu mai merge cu « dati-ne bani » si vedem noi ce facem cu ei ; banii ceruti trebuie justificati pe hartie, cu semnatura si verificat apoi cum s-au utilizat. E vorba de bani publici, nu-i mai putem utiliza dupa bunul plac.

  Boc are f multe probleme la Cluj (si nu mai poate da inapoi), un oras infloritor, unde se rezolva totul daca te adresezi « tatucului » si mafiei care-l inconjoara, mafie prezenta in sanatate, imobiliare, transporturi, aeroport, peste tot. Boc este ales si reales pt ca se intelege bine cu toti mafiotii de stanga si de dreapta.
  Mafia se simte amenintata de noua echipa guvernamentala si prima bresa a facut-o min sanatatii prin demiterea managerului Spitalului Judetean, Petru Susca, care a luat in arenda spitalul judetean, unde si-au gasit un loc caldut toti pilosii. Stamatian, Buda și Boc au facut intotdeauna scut in jurul acestui mafiot. Sper sa inceapa la Cluj anchete serioase, care sa ajunga pana la varf si mai vorbim dupa. In urma anchetelor s-ar putea ca Boc sa piarda pataramaua de „cel mai bun primar”, „cel mai bun gospodar”. Imi pare rau ca Boc dupa ce-a luat-o’n bot de la Basescu n-a invatat lectia.

 24. Cînd Dragnea le lua primăriilor banii doar frîntă a mai facut niste valuri slăbuț si cu jumate de gura. A, era sa uit si primarul sect.3. Atunci Boc a tăcut, acum se dă haiduc. Îmi pare rău, mereu l am considerat pe Boc o marfă de calitate. Acum pur si simplu Boc nu arestat dretate. Revoluția lui e cusută cu ață albă. Parerea mea este ca va aduce prejudicii imense pnl daca ii mai pasă cuiva.

 25. Cînd Dragnea le lua primăriilor banii doar firea a mai facut niste valuri slăbuț si cu jumate de gura. A, era sa uit si primarul sect.3. Atunci Boc a tăcut, acum se dă haiduc. Îmi pare rău, mereu l am considerat pe Boc o marfă de calitate. Acum pur si simplu Boc nu are dretate. Revoluția lui e cusută cu ață albă. Parerea mea este ca va aduce prejudicii imense pnl daca ii mai pasă cuiva.

  • Si a fost OK ce a facut Dragnea?!
   Ca de multe ori a facut CUM a vrut el, sfidand Legile, Cosntitutia, sfidandu-ne!?
   Asa Tara va doriti?!
   Asa arata o BUNA GUVERNARE, cum se lauda PNL pe Siteul propriu cu PRINCIPIILE BUNEI GUVERNARI?!
   Daca HG adoptata la Finalul lui 2020 de Guvernul Fl Catu la Aprobarea Campaniei de vaccinare SCRIA CLAR ca TOATE Cheltuielile din campanai de vaccinare sunt suportate de Stat, cum veniti acum si o intoarceti, Romania RESPECTA Legile, HG si OUGurile?!
   Sau suntem Tara bananiera, dupa placul cui ajunge la butoane?!

 26. Indiferent cine amenajeaza spatiile cat costa sau nu. Asta e o problema nationala si o campanie nationala de vaccinare. De ce sa o transferi pe umerii autoritatilor locale? Esti incompetent sa organizezi ceva, si atunci o arunci la primari?! Foarte bine! Dar da-le si banii sa o faca!
  Daca nu, Il chemi pe Arafat, ca daca iese nasol i le arunci lui in cap!

  • Tare interesant. Dar impozitele unde se platesc oare? Si CASS? De parca statul ar exista in afara…

 27. Foarte straniu cu aceste critici concentrate pe VV,unul dintre liderii USR+.Ca si cum dopul care tipa ca din gura de sarpe pentru cateva mii de lei ar saraci Primaria Clujului si ca si cand nu putea sa vorbeasca direct cu PM sau Ministrul Dezvoltarii si al Finantelor.Bine ca n-a luat goarna aia si toba pe care le foloseste la tenis..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.