G4Media.ro

Vlad Mixich: Dacă epidemia evoluează în ritmul actual, o prognoză a INSP…

Vlad Mixich: Dacă epidemia evoluează în ritmul actual, o prognoză a INSP estimează că, la finalul lunii august, 80% din paturile de la Terapie Intensivă pentru COVID-19 din România vor fi ocupate de pacienți în stare gravă

Vlad Mixich, expert numit de Parlamentul European în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, afirmă că, potrivit unei prognoze realizate de Institutul Național de Sănătate Punlică, dacă lucrurile evoluează în ritmul actual, în ultima zi din luna august 80% din paturile de la Terapie Intensivă pentru COVID-19 din România vor fi ocupate de pacienți în stare gravă.

„Dacă lucrurile evoluează în ritmul actual, la finalul lui august 80% din paturile de terapie intensivă (ATI) destinate COVID-19 la nivel național vor fi ocupate cu bolnavi în stare gravă. !! Atunci sistemul va fi foarte aproape de acel tip de colaps în care medicii vor trebui să facă alegeri imposibile. Medici infecționiști și de ATI deja super-epuizați și obosiți. Estimarea are la bază o prognoză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică (prin CNEPSS pe baza datelor colectate de DSU) care estimează pe baza unei modelări efectuate săptămâna trecută că în ultima zi a lui august vom avea 650 de pacienți cu COVID-19 internați la ATI și pe cifra recent anunțată de ministrul Sănătății de 840 de paturi ATI disponibile pentru pacienții COVID-19”, a scris Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

Mixich publică și un grafic cu județele care se apropie de rata de infectare de 3 la 1000 de locuitori și susține că, „dacă pun interesul public înaintea interesului politic, Guvernul ar trebui să se pregătească să discute carantinarea județului”.

„Argeșul are rezervorul de cazuri deja pe trei sferturi plin și, dacă pun interesul public înaintea interesului politic, Guvernul ar trebui să se pregătească să discute carantinarea județului. Pentru că e nefiresc ca cei din Satu-Mare sau din alte județe unde epidemia este ținută sub control, să sufere economic sau sanitar din cauza județelor care, din variate motive, au pierdut controlul”, a scris Vlad Mixich.

El consideră că „astfel de grafice ar trebui publicate zilnic de Guvern, în locul pomelnicelor de cifre lipsite de orice context”. „Comunicările acestea trebuie făcute pentru ca oamenii să înțeleagă rapid și simplu unde se situează comunitatea lor și cât de aproape sau departe sunt de o nouă carantinare.
Datele pentru a construi astfel de analize există la nivel de localitate, știința ca ele să fie actualizate permanent există la Institutul Național de Sănătate Publică… deocamdată pare să lipsească dorința politică, și pe cuvânt că nu înțeleg de ce!”, încheie Mixich.

Sursa foto: captură video Recorder

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Hai cu carantina! A mers o data, mai merge o data si inca o data si tot asa pina la vaccin. Solutia prostului.

 2. Carantinare dar cu purtarea corecta a mastii (peste nas si gura) , sa nu repetam greselile de data trecuta.

 3. Uneori ii incurc pe expertii atarnatori. Poate cineva sa imi explice care e deosebirea intre Vlad Vasile si Mixich. Care din ei a facut un rezidentiat mai de specialitate? un doctorat mai relevant pe pandemii respiratorii?

  Altminteri, la fotbal, medicina si politica suntem cu totii experti.

  • Corect !

   este ca Iosefina Pascal si Valeri Kuzmin sunt laureati NOBEL in asa ceva ? iar P$D + CCR se bazeaza pe ei !

 4. Are dreptate. Fiecare vrea sa stie situatia la nivelul propriului judet sau localitate. In Timis au inceput de cateva zile sa mai furnizeze date despre focarele active in judet. Macar stii cum stau localitatile, daca au aparut cazuri noi, eventual chiar unde in localitate. Sunt informatii care ar putea ajuta activ populatia sa se fereasca.

 5. Mai Vlad Muxich, paturile ATI pentru covrig sunt ocupate 100% de peste o luna. Ca arahat strategul nu vrea sa mareasca numarul alocat, din pix, asta e altceva.

 6. Prostia omnească, de Ion Creangă.