G4Media.ro

Vizită stranie în România a lui Andrei Năstase, unul dintre liderii opoziției…

Vizită stranie în România a lui Andrei Năstase, unul dintre liderii opoziției moldovene: A evitat carantina de 14 zile la intrarea în țară, dar nu a vrut să explice ce excepție i se aplică

Andrei Năstase, liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” de opoziție din Republica Moldova, s-a întâlnit vinerea trecută la București cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă. Întrebat de G4Media.ro dacă a stat în carantină 14 zile, așa cum prevede legislația sau dacă a evitat carantinarea la intrarea în România, grație încadrării în una dintre excepțiile prevăzute de lege, Andrei Năstase a spus doar că ”respect legislatia, mai ales de Ziua Drapelului”.

Întrebat în mod repetat de reporterul G4Media.ro la care dintre excepțiile prevăzute de legislație se încadrează, Andrei Năstase a spus că nu poate vorbi.

Reamintim că, potrivit Hotărârii de Guvern 476 din 16 iunie, persoanele care vin în România din majoritatea țărilor (cu 22 de excepții, prevăzute de Institutul Național de Sănătate Publică) trebuie să stea timp de 14 zile în carantină/izolăre la locuința/locația declarată de persoana în cauză.

Or, persoanele care vin din Republica Moldova trebuie să respecte această regulă a carantinării/izolării timp de 14 zile dacă intră în România.

Există însă câteva excepții prevăzute de HG 476: șoferii de autovehicule de marfă sau autocare, piloții, mecanicii de locomotivă, marinarii, muncitorii transfrontalieri, muncitori detașați, expați angajați în România, elevii care dau examene, angajații sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională care se întorc din misiuni executate în afara țării, diplomații și posesorii de pașaport diplomatic și de serviciu, europarlamentari și parlamentari.

Întrebat în care dintre aceste categorii de persoane exceptate se încadrează, Andrei Năstase a spus că ”respect legislația”.

De notat că Andrei Năstase nu poate beneficia de pașaport diplomatic sau de serviciu, potrivit legii în vigoare din Republica Moldova, pentru că este consilier în Consiliul Municipal Chișinău și nu deține nici o altă funcție în executiv sau legislativ.

Ministerul Justiției din România a răspuns G4Media.ro că ”în ceea ce privește respectarea măsurii de carantinare/izolare timp de 14 zile, a celor doi invitați, precizăm că aceștia au asigurat că au respectat întocmai atât legislația României, cât și pe cea a Republicii Moldova. Ministerul Justiției nu are nicio obligație și nici autoritatea de a verifica respectarea regulilor privind măsurile sanitare de protecție incidente, aplicabile și care trebuie luate în afara sediului Ministerului Justiției”.

Context. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, la cererea acestora, o întâlnire de lucru de lucru în data de 26 iunie a.c., cu Andrei Năstase, președinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (fost vice prim-ministru și ministru al Afacerilor Interne) din Republica Moldova, alături de Adrian Dupu, președinte PNL filiala Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme precum importanța valorilor europene privind independența justiției, drepturile omului și siguranța cetățenilor, dar și experiența relevantă a României în ceea ce privește lupta anticorupție și anticrimă organizată.

Foto: Andrei Năstase / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. pai este cetatean roman aflat in misiune (agent SIE) in Moldova.Daca rusii isi permit sa aiba agenti in guvernul moldovean Romania nu face exceptie si contrabalanseaza cu agenti in structurile statului moldovean.
  e vorba de check and balance.
  in Moldova este zona de razboi intre serviciile NATO si rusi.

 2. Tot e bine ca in ultima fraza a articolului ati scris despre motivul intalnirii lui Andrei Nastase cu Ministrul Justitiei !

 3. Vizita „stranie” ????

 4. Nu este agent SIE. Este in combinatie cu fratii Țopa, alti hoti care au furat cetatenii Republicii Moldova.
  Reprezinta la Chisinau interesele Germaniei.
  Luati cu grad mare de incredere ce va spun.