G4Media.ro

Viscere umane au fost găsite plutind pe Amazon, în timp ce autoritățile…

sursa foto: Captură video

Viscere umane au fost găsite plutind pe Amazon, în timp ce autoritățile braziliene căutau un jurnalist britanic şi un expert brazilian, a anunțat președintele Jair Bolsonaro/ Cei doi au fost dați dispăruți în urmă cu 8 zile

”Viscere umane au fost găsite plutind pe fluviu”, în timpul căutării jurnalistului britanic Dom Phillips şi expertului brazilian Bruno Pereira, daţi dispăruţi în urmă cu o săptămână în Amazonia, a anunţat luni preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, relatează AFP.

”Căutările continuă, Însă totul sugerează că li s-a făcut rău. Viscere au fost găsite plutind pe fluviu şi au fost aduse la Brasilia pentru a fi identificate (cu ajutorul) ADN”, a declarat şeful statului brazilian într-un interviu acordat postului de radio CBN.

”Având în vedere timpul care a trecut, opt zile deja, va fi foarte greu să fie găsiţi în viaţă. Mă rog lui Dumnezeu aşa sa fie, dar informaţiile de care dispunem ne fac să ne temem de contrariu”, a adăugat el.

Membri ai familiei lui Dom Phillips au anunţat anterior, luni, că ”două corpuri au fost găsite”, dar că identificarea era în curs.

Poliţia locală nu a confirmat, pentru moment, această informaţie.

”Aşteptăm confirmarea poliţiei federale pentru a afla dacă este vorba sau nu despre Dom şi Bruno. Rămânem îngrijoraţi, în aşteptare”, a declarat AFP Dominique Davies, nepoata lui Dom Phillips.

Poliţia federală a anunţat, la rândul său, că ”informaţii potrivit cărora corpurile lui Bruno Pereira şi Dom Phillips ar fi fost găsite sunt inexacte” şi că ”material biologc” şi lucruri personale ale celor doi dispăruţi erau în curs să fie analizate.

Autorităţile au anunţat duminică descoperirea unui rucsac, unor bocanci şi unui card de asigurare de sănătate care le aparţineau lui Dom Phillips şi Bruno Pereira – marcând o cotitură în operaţiuni de căutare care au demarat lent.

Cei doi bărbaţi au fost văzuţi ultima oară duminică, pe 5 iunie, în timpul unei expediţii în regiunea Javari, în apropiere de frontiera cu Peru şi Columbia.

Un colaborator al cotidianului britanic The Guardian, Dom Phillips intenţiona să scrie o carte despre protecţia mediului în Amazonia.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter