G4Media.ro

Virgil Popescu: Separarea Complexul Energetic Hunedoara în două entiăți se va încheia…

Virgil Popescu: Separarea Complexul Energetic Hunedoara în două entiăți se va încheia în maxim două luni

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că separarea Complexului Energetic Hunedoara în două entităţi se va finaliza în maxim două luni. Una din entități va include Centrala de la Paroşeni cu cele patru mine, iar cea de-a doua va încgloba termocentrala de la Mintia, urmând să fie sub gestiunea Consiliului Judeţean. Popescu a adăugat, întrebat despre angajări fictive acolo, că centralizează toate informaţiile, le va trimite Corpului de Control şi vor urma controale în acea zonă, relatează news.ro

„Am fost întrebat de o strategie pe termen lung pentru Complexul Energetic Hunedoara şi le-am spus despre separarea CEH în două entităţi, o entitate care să conţină Centrala de la Paroşeni cu cele patru mine pe care le avem, două în procedură de închidere – Lonea şi Lupeni şi Vulcanul cu Livezeni care sunt mine viabile. Şi termocentrala de la Mintia separate care probabil se va duce către Consiliul Judeţean. (…) Suntem în grafic. Ne grăbim. Vrem ca într-o lună, o lună şi jumătate, maxim două luni, să finalizăm această împărţire a Complexului şi să rezolvăm problema pe termen mediu a locurilor de muncă de acolo”, a afirmat Virgil Popescu joi la Parlament. 

Ministrul Energiei a mai spus că a primit mai multe informaţii despre angajări fictive făcute în acea zonă şi vor începe nişte controale acolo.

„Am primit foarte multe informaţii despre ceea ce se întâmplă acolo. Toate le centralizez şi le voi trimite Corpului de Control şi vor urma nişte controale în acea zonă pentru a verifica aceste aspecte”, a completat Popescu.

Ministrul Energiei Virgil Popescu s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Laurenţiu Nistor, prefectul judeţului Hunedoara Călin Marian, administratorul judiciar şi administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, precum şi reprezentanţii angajaţilor CEH. Discuţiile au vizat modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferată către CJ Hunedoara şi despre soluţiile ce trebuie aplicate pe termen mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii energetice din Valea Jiului, arată un comunicat de presă al ministerului.

Premierul Florin Cîţu a precizat că Guvernul a făcut miercuri o completare la un act normativ aprobat în urmă cu o săptămână prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă ale minerilor din Valea Jiului şi anume suma de 11 milioane lei, relatează news.ro.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. sa faceti un complex energetic numai de sefi, pontati fictiv, afaceristi, si muzicanti

  2. Separarea separării!
    Ca la CFR!
    Pierderea totala va fi împletită la două!
    Sau nouă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.