G4Media.ro

Viorica Dăncilă s-a întâlnit în SUA cu reprezentanţi ai mediului de afaceri…

Viorica Dăncilă s-a întâlnit în SUA cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american care au investiţii în România

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat sâmbătă, în cadrul unei vizite pe care o efectuează în Washington DC, la un prânz de lucru împreună cu reprezentanţi ai companiilor americane care au investiţii în România şi a reafirmat cu acest prilej dorinţa ţării noastre de a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Executiv, printre participanţi s-au numărat membri din conducerea Amgen, Motorola Solutions, ExxonMobil, Oshkosh Defense, Parsons, Merck (MSD Pharma), UiPath, Textron/Bell şi AMRO.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul român a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea şi securitatea economică a Europei şi a Statelor Unite ale Americii, evidenţiind faptul că întărirea acestei legături este unul dintre obiectivele Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a reafirmat dorinţa României de a consolida şi aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Au fost prezentate interlocutorilor măsurile adoptate de Guvernul României care au drept scop creşterea atractivităţii mediului de afaceri românesc şi a fost adresată invitaţia de a investi în ţara noastră.

Reprezentanţii companiilor americane au exprimat interesul de a efectua o vizită în România, în luna iunie 2019, ca urmare a prezentării de către premierul român a oportunităţilor pe care ţara noastră le oferă într-o serie de domenii, cum ar fi: sănătate, energie, cercetare şi inovare, tehnologia informaţiei, şi comunicaţii, informează sursa citată.

„Totodată, investitorii americani au apreciat măsurile luate de Guvernul României referitoare la creşterea bugetului destinat investiţiilor în sănătate şi infrastructură, precum şi la oportunităţile de creştere a industriei strategice de apărare. Dialogul constant între Guvernului României şi investitori a fost de asemenea menţionat în cadrul întrevederii, iar reprezentanţii companiilor prezenţi la discuţii au exprimat aprecierea faţă de participarea miniştrilor la forumurile de investiţii organizate de companiile americane. Discuţiile au vizat şi recentele modificări aduse legislaţiei privind Parteneriatul Public Privat, fiind evidenţiat faptul că aceasta include termeni contractuali extinşi şi permite o finanţare mai flexibilă, precum şi împărţirea beneficiilor şi riscurilor între partenerul public şi cel privat”, se arată în comunicat.

Un alt subiect dezbătut pe larg, în cadrul întrevederii a vizat succesele înregistrate de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene în ceea ce priveşte o serie de dosare importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Nu în ultimul rând, premierul Viorica Dăncilă a mulţumit Statelor Unite pentru sprijinul acordat României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, subliniind beneficiile pe care acest demers l-ar aduce pentru companiile americane ce dezvoltă afaceri în România.

Premierul Viorica Dăncilă face o vizită în SUA în perioada 23-26 martie pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), potrivit Guvernului. Vizita a a fost anunțată în premieră de G4Media.ro încă de acum o săptămână.

Dăncilă a fost invitată de președintele AIPAC, Morton Fridman, și directorul executiv AIPAC, Howard Kohr.

Potrivit comunciatului guvernului, nu a existat o invitație din partea Administrației SUA și nu e clar dacă premierul Dăncilă va avea vreo întâlnire cu oficialii americani.

AIPAC Policy Conference este cea mai mare comunitate pro-Israel din America. Guvernul Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea au menținut legături strânse cu guvernul israelian și cu premierul Netanyahu.

Aceasta este prima vizită a Vioricăi Dăncilă în Statele Unite în calitate de premier (detalii aici).

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pranzul de afaceri a fost si cu rugaciune?

  • „Întrebaţi de ce au invitat-o pe Dăncilă, participanţii au spus că ei muncesc mult, dar mai şi râd.”

 2. Te doare mucii!

 3. „Discuțiile au vizat și recentele modificări aduse legislației privind PPP fiind evidențiat faptul că aceasta include termeni…precum și împărțirea beneficiilor și riscurilor între partenerul public și cel privat”. Vă dați seama în ce kkt ne bagă Dragnea & Tuta asta? N’așa?

  • Nu Dancila personal face aranjamentele ci specialiștii din ministere care sunt majoritatea din PNL și PDL, pentru că ei nu se schimbă odată cu puterea politică. Dar voi mândri ca brazii și cu mucii pe piept, care cârcotiți și spurcați tot ce atingeți afirmați că Dancila și Dragnea că e ce nu va place vouă, că vouă nu va place nimic. Daca mai clămpănitul am să va dau lista specialiștilor care au însoțit pe D-na Dancila in SUA, oameni destepti, pusi in ministerele de specialitate de către Băsescu și de către Crin Antonescu. Sunt acolo unde au fost puși, dar sunt oameni cu mintea întreagă nu ca …..

  • Tut, tuta înseamnă o persoana care tace și face. Asta se potrivește lui Iohannis Ghinionnis.

 4. De ce nu ne arata tv-ul sa o vedem si sa o auzim live, sau macar inregistrata, cum tace profund toanty veorica?
  Joiana de Videle a citit , probabil, ca de obicei vreo fituica scrisa de negrisorii pusi de infractoru’ livache, iar purtatorul de minciuni de la guvern ne abureste cum ca proasta proastelor a tinut un discurs magnific (o cred in stare daca ar „conferentia” in stilul ei despre importanta steviei in ciorba de post, pe meleagurile mioritice.)..
  Eu nu cred ca ditamai sefii cei mari de la firmele mentionate s-au deranjat sa piarda vremea, stand la masa cu o muta analfabeta, care n-are nimic sub claia aceea de par si care functioneaza doar invartita cu cheia lui livache. Or fi fost probabil, portarii de la firme, sau cel mult soferii personali ai directorilor firmelor de afaceri.

  P.S.Toanty veorica ii telefoneaza carmencitei sa-i trimita urgent batalionul de jandarmi care s-a remarcat la 10 august…
  – ce vrei tu vio sa faci cu bravii mei baieti ?, intreba speriata spalacita de la M.A.I
  -Mi-a soptit o pasarica ca(sic!) vor fi decorati aici pentru merite deosebite, raspunse cu insufletire toanta …
  – Trebuie sa fii intr-adevar nebuna, fiindca stii ce ne-a spus liviu: pasarelile nu vorbesc…
  – Poate chiar ai dreptate, sunt nebuna de legat, dar macar stiu acum ca dragutul de Benji(adica Netanyahu pentru restul oamenilor) nu sforaie in somn, stie niste povesti extraordinare, dar mai mult de atat n-a avut chef aseara……
  – pot sa-i spun asta si lui liviu?
  – he he he, astea au fost doar pentru urechile tale, lui liviu ii voi spune eu personal cand ne vom intalni la cina…..

  • Super! Felicitari!

  • pai a fost destul din imaginile difuzate de presa, atitudinea hilara a lui Melescanu si privirea pliba de inocenta decizionala(tampa) a Vioricai vs nedumerirea, incruntarea sau frustrarea de pe fetele interlocutorilor