G4Media.ro

EXCLUSIV Premierul Viorica Dăncilă va participa la AIPAC Policy Conference în Statele…

EXCLUSIV Premierul Viorica Dăncilă va participa la AIPAC Policy Conference în Statele Unite, o conferință care celebrează parteneriatul dintre SUA și Israel

Premierul Viorica Dăncilă va participa în perioada 24-26 martie la AIPAC Policy Conference în Statele Unite, o conferință care celebrează parteneriatul dintre SUA și Israel, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul comunității evreiești. Până la ora publicării articolului, Guvernul nu a răspuns la întrebările G4Media.ro referitoare la vizita premierului în Statele Unite.

Potrivit paginii oficiale a evenimentului, la conferința din acest an au confirmat participarea în calitate de seaker Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, Benjamin Netanyahu, premierul Israelului și secretarul de stat Michael Pompeo. Dăncilă nu figurează în calitate de speaker.

AIPAC Policy Conference este cea mai mare comunitate pro-Israel din America. Participanții la conferință trebuie să plătească o taxă de 599 de dolari. Vezi aici

Guvernul Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea au menținut legături strânse cu guvernul israelian și cu premierul Netanyahu.

Ar fi prima vizită a premierului în Statele Unite, dar nu este clar la acest moment dacă deplasarea Vioricăi Dăncilă se va rezuma la participarea la conferința AIPAC, care este un eveniment privat,  sau va avea și un caracter oficial.

Context. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, 28 februarie, pe Twitter că a purtat o discuție telefonică de 20 de minute cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, despre parteneriatul strategic.

”I-am mulțumit pentru sprijinul dat de SUA pe dimensiunea de securitate. A transmis aprecieri cu privire la angajamentul României față de operațiunile comune cu SUA. Vicepreședintele Pence a apreciat modul de gestionare a președinției rotative a UE, rezultatele obținute. L-am invitat să viziteze România și a promis că va face această vizită în prima jumătate a anului”, a spus Dăncilă la Antena 3.

Scandalul mutării ambasadei. România este singura țară din UE care s-a arătat dispusă să-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, după ce Statele Unite au făcut acest gest.

Guvernul a adoptat în aprilie 2018 un memorandum pe tema mutării ambasadei. Președintele Klaus Iohannis a calificat drept o mare greșeală adoptarea memorandumului. Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus la Parchetul General chiar o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-ode înaltă trădare și uzurparea funcției

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat pe 12 octombrie, la Parlament, că analiza MAE privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost transmisă premierului Viorica Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o distribuie Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Israelian, Benjamin Netanyahu, i-a spus pe data de 18 ianuarie, în timpul ultimei vizite în Israel efectuate de premierul Vioricăi Dăncilă că se așteaptă ca România să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim și că premierul român să apere interesele Israelului în cadrul Uniunii Europene.

”Este o oportunitate extraordinară să vă întâlnesc din nou. Relațiile dintre Israel și România sunt fantastice și sper să fie întărite după această vizită. Sper că veți acționa în cadrul Uniunii Europene pentru abrogarea rezoluției nefavorabile Israelului și, bineînțeles, pentru mutarea ambasadei dumneavoastră și a altor ambasade la Ierusalim. Vă așteptăm la Ierusalim”, i-a spus Benjamin Netanyahu Vioricăi Dăncilă.

”Vă mulțumesc foarte mult”, a fost replica șefei Guvernului de la București.

 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Indrazneste sa crezi ca am fost abandonati si ca trebuie sa iesim singuri din rahat.

 2. Si asta este histrionica! Abia astept s-o vad in fata unui tribunal pentru toate nenorocirile pe care le face tarii su poporului roman! Psihopatie maxima in pesedeu! Romani, nu uitati, n-a avut o vorba de compasiune in 10 august 2018~

  • Ba da, a spus un clişeu: jandarmerița a fost batuta cu bestialitate. Nu stiu ce film o fi vazut ea ca ala de la TV era cam de duzină

 3. Încet, încet, ajungeți din urmă celelalte site-uri sau programe de stiri, publicând din ce în ce mai multe știri cu Dragnea și PSD. Ce a mă rămas să merite să citești in presa din România?

  • Și credeți că dacă stați ca struțul cu capul în nisip, or să dispară pesedacii și acoliții lor? O să dispară minciuna, hoția și corupția? Nu e mai bine să afli ce le poate mintea aia bolnavă?
   Faceți o confuzie mare între a deveni partaș și a furniza informații despre inamic.

 4. Si ce are sula cu prefectura pe banii nostri?! Sula fiind proasta satului si prefectura fiind parteneriatul intre alte tari.

  • Stii ce? Poate ca are de dus vreun biletel cuiva. Dar, ambii parteneri (…) se confrunta cu ceva amuzant: cu nostalgia celor pe care i-a prins Revolutia, la „academia stefan gheorghiu”… Adica, dupa ploaie…

 5. Parcă văd că trage tuta de vasilica un ”he-he” de inspirație teleormăneană, de o să rupă relațiile dintre SUA și Israel.
  Mare risc și-a asumat Netanyahu. După ce că e urmărit penal (ca dragnea), a mai invitat-o și pe privighecioara din Carpați la o întâlnire de oameni inteligenți.

 6. Merge pentru a demonstra SUA ca Netanyahu e mult inferior cioeditorilor PSD.

 7. Dintre cele doua persoane prezente in poza am gasit pe goagal doar despre una informatii credibile:
  – What can Benjamin Netanyahu do with his 180 IQ in politics?
  – ”Viorica Dăncilă a încheiat anul trecut cu un IQ de 12, cu 8 puncte în plus față de anul 2016, reprezentând o creștere de 200%. ”, a postat Liviu Dragnea pe Facebook.
  https://www.timesnewroman.ro/politic/dragnea-un-nou-grafic-mincinos-spune-ca-iq-ul-vioricai-dancila-s-a-triplat-in-doi-ani

 8. Or fi intrat debarasorii de la Casa Alba in greva…

 9. O ia Netanyahu pe post de motostivuitor pt bagaje?sau că apendice impus de Draknea?
  Așa mai ajung și PSDiștii in SUA că, după vizita plătită scump de porkar, nu au mai avut intrare în gară… probabil merge și Gâdea cu ea, se întâlnesc și cu Terheș și apoi cotcodăcesc juma’ de an despre vizita”istorică” a tutei