G4Media.ro

Viorica Dăncilă i-a scris președintelui Comisiei Europene despre protestele din 10 august:…

Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă i-a scris președintelui Comisiei Europene despre protestele din 10 august: Se plânge de o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului și dă vina pe Klaus Iohannis. Comisia confirmă că a primit scrisoarea

UPDATE: Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat pentru G4Media.ro primirea scrisorii trimise de Viorica Dăncilă:

 • ”I can confirm that the letter has been received and a response will come in due course”, a precizat purtătorul de cuvânt pentru G4Media.ro.

Viorica Dăncilă i-a trimis luni o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, în care se plânge că protestul din 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului și în care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator și că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

”Manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii față de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, susține Viorica Dăncilă în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene.

”De asemenea, funcția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor”, a mai precizat ea.

Șefa guvernului de la București susține în scrisoarea trimisă la Bruxelles că protestul din 10 august a fost organizat în contextul ”receptării pozitive în mare parte” a bilanțului primelor șase luni de guvernare, dar că, din cauză că ”obiectivele acestuia nu erau clar definite, asociațiile românilor din străinătate, inițiatoare ale manifestației, s-au retras din organizarea protestului”.

”Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanți care au instigat la acțiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de intimidare a unor obiective în spațiul public”, mai arată Dăncilă.

Totodată, ea susține că ”forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare, iar față de plângerile unor demonstranți care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”.

Informația despre scrisoarea trimisă de Viorica Dăncilă către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Frans Timmermans, a fost publicată inițial pe Facebook, de către Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigații Media.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

82 comentarii

 1. O sa se stearga cu scrisoarea ei la fund, dupa ce o sa rada bine. Iar noi ne-am mai facut de maro o data, cu asa specimen in fruntea guvernului.

  • Să-i mulțumiți lui Macovei, Tokes et restul…

  • rilache, mmmm.

  • Dancila ne face de ras de cand era europarlamentara. Cea mai proasta europarlamentara, care nici macar nu deschide gura.

  • Avem tendinţa să o considerăm pe individa asta, ca pe o marionetă cam prostuţă şi inofensivă. Dar această fiinţă, atât de mediocră, a ştiut totuşi să se strecoare, pragmatic, cu figura ei de toantă „neconflictuală”, pâna la o poziţie politică actuală. O situatie suprarealistă.
   Existenţa ei neagă existenţa noastră. „Neconflictuala” ne afectează viaţa tuturor, afectează libertăţile noastre şi viitorul copiilor noştri.

   Toanta satului nu ne mai amuză. Toanta satului se dovedeşte a fi şi o UNEALTA primejdioasă, o COMPLICE care acceptă să se poziţioneze, sperjur şi conştient, împotriva poporului în faţa căruia a depus jurământ de credinţă.
   Este ARHETIPUL CAPUŞELOR ACTUALE ale României : mediocri, vicleni, amorali, agramaţi în lipsa unei educaţii consistente, dar cu un instinct egocentrist extraordinar. Nu le-a plăcut şcoala dar au ajuns să ne conducă şi să ne fure pe faţă. „Pentru că pot!!!”.

   Prostia nu este o scuză. Prostia este un factor agravant. Prostia complice este o primejdie pentru viitorul unei ţări.
   Puţin ne pasă dacă Do(n)cilă este proastă sau nu. Ajunsă în această funcţie, ea reprezintă una din cele mai mari probleme pe care le avem actualmente. Daddy si clica lui de ticăloşi, trădători de ţară şi popor, trebuie combătuţi cu toata fermitatea.

   Suntem în pragul unei dictaturi iminente care îsi promite să ne gazeze, să ne „calce în picioare” (dixit oligofrenu’ „mitralieră”) sau să tragă un glonţ „în cap” (cum zic unii oameni „de artă” sau chiar medici, şpăgari dar medici, adică cei care au depus jurământ de respect şi vindecare a aproapelui).
   Deci mamele, care le nasc copiii ţării pentru ca ei să se lăfăiască în lux nemeritat, sunt, în imaginarul lor bolnav, destinate unei extincţii printr-un „glonţ în cap”.

   Câte exemple ne mai trebuie pentru a înţelege că nu mai suntem în faţa unei „posibile” dictaturi a cleptocraţiei impostoare şi mediocre ci pur si simplu deja în ograda îngrădită a unei sclavii moderne.
   Suntem „oile” ce le dau lâna economiilor noastre ce nu ne vor mai încălzi la bătrâneţe. Suntem vacile lor, cu salariile mulse doar pentru a asigura averile lor in Teleorman, Brazilia sau alte Magascaruri.

   Daddy, cel pe care toata lumea se concentrează este un vector vizibil al unei lumi strâmbe şi vicioase.
   Dar pegra este mult mai numeroasă. Sunt sute de mii de „politicieni”, de primari, bugetari, fini, cumetrii, beizadele –secretari de stat sau înfipţi în posturile viitoarelor „pensii speciale”. Sunt MULŢI, NOCIVI şi PRIMEJDIOŞI pentru sănătatea noastră
   Un Ceauşescu n-ar fi rezistat fără un milion de profitori, nesimţitori la suferinta unei tări în timp ce propovăduiau ( ca si acum) un patriotism de sacrificii neconsimţite pentru ei înşişi.

   Chiar nu vedeţi asemănătoarea izbitoare cu Dragnea şi armata sa de tâlhari ?

   Să nu uitaţi asta ! Nici la vot si niciodată !

  • @Contributor,
   +1001 (adică toată conducerea extinsă)

  • @ Scaraoțchi®
   Acest text este o repostare. Sper să fiţi îngăduitor, să nu vă ofuscaţi si să-mi rezervaţi un cazan cu două fete drăguţe şi deştepte, nu ca Doncilă.
   Domn’le, mersi, dar sincer să fiu, nu scriu pentru a avea fani, ca mulţi de pe aici. Egolatria nu ne duce prea departe.
   Ceea ce nu înseamna că nu este important de a avea, nu fani, ci susţinători ai acelorasi idei, ai aceleiaşi ideologii a libertăţilor individuale, a bunăstării împărtăşite, a unei ţări civilizate şi sănatoase. Împreună putem concepe si realiza eliberarea noastră de sub jugul fanarioţilor dâmboviţeni.
   De asta scriu; sperând în constrituirea unei „mase critice” (că tot e la modă conceptul) care să înţeleagă că miştocăria nu mai este utilă, că situaţia trebuie analizată cu toata seriozitatea (încep să vorbesc ca Dragnea…), că adevărul „programului de guvernare” a existenţelor noastre a fost declarat de politicieni pe 10 august, în „piaţa” silniciilor de neânchipuit pentru o ţară ce se pretinde democratică. Că violenţa puterii coroborată cu o laşitate inimaginabilă este măciuca care ne va ucide orice speranţă.
   Aţi observat că cei cuvântători sunt „decât” acarii Păuni ai noii ere PSD-iste ?. Toţi marii mahări, comanditari ai caftelii golanilor bugetari (i-am numit pe jandarmi) stau, ca de fiecare data în dosul perdelelor roşii de partid, aşteptând să vadă efectul petardelor lor (concrete sau figurative). Tehnicile de manipulare sunt aceleaşi de 70 de ani şi nimeni nu pare să înţeleagă lucrul acesta, lăsându-se prinşi în năvodul cinismului grobian al impostorilor-regi.

   Destul cu gluma ieftină şi defulatorie dar ineficae. Ridicolul nu a ucis pe nimeni si Prostia este incapabilă de a înţelege critica obiectivă, fie ea exprimată prin glume. Mai ales prin glume. Prostu’ e fudul. Nu înţelege, dar are pumnu’ greu. În faţa adversităţii „subtilitatea” lor supremă se manifestă prin violenţa brută, singura pe care o cunosc si o înţeleg.

   Trăim într-un stress permanent indus, şi menţinut pragmatic de cei de la „putere”. Acest stress ce-şi dovedeşte existenţa în agresivitatea cotidiană rezulta din sfera mocirloasă în care suntem obligaţi să trăim lipsiţi de orice alt reper în afara „lecţiilor” USL-iste.
   Nu avem repere viabile.
   Exemplele noastre sunt cele de la Antena3.
   Nu avem străzi.
   Nu avem spitale demne de acest nume.
   Şcoala cărţilor necitite şi neânţelese a fost înlocuită de televiziune şi un Internet pe care nu reusim să-l asimilăm din lipsă de educaţie.
   Educaţia s-a prăbuşit, distrusă de agramaţii ce s-au succedat în funcţiile de răspundere. Respectul faţă de celălalt a devenit opţional si se exprimă printr-o tutuiala generalizată, lipsită de orice consideraţie.
   Romgleza a înlocuit voroava adevărată.
   Limba română a devenit un sac de antrenament al boxerilor inculturii snoabe. Adăugaţi şi lipsa unei culturi civice şi politice, fondată pe principii bine analizate şi avem cocteilul exploziv ideal pentru distrugerea speranţelor de normal ale Românie pentru încă 2-3 generaţii.

   Când micii şi berea devin un simbol al îndobitocirii vulgului indolent, viitorul este sumbru. Cercul vicios poate fi extrapolat la orice.

   România a devenit arena imposturii, ce ne oferă doar „pâine şi circ”, ingredientele unor prestidigitatori cabotini dar care au şi ei „fanii” lor. Ex. : Firea, cea care statistic s-ar zice ca are şanse reale ca viitoare candidată la preşedenţie

   Diaspora, înecată în gaze şi sânge, nu înseamnă numai intelectuali şi nobili scăpătaţi.
   Astăzi, diaspora este reprezentată de milioane de roma^ni, care, la plecarea lor din ţară nu erau mai „răsăriţi” decât plebea actuală.
   Ce i-a schimbat ?
   I-a schimbat o civilizaţie necoruptă; sau, hai sa fim cinsţiţi, o civilizaţie a cărei coruptie este net inferioară corupţiei ortodoxe, colaboraţioniste, lacome şi profitoare. Comparaţi ţările protestante, ţările catolice si cele ortodoxe şi veţi înţelege despre ce vorbesc.
   I-a schimbat o societate „normală”, democratică, ce-ţi oferă spitale care nu te ucid ci chiar te vindecă şi unde nu trebuie să-ţi cumperi bisturiul cu care să fii operat.
   I-a schimbat o societate „normală” cu şosele rapide şi sigure, cu trenuri care nu întârzie cu orele, cu şcoli care chiar învaţă ştiinţe necesare profesiilor, cu o justiţie corectă, cu locuri de muncă mai bine plătite.
   Într-un cuvât : siguranţa zile de mâine, atât cât este capabilă să ne–o ofere viaţa plină de imprevizibilul său acceptabil.

   Iată de ce trabuie să fim…”fani” ai dreptăţii sociale, ai democraţiei înţelese şi a libertătilor ce nu îngrădesc libertăţile celorlalţi.
   Nu putem face „orice” dar putem face „ce trebuie”. Este deja un pas înainte.
   Ori ne adunăm ori…Dumnezeu cu mila!
   Iar Dumnezeu ne-a dovedit că nu trebuie să mizăm pe mila Sa.

  • @Contributor,
   Sunt impresionat și vă dau dreptate in 90% din ceea ce spuneți (pentru cei 10% voi veni cu explicații intr-o discuție viitoare). Și mai ales vă dau dreptate apropo de „corupţia ortodoxă”, de aici pornește mare parte din rău (făra nicio legătură cu nickname-ul meu)
   Sunt mândru de nu-mi mai incap in piele si tropăi țanțoș si zgomotos, pentru că am avut privilegiul să „dialoghez” cu dvs.
   Zi bună!

 2. Prostul dacă nu e și fudul, nu e prost destul. Valabil și pentru proaste.

 3. Beheeeeee!

 4. De remarcat faptul ca scrisoarea e formulata in termeni corecti gramatical, asa ca cei care sustin ca sefa Guvernului nostru e o proasta, ba chiar o analfabeta, trebuie sa-si revizuiasca opiniile in privinta inteligentei d-nei Viorica.

  • din contra, scrisoarea nici macar nu a trecut pe sub nasul ei, au facut-o sfatuitorii marelui ”barbat”

  • O și văd pe Doamna Veorica cu sticlou in mânuță încercând să formuleze scrisoare . Daca o scria ia , ajungea scrisoarea asta in 2020 , da binenteles că a scris o altcineva că e și normal că șeful guvernului să nu se murdărească de cerneală pe degete . Repet nici un demnitar al țării nu sta sa scrie scrisori , asta e treaba consilierilor primului ministru . Așa ceva se întâmplă în toată lumea primul ministru e in general un om foarte ocupat , nu are timp sa mai scrie și nuvele . Informează te te rog înainte să faci afirmații de genul asta.

 5. WTF??.. n-are rost sa o citesc daca nu apare si raspunsul…
  O fi fost scrisa la psiholog…

 6. au clocit consilierii din Israel cateva zile pana sa vina cu aceasta interpretare bolsevica a protestelor.
  probabil cei doi nu vor pune botul la astfel de minciuni si ii vor raspunde mUE PSD! 🙂

 7. Deci, ma doare capul!
  Nu stiu daca e inca efectul gazelor pe care le-am inhalat non-stop doar o ora cat am stat in piata, sau aceasta „emanatie” de text .
  Cine dracu i l-o fi scris?! Pare a fi tot stilul lui Darius, cu toate ca ala e consilier pe probleme economice. Darius Vacov e specialistul nr. 1 in a intoarce invers lucrurile negative si a ti le prezenta ca pozitive. Cred ca e mana lui; a aplicat „logica” lui economica la domeniul social si politic si iaca rezultatul de mai sus.
  Unde erai, madam, in ziua de 10 august 2018?! Parca erai in concediu si parca afara!
  Ce stii tu ce s-a-ntamplat, cum au decurs lucrurile, cine sunt vinovatii?! Te uiti in gura alora din jur si iei de bun?! Adica te bazezi pe vorbe?! Dar la ceva imagini nu te-ai uitat? Exista milioane de imagini.
  Ori ne-ai pacalit si erai deja in biroul ministresei MAI de unde ati coordonat impreuna represiunea?! Asta ar explica si tacerea de aur a premierului loctiitor Paul Stanescu.
  Aceeasi ipocrizie, minciuna si sfidare din partea guvernului!
  Astia nici nu se satura, nici nu se invata minte!
  Va fi greu cu ei in continuare.

  • Probabil d-aia au trimis-o in concediu si a delegat atributiile, ca sa nu fie la guvern pe perioada gazarii.

   La cat de proasta e, putea sa se dadea de gol pe urma referitor la ce s-a intamplat cu adevarat si ce ordine s-au dat.

 8. Este inadmisibil sa minti la acest nivel!
  Aici, in intern, „intre noi”, mai toleram cate-o minciunica guvernamentala, ca poporul roman este deosebit de tolerant (adica fraier), dar sa incerci in mod oficial sa-i duci de nas pe inaltii reprezentanti ai UE mi se pare maximul nesimtirii institutionale.
  Cum ii determinam sa nu mai minta oficial?!

  • N-ai cu cine !! Cu d- alde Veorica joitica..cu hamsterul turbat sau cu trubadurul poligam? Să nu uităm cum dădeau din copită prin PE Norica Pauker boul cu tzatze și Agramatini!

  • Bineinteles, Rilache, ai dreptate intru-totul ! :0)

   PS. Mai mult, daca i-ar perchezitiona jandarmii biroul parlamentar de la Strasbourg ar gasi acolo, droguri, bani falsi, masina de scris automata… ! 😉

 9. Ei d-le Junker… de când nu ai mai râs așa copios?

 10. Fratilor, cit
  Ii mai suportam? Nu e indeajuns? Fura de la copii ii si gazeaza ca in prostia lor au vazut cruci la capatul jandarmilor, cine sint ei si ce am invatat din istorie? Asteptam sa ne inabuseasca la nesfirsit? La arme romani de ce va e frica, indrazniti natiune

 11. nu va cred !
  Viorica stie sa scrie ?

 12. Dacă FADERE ( Federația Asociațiilor De Români Din Europa ) și-a retras cererea de autorizație & nu și-a mai asumat răspunderea organizării miting-ului, pe baza cărui protocol sunt judecați/acuzați jandarmii?

 13. Mda.
  Presedintele Comisiei Europene cunoaste , mai bine decat Dancila , situatia din 10 august astfel incat ,va recunoaste de la prima citire mirosul de minciuna sfruntata, nesimtita, din aceasta scrisoare.

  In rest , sper ca textul a fost dat spre scriere( desi dictat de la partid) unui cunoscator al limbii engleze .

  Cata nesimtire poti sa ai in bagaj sa declari ca Johannis este raspunzator?
  Doveste ca aceasta femeie( incompetenta) si acest guvern( la fel de incompetent) si-au facut din distrugerea natiei scopul numarul unu.

 14. fmm de pavian execrabil.

 15. Ce naiba i-a scris lui Juncker? Ca a fost in concediu si cand s-a intors a gasit mizerie in piata Victoriei si un miros pestilential in birou (ca a uitat geamul deschis)?

  PS. Apropos, asta stie sa scrie? Ca de vorbit, ne-am lamurit!!!!

  • E logic ca cine nu stie ,,a vorbi,, de scris nici nu poate fi vorba!! Asta cica se plange de o inlaturare pe cale violenta a guvernului dar nu spune ca cei ,,violentati,, crunt au fost romani ne vinovati , copii, gravide, batrani si violentati la dispozitia flausatului de Gratia ce o tot dam dupa piersic!? O crede n.aiba pe tuta marioneta, de 20 de luni mint en gros, s-a convins tot mapamondul de ordinariile pzdiste, s-au convins inclusiv proprii membri si votantii saraci cu duhul, restul e gargara!

 16. In vest se stie foarte bine ce se intampla , nu trebuie sa ” scrie ” veorica ( chiar a si colorat sau doar a ” scris” ?) Problema e de vointa politica in a lua atitudine sa nu fim lasati sa ajungem ca ungaria sau turcia , inca nu e timpul pierdut !

 17. Scrisoarea a fost scria de DRAGNEA &,VALCOV vineri noaptea (bănuiesc) iar MATUTICI ia trebuit 5 zile sa o citească nu și să o înțeleagă . Iar face tara de ras crezand că BRUXELLES p va crede

 18. Mai proasta din zi in zi. Chiar nu intelegi absolut nimic. PLEACA!!!!

 19. mama lui Bula uimeste pe fiecare zi… pacat ca pe antetul acelei scrisori apare numele de Romania laolalta cu semnatura rusinii noastre nationale.

 20. Rilache e aici pe post de jandarm… Aveti grija ce spuneti ca are pensie speciala si e platit sa va dea bulane in cap si gaze in fata… E culmea la romani- sa iti iei bataie si gaze pe banii tai.
  Norocul vioricai vasilica, pe pagina asta doar rilache o apara – cine se aseamana se aduna…

 21. De cand se pronunta PM asupra unui caz investigat de Parchet? Si pe ce a vazut la TV? Sau tainuieste informatii?

 22. Viorica tata,
  Prin scrisoarea asta nu faci decat sa confirmi daca mai era nevoie celor de la Bruxelles ce poama esti. Ei oricum stiau, dar tu confirmi.
  Mu1e P5D! – din tot sufletul!

 23. FAKE NEWS!!! Cum sa scrie Vasilica scrisoarea asta cand ea nici nu stie pe ce lume se află. Faceti un exercițiu de „imagine” și ganditi-va cum ar scrie Vasilica in engleza, cand ea nu stie o boabă.
  MAKE A PHOTO? HE HE!

 24. comedia ororilor continua, dupa declaratiile si minciunile jandarmerie, asta pare a fi cireasa de pe coliva, ca de pe tort nu mai e de mult.

  mesajul manifestantilor e „fara coruptie” , asta vrea mediere, pentru ce? ca sa se poata fura? ce sa ne convinga guvernantii? ca sunt de buna credinta cu icoane in spate si cu pulanul plin de sange? ca nu vor sa mai fure? ca nu vor sa subjuge justitia propriilor interese, cu avocatul nestiutor de legi Gargamel?

 25. A scria vaca aia pe draku.,…ea nu e in stare sa citeasca, d-armite sa scrie…le-a scris dracnea si armata de interlopi din jur!

 26. Ea știe că i-a scris șefului CE, sau află când ii va răspunde ăla?

 27. Dancila, scrie-ti protestul pe „tricoaiele” PSD, poate are reusesti sa te faci credibila… si nu citi tu… ca ai belit-o…
  Penali penibili…
  Realizarile voastre din ultimele sase luni?
  Muie… asta ati realizat… muie psd…

 28. Persoana in cauza are discernamant diminuat. Pentru a scuti Romania de consecintele unor actiuni iresponsabile trebuie scoasa din viata publica cat mai repede.

  • Ea nu stie nici macar sa scrie, e clar ca Daddy a dat ordine, incearca sa mai scape ceva, nici el nu stie ce…

 29. Romanii din Romania, care sunt si ei romani, cer excluderea CE din Europa pt amestec in treburile interne ale Romaniei!

  • Trebuie ceruta de diáspora romaneasca din tarile in care locuiesc,excluderea PSD si ALDE din grupurile parlamentare ale UE. Buna initiativa a romanilor din Danemarca trebuie urmata si de ceilalti.Ciuma Rosie trebuie bagata in carantina asemeni ciumei porcine.

  • Mircica Badea, eu vreau amestec in treburile interne ale Romaniei, iar dovada este ca natarai ca tine au acces la net si informatie, deci Romania nu se poate guverna singura. Intr-o tara civilizata tu spalai kkt in aeroporturi, in loc sa citesti stiri

  • @asistat – Iar te-au scapat de la Balaceanca si acum esti in delir.

  • @Asistat, innoieste-te, inoveaza !

   PS. N-ai observat ca a inceput sa ti se raspunda tot mai rar, pur si simplu, din mila ? 😉

 30. Uitati-va la ce ora si-a „redactat” ineptiile individul rilache. Chiar e asa de bine platit ca nici nu doarme noaptea !?

 31. Mă gândeam azi la chestia că a stat doamna Veorica 8 ani la Bruxelles , 8 anișori și nu a învățat engleza . Și alți compatrioți care se duc să îngrijească de bătrâni , sa spele mașini să muncească în orice domeniu , in 8 anișori aproape că nu-i mai cunoști sunt perfect integrați în comunitățile in care sunt . Limba din țara respectivă în care pleacă o învață foarte bine , numai premierul nostru după 8 anișori de Bruxelles zice ,, MAKE A Photo ” .

 32. Trebuie ceruta de diáspora romaneasca din tarile in care locuiesc,excluderea PSD si ALDE din grupurile parlamentare ale UE. Buna initiativa a romanilor din Danemarca trebuie urmata si de ceilalti.Ciuma Rosie trebuie bagata in carantina asemeni ciumei porcine.

  • Colega, poate faci un efort si iti alegi alt nume. Nu de alta, dar ca sa evitam orice confuzii.
   Multumesc, oricum

 33. I-a convins pe cei doi la intalnire… Nu era nevoie sa le confirme printr-o scrisoare care-i treaba pe la noi cu PSD, s-au prins oamenii de atunci ca doar nu-s prosti ca ea. Dna. Veorica, faceti ultimul pas de normalitate, dati-va demisia si scapati-va de mr. D ca va trage dupa el si pe noi pe toti. Aveti copii, in ce tara vreti sa traiasca nepotii dvs? Acest sistem Pile-Relatii-Cunostinte nu va mai functiona mult…

 34. Am citit undeva ca Boc si-a dat demisia, Demisia, cand au fost demonstratii!!! Deci, da-ti demisia! Atat! De bun simt, daca ai si realizezi ca Nu Esti Buna!

 35. In primul rand ma indoiesc ca cineva care nu poate sa se exprime corect gramatical ar putea scrie aceasta scrisoare. E la fel de credibil ca atunci cand Becali a scris 3 carti in puscarie, toate scrise frumos, fara greseli.

  In al doilea rand, trebuia sa scrie tot adevarul. Unde se scrie despre dorinta pesedistilor de a mitralia manifestanti? Se scrie? Nu se scrie! Se mai scrie ca presedintele Camerei Deputatilor vine la o post de propaganda si le scrie alora pe o tabla M___E Iohannis? Se scrie? Nu se scrie? In schimb, in mintea lor presedintele instiga cand indeamna la respectarea libertatii de exprimare.

  Vai Verorico, vai! Daca s-ar fi impuscat oameni ca in 89 ce le-ai mai fi scris, ca s-au impuscat singuri sau ca i-au impuscat Iohannis si Soros de la un balcon?

 36. Eu zic sa nu va mai agitati prea tare. Sunt urmatoarele ipoteze:
  1. Sunt in stare sa pun pariu ca nici nu stie ce contine scrisoarea aia.
  2. Banuiesc ca a aflat de ea dupa ce a fost trimisa;
  3. Este posibil sa fi aflat de ea din presa;
  4. Este probabil sa nu stie de scrisoare nici acum;

 37. Tanti Joitica a tot încercat să-i zică tet-a-tet lui Junker cum stă treabă în românica,dar ăla a fugit ca nebunul cu tot cu sciatica după el, că nu înțelegea limba vorbită de marionetă, așa că a rămas corvoada pe consilieri sa bage de-o compunere scrisă.

 38. Corect demersul in conditiile in care fiecare spune ce vrea. Dar nu prea am inteles ce inseamna „…Au fost incercari repetate de … DE INTIMIDARE A UNOR OBIECTIVE …” !! Asa este in scrisoare sau a aparut la transcriere pe blog ori e vreo farsa ?

 39. Scrisoarea Veoricai a fost scrisa de madam Pizppiddy ! Are atata corectitudine in ea !

  PS. Lasand gluma la o parte, era singura varianta de epistola pe care docila Veorica-Vasilikia, prim ministra guvernului Dragnea putea sa o trimita mai marilor din CE si Consiliu ; un pic mai sumara, s-ar fi suparat Dinti de Grebla, un pic mai detaliata, i-ar fi putut genera lui Jean Claude un acces de ras periculos pt inima.

  PPS. Asa, a fost tocmai buna pt arhivare in arhiva CE la capitolul „Romania – corespondenta traznita” ! ; )

 40. Este posibil asa ceva,voi dati ,voi strigati politia?Mare tupeu.

 41. ”Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanți care au instigat la acțiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de intimidare a unor obiective în spațiul public”, mai arată Dăncilă.

  Deci, dacă nu mai erau organizatori, automat au participat manifestanți violenți? Adică, să înțeleg și eu, organizatorii stăteau la intrare în piață și cereau legitimațiile ștampilate de Soroș? Sau cum au avut manifestanții ăia voie să intre acum, dar nu aveau voie să intre dacă era cineva care „organiza”?
  De intrat în sediul Guvernului s-a încercat O SINGURĂ DATĂ!

  Și ce-i aia „intimidarea unor obiective din spațiul public”?

 42. Încă un motiv pentru a pleca din această funcție.: minciuna și manipularea nu doar a propriului popor, ci a Europei.
  Cand pleci după o gafă mica , mai e cum e, îți mai lași loc de „Bună ziua!” , dar după cum evoluează lucrurile, se pare, că această clica de hoti, mincinoși, manipulatori toxici, care se cred mai isteți decât întreaga lume, va dispărea de tot, ori in Brazilia, ori la pușcărie. Dar până atunci ne vor mai face mult rău. Încearcă să parjoleasca tot in jurul lor, să ne scoată din Europa, să terfeleasca și poporul , sa ne facă să ne rusinam cu identitatea noastră.
  Domnule Dragnea, sloganul după care va ghidati si la care credeti ca adera toată lumea, ” dacă am plătit, poporul va cânta după cum vreau eu”, nu e valabil pentru tot poporul!!!!! Nu toți oamenii sunt de vânzare!!!!!!! Sunt și oameni care au și alte valori în afară de banul întins de dumneata pentru a -și vinde sufletul!
  Nu uita, doamnă Vasilica Dancila și domnule Dragnea, sunt lucruri ce nu pot fi cumpărate cu toți banii împrumutați și murdari pe care îi imprastiati: LIBERTATEA, ADEVARUL, DREPTATEA, LINISTEA SUFLETEASCĂ.!!!!!

 43. Daca Viorica a semnat aceasta recipisa de 2 lei e la fel de parsiva ca si maretzul ei sef. Daca mai avea cineva dubii acum au fost inlaturate.

  Ma intreb in ce limba o fi scris, ca doamna nu prea stie nici una…

 44. Noi de ce nu putem sa scriem o scrisoare Comisiei Europene. Hai sa o semnam toti cei care am fost in Piata, asa cum am semnat si listele pentru initiativa cetateneasca.

  • …Si, daca scrisoarea nu contine cuvinte stîlcite sau nuci in perete, cu siguranta ca nu a fost scrisa de ea; chiar daca Junker stie asta, nu strica sa i-o scriem si noi ca sa aiba si el o confirmare a abisului de dezgust din care isi ridica glasul cucoana.

 45. Atat de grava era situatia incat dna Viorica – prim ministru al Romaniei? – a preferat sa ramana in concediu. Neglijenta in serviciu sau incalcare flagranta a juramantului fata de tara si popor?

 46. Atat de grava era situatia incat dna Viorica – prim ministru al Romaniei? – a preferat sa ramana in concediu. Neglijenta in serviciu sau incalcare flagranta a juramantului fata de tara si popor?

 47. Vreau si eu sa inteleg:

  „…au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.”

  „a fost publicată inițial pe Facebook, de către Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigații Media.”

  Care e varianta corecta? daca este a 2’a nu trebuia sa incepeti cu asta? nu trebuia sa nu existe prima propozitie?

 48. @G4 Media,
  Iarasi minciuna prin omisiune la explicarea unor unor fapte: in scopul denaturarii lor

  Citez din scrisoare a dnei Dancila: …asociaţiile românilor din străinătate, iniţiatoare ale manifestaţiei, s-au retras din organizarea protestului….

  Fals: nu s-au retras doar au refuzat sa semneze un protocol(si bine au facut) lasand manifestarea libera .
  Erau obligate sa semneze protocolul si daca nu-l semneaza rezulta ca se retrag ? Nu , nici vorba! Rezulta doar ca nu-si asuma raspunderea si bine au fact caci nu poti fi cosemnatar alauri de o gasca infractoare care se intituleaza puter legitima in Romania

 49. Are dreptate proasta satului, sigur ca e vina lui Iohannis ! Pentru ca n-a facut ce-ar fi trebuit : adica sa urmeze sfatul lui Eminescu. Adica, sa-i fi adunat pe toti PSD-istii (ei, nu chiar pe toti) intr-o casa in paragina si sa le fi dat foc.N-a facut-o, deci din vina lui se intimpla ce se intimpla.