G4Media.ro

Viorica Dăncilă, flancată de Ciolacu și Stănescu la lansarea candidaturii: Victorie! Dumnezeu…

Viorica Dăncilă, flancată de Ciolacu și Stănescu la lansarea candidaturii: Victorie! Dumnezeu să ne ajute!/ Ciolacu a cerut reformă în PSD după moțiune, Stănescu e principalul rival din partid

Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura sâmbătă, în prima zi a campaniei electorale oficiale, în fața a 10.000 de membri de partid și simpatizanți. Premierul demis în urma moțiunii de cenzură de joi a fost flancat de Marcel Ciolacu, cel care a spus imediat după moțiune că PSD trebuie reformat, și Paul Stănescu, principalul rival al Vioricăi Dăncilă în PSD.

”Să nu vă îndoiți nicio clipă de puterea pe care o avem și de ceea ce putem face împreună!”, și-a început Viorica Dăncilă discursul.

Atmosfera a fost lipsită de energie, aplauzele răsfirate și anemice, iar entuziasmul nu a însoțit evenimentul, așa cum se întâmpla în campaniile precedente ale partidului. Mesajul Vioricăi Dăncilă a fost slab mobilizator și nu a reușit să transmită forță, oricât s-a străduit premierul să strecoare des în discurs cuvintele ”victorie” și ”dragii mei”.

Dăncilă a pus accent pe ”forțele cu care PSD luptă” și care vor să distrugă partidul:

”Dragii mei, v-o spun direct: Aceste forțe cu care noi luptăm acum vor distrugerea PSD. Vor dispariția noastră ca partid și au spus-o clar în discursul public. Este singura lor miză și singurul lor obiectiv”.

Într-o atmosferă apatică, Dăncilă a transmis că PSD va continua să lupte împotriva partidelor care l-au dat jos de la guvernare și care ”vor să arunce România în sărăcie”:

”Am spus-o și ieri, Partidul Social Democrat nu e o opoziție ușoară. Și, indiferent unde am fi, nu vom înceta niciodată să luptăm contra lor, a celor ce vor să arunce România în sărăcie. Un vot comun împotriva guvernului nu îi face o alianță. Un vot împotriva Partidului Social Democrat nu îi va ține împreună! Se vor sfâșia unii pe ceilalți până nu va mai rămâne nimic, iar noi vom fi tot acolo, să înlăturăm această adunătură de profitori și să venim din nou la guvernare! (…) Suntem o forță și așa vom rămâne, pentru că avem de partea noastră oameni, istorie și credință!”.

Viorica Dăncilă a reluat, cu aceleași cuvinte și în aceeași ordine, replicile pe care le-a rostit în ultima perioadă în aparițiile televizate la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care îl consideră principalul contracandidat:

”Dragi colegi, dragi prieteni, voi lupta în această campanie pentru a scăpa România de cel mai toxic președinte pe care l-a avut vreodată. Un președinte care s-a întors împotriva românilor, care a blocat guvernul și a refuzat drepturile oamenilor, care și-a bătut joc de Constituție și de deciziile Curții Constituționale. Un președinte care a aruncat România în haos doar pentru a-și impune “guvernul său”! Un președinte care nu a făcut nimic bun timp de 5 ani, cu aroganță, cu autosuficiență și cu dispreț pentru români (…) Avem un președinte în funcție care a sacrificat românii din ambiția unui nou mandat! Avem datoria, pentru oameni și pentru țară, să înlăturăm acest personaj dispus să facă rău propriului popor pentru interesul lui, pentru a mai confisca încă 5 ani din viitorul României! Oamenii vor vedea ce poate “guvernul lui Iohannis” și îi vor sancționa pe toți la vot, și la alegerile din această toamnă, și la cele ce vor veni! Pentru că niciun român nu poate și nu vrea să trăiască în sărăcie și dispreț! Nu va dura mult, dragi colegi, până vor fi cu toții demascați. Și e în puterea și datoria noastră să ne mobilizăm pentru a nu-i lăsa să facă acestei țări tot răul de care sunt capabili!”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai spus că această candidatură a sa este ”despre așteptările și speranțele fiecărui român” și despre a face Administrația Prezidențială ”casa tuturor românilor”:

”Este despre bunăstare pentru toți și creștere pentru România. Este despre a face din Administrația Prezidențială casa tuturor românilor. Este despre modul în care cred oamenii că ar trebui să fie aleșii noștri, în frunte cu președintele țării. Este despre a fi președinte cu sufletul, cu gândul și cu fapta pentru fiecare român. Despre a nu lăsa pe nimeni în urmă la finalul fiecărei zile. Eu cred într-o Românie care prețuiește, mai presus de orice, grija față de oameni. În care lupta de zi cu zi a fiecărei instituții este pentru a rezolva cele mai urgente probleme ale românilor, și nu aceea de a ieși din blocajele impuse de politicieni”, a mai declarat premierul.

În final, Viorica Dăncilă a încheiat spunând că ”binele învinge răul” și că binele este reprezentat de PSD:

”Sunt convinsă că binele învinge răul, sunt convinsă că binele este de partea noastră, sunt convinsă că împreună cu colegele și colegii mei din toată țara, cu toată energia voastră, cu tot sufletul pe care îl veți depune, pentru că acolo unde nu există suflet nu există pentru această țară niciun viitor, sunt convinsă că în sufletul nostru bate o inimă de român și vom lupta pentru România, vom lupta pentru români și vom câștiga alegerile prezidențiale! Victorie! Dumnezeu să ne ajute!”, și-a încheiat premierul discursul din ziua lansării candidaturii la prezidențiale, în debutul campaniei electorale oficiale.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Lungul drum al partidului: de la Vasilica la tractoristul Stanescu.

 2. Natura Moarta = pictat de maestrul Bolshevik Ion Ilescu ( a utilizat un Tractorist + un pavian+ un ciolan )

 3. De i ar tine Dumnezeu,sa bantuie spatiul public,pana la alegerile generale! Ca romanul uuta repede….

 4. La cum te prezinti pari a fi omul care distruge din interior PSD-ul. Spor la treaba.

 5. Dumnezeu sa ne ajute pe noi sa scap de voi !
  Sa scapam de hotii, incultii si agramatii cocotati in scaunele de ministri, secretari de stat, parlamentari, etc. Meritam mai mult decat Veorici, Olgute, Nicolici, etc !

 6. Astia trebuie trimisti foarte curand in Japonia, ca tot vine uraganul … Poate le vine mintea la cap si isi vad de viata, fara sa mai nenoroceasca altele. Zilele le sunt numarate … Uita ca intr-un final nu scapa nimeni, in special de Justitie.

  Nu mai suntem pe vremea lui Ceasca, e o lume intreaga cu ochii pe noi … Cu Carl Zeiss.

 7. Eu am auzit ca au fost doar 6000!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.