G4Media.ro

Viorica Dăncilă, criticată de elevii din Constanţa: „E extrem de grav faptul…

Viorica Dăncilă. Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă, criticată de elevii din Constanţa: „E extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă într-o postare pe Facebook declarațiile făcute vineri seară de pemierul Viorica Dăncilă la RTV, care l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că „Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi. Dacă a făcut-o o dată, asta nu înseamnă că trebuie să se repete”.

„Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului, <<Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii>>, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri”, arată asociaţia elevilor constănţeni pe Facebook.

Asociaţia îi cere premierului Dăncilă „să le ceară public scuze elevilor din România” şi susţine că „atât timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații de genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea”.

Potrivit paginii de Facebook, Asociaţia Elevilor din Constanţa s-a înfiinţat în 2013 şi reprezintă interesele comune ale elevilor din județul Constanța, promovează drepturilor și intereselor elevilor și stimulează participarea acestora la actul educațional și viața socială, economică și culturală.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri demisia premierului Dăncilă, arătând că este „o vulnerabilitate” pentru România. Dăncilă a refuzat să demisioneze.

Subiectul a fost relatat în premieră de HotNews.ro.

Foto: Gov.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Corect. Au dreptate. Pe mine ma pune pe ganduri faptul va nu am sesizat acest aspect cand am citit declaratia dnei Dancila. Nu mi-as fi dat seama daca nu se sesizau elevii, dar au dreptate. Si cine stie ce alte conceptii sau preconceptii mai ducem cu noi fara da ne dam seama si le transmitem mai departe fara sa ne dam seama.

  2. ar trebui sa se pronunte si copilasi de la gradinita , ca au dreptul si sigur sunt mai destepti ….

  3. Mă îndoiesc de faptul că acest AEC a vorbit în numele tuturor elevilor din Constanța și nu în numele conducerii care, mai mult ca sigur, are legături politice.

    Și a trebuit să citesc de câteva ori să pricep de ce s-au supărat „elevii”… nici acum nu pricep. Dăncilă le-a dat dreptate.

    • „Elevii” s-au supărat din cauza: ”domnul președinte dădea senzația că mă cheamă la școală, ca pe un elev care trebuie certat, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru” – citat din Viorica Dancila!
      Pe înțelesul unui om normal: un ‘elev’ poate fi certat, prim-ministrul NU! Acum ai înțeles?