G4Media.ro

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinta PSD. Eugen Teodorovici a câștigat funcția…

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinta PSD. Eugen Teodorovici a câștigat funcția de președinte executiv, iar Mihai Fifor pe cea de secretar general / Ecaterina Andronescu s-a clasat pe ultimul loc, obținând abia 50 de voturi

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă sâmbătă, în cadrul congresului PSD, în funcția de președinte al partidului, ea surclasându-și contracandidații – Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae. Dăncilă a obținut 2828 de voturi, în vreme ce Ecaterina Andronescu abia 50.

În funcția de președinte executiv, numărul doi în partid, a fost ales Eugen Teodorovici, cu 2.463 de voturi, care a reușit să se impună în fața principalului contracandidat, Daniel Suciu. Acesta din urmă a obținut abia 1.358 de voturi.

Secretar general a fost ales Mihai Fifor, cu 2.366 de voturi.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Cele mai importante momente și declarații de la Congresul PSD:

18:26 – Congresul PSD s-a încheiat. Social-democrații își felicită noii lideri pe acordurile piesei ”We are the champions” a formației britanice Queen.

18:21 – Viorica Dăncilă, noua președintă a PSD:

 • Dragi colegi, vă mulțumesc pentru votul de azi. Mă onorează și mă responsabilizează. Nu e un drum ușor, va fi complicat, abia acum încep lucrurile. Alături de noi sunt mulți oameni, milioane de români care cred în noi
 • Când mi s-a propus funcția de premier, am stat, m-am gândit, toți îmi spuneau să accept să fiu prima femeie premier. M-am gândit că am responsabilitatea de a duce țara pe drumul bun și responsabilitatea că o femeie premier poate fi al fel de bună ca un bărbat
 • Am preluat apoi președinția rotativă a UE. Mulți și-au exprimat neîncrederea. Peste câteva zile o încheiem cu mare succes, o președinție pentru care s-a depus mult efort, care a adus multe cuvinte de laudă pentru România. Am arătat că putem fi performanți
 • M-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD
 • îmi dau seama de responsabilitate și că votul dvs e strâns legat de speranța pentru a readuce PSD pe primul loc
 • Sunt convinsă că vom reuși, că împreună vom duce PSD spre victorie, vom lua cele mai bune decizii. PSD este cel mai românesc partid din România
 • Suntem partidul care în același timp purtăm în suflet tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european
 • Sustinem parteneriatul transatlantic
 • Să ne implicăm de la primul până la ultimul pentru ca România să aibă locul care i se cuvine
 • Le spun colegilor din conducerea partidului că au acum în conducere un prieten și un om care vrea să fie parte a rezultatelor din fiecare județ în parte
 • Cred că împreună putem construi viitorul pe care și-l dorește România

18:19 – Eugen Teodorovici, noul președinte executiv al PSD:

 • Le mulțumesc celor care au avut puterea de a candida, ceva ce nu am văzut de mult în partid
 • Mă gândeam dacă în această sală se va decide și soarta țării.
 • PSD e un partid frumos, în care toți românii se vor putea regăsi

18:28 – Mihai Fifor, noul secretar general al PSD:

 • Mulțumesc în numele echipei congresului pentru votul acordat. E cea mai bună dovadă că acest congres nu e despre funcții, ci despre o nouă etapă în care intră PSD

18:15 – Președintele comisiei de numnărare a voturilor, Alfred Simonis, anunță rezultatele oficiale:

 • Președinte: 3968 de voturi exprimate
  Ecaterina Andronescu – 50
  Șerban Nicolae – 375
  Liviu Pleșoianu – 715
  Viorica Dăncilă – 2828
 • Președinte executiv: 3968 voturi exprimate
  Sorin Bota – 19
  Daniel Florea – 129
  Daniel Suciu – 1358
  Eugen Teodorovici – 2463
 • Secretar general:
  Codrin Ștefănescu – 466
  Rodica Nassar – 77
  Felix Stroe – 189
  Gabriel Petrea – 717
  Mihai Fifor – 2366

17:20 – Pe locul 2 în cursa pentru președinția PSD s-a clasat Liviu Pleșoianu, pe locul trei Șerban Nicolae, iar pe ultimul loc, cu cel mai mic număr de voturi, s-a clasat Ecaterina Andronescu.

17:03 – Viorica Dăncilă a câștigat președinția PSD. Numărul doi în partid, președinte executiv, a fost ales Eugen Teodorovici, iar secretar general este Mihai Fifor.

16:35 – S-a încheiat votul la congresul PSD

16:03 – Zeci de delegați care au votat își fac poze de grup cu liderii partidului pe treptele clădirii și apoi părăsesc Sala Palatului

15:45 – A început votul pentru cele trei funcții de conducere în PSD: președinte, președinte executiv și secretar general. Cei aproximativ 4000 de delegaţi au primit câte trei buletine de vot, de culori diferite, urmând să îşi exprime opţiunile prin vot secret.

Procesul de votare a început după ce toţi cei înscrişi în competiţia internă şi-au expus discursurile de la tribuna Congresului.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Pentru funcţia de preşedinte executiv candidează Daniel Suciu, Eugen Teodorovici şi Daniel Florea, după ce Sorin Bota a renunţat la candidatură.

De asemenea, pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras.

15:22 – Vorbește Marian Oprișan:

 • Bună ziua tuturor! (este huiduit masiv. I se strigă din sală: ”lasă-ne!”)
 • se pare că nu vor să mai vorbim (a plecat fără să mai spună altceva)

15:16 – Vorbește Codrin Ștefănescu, candidat la funcția de secretar general al PSD:

 • În sală avem oameni călcați în picioare, vânați și hărțuiți!
 • Am fost alături de voi, Olguța, Arsene, Dolineaschi, Cosma, când ați fost încătușați! Am fost alături de liderul nostru aflat acum după gratii! Azi, Liviu Dragnea e deținut politic! (Aplauze)
 • Am văzut primari PSD care la ședințe de partid în loc să spună ”onorată asistență” spuneau ”onorată instanță”
 • La botezul copilașului meu foarte mulți colegi de-aici din sală a trebuit să-și întrebe avocații dacă au voie să participe, sa stea unul lângă altul
 • Am fost mereu alături de voi, solidar cu voi, am fost mereu vocal în spațiul public
 • Nimeni nu a putut să ne pună botniță nouă, mereu am câștigat
 • Nu mi-am făcut pliante de prezentare, mă cunoașteți, știți că am fost alături de voi când ați fost la ananghie. Mă înclin în fața voastră!

15:05Felix Stroe, candidat la funcția de secretar general: ”Alegerile europarlamentare au fost deturnate de un imens zgomot de fond provocat de mercenari internauți (…) Nu m-am gândit că otrava picurată în mințile românilor pe inernet poate avea efecte atât de grave”.

15:00Gabriel Petrea, candidat la funcția de secretar general al PSD: ”Nu sunt nici acoperit, nici descoperit, nici cu statul paralel, nici cu statul degeaba. Eu sunt cu partidul! (…) Sunt Gabriel Petrea, reprezint viitorul și candidez pentru funcția de secretar general al PSD.”

14:55 – Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD a mulţiumit pentru şansa de a se reînscrie în cursă, transmiţându-le delegaţilor că întotdeauna sprijinul pentru finanţarea proiectelor este la Ministerul de Finanţe şi nu la Ministerul Dezvoltării.

„Cer scuze tinerilor colegi care au muncit acum pentru a reface buletinele de vot prin adăugarea numelui meu. (…) Vreau să vă mulţumesc măcar pentru şansa dată astăzi de a vorbi în faţa Congresului, congres de la care un fost preşedinte al nostru, al partidului spunea – şi eram foarte mândru, recunosc – acum câţiva ani că singurul om în această ţară, singurul român care a crezut în şansa acestei ţări că va aduce bani europeni a fost Eugen Teodorovici”, a afirmat Teodorovici, la Congresul PSD.

El a spus că primarii veneau să ceară sprijin pentru proiecte, subliniind că sprijinul este întotdeauna la Ministerul de Finanţe.

„Şi aici nu vreau să vorbesc nici de colegii primari, fiecare ştie exact, fie că veneau la mine direct, fie că ne vedeam în teritoriu, cu fel de fel de ocazii frumoase, mai puţin frumoase, fie că veneau împreună cu Daniel (Suciu – n.r.) la mine la Minister, după ce desigur cereau un sprijin de la Ministerul Dezvoltării, întotdeauna sprijinul este la Ministerul de Finanţe. Să ştiţi că ce vrea fiecare ministrului e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”, a adăugat Teodorovici.

Acesta a felicitat-o pe Olguţa Vasilescu pentru asumarea modificării legilor salarizării şi pensiilor.

„Îmi aduc aminte că în şedinţa de Guvern era Olguţa pe care vreau să o felicit pentru că adus două legi extrem de grele – salarizarea şi pensiile – şi le-a asumat. Este vorba de asumare, pentru că legi putem să facem cu toţii, dar şi le-a asumat, a venit cu două legi importante pentru ţară (…) Legea pensiilor reprezintă o provocare pentru orice ţară, nu numai pentru România. Pentru mine, ca ministru de Finanţe, este o provocare şi un moment important în carieră. (…) Am spus că îmi asum această lege şi este obligaţia mea să găsesc resursele financiare ca să poată fi aplicată”, a adăugat Teodorovici.

14:50 – Galerie foto de la congresul PSD (Inquam Photos / Octav Ganea):

14:40 – Vicepremierul Daniel Suciu, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat că partidul trebuie să câştige inimile oamenilor înainte de a le mai cere votul şi că trebuie să vorbească „din suflet şi pentru suflet”.

„Bine aţi venit la sărbătoarea democraţiei în PSD. Nu este nici tensiune, este pur şi simplu o competiţie de care acest partid chiar avea nevoie. (…) Am petrecut ultimele luni gândindu-mă şi vorbind mereu despre ceea ce facem bine noi acestei ţări. Într-adevăr, fac parte din Guvernul României şi am vorbit mereu despre ceea ce facem bine. Acum, în schimb, trebuie să vorbesc puţin şi de ce n-am făcut bine noi ca partid. Se spune că victoria are mereu mai multe moaşe şi înfrângerea este orfană. Dacă PSD nu a câştigat alegerile în 26 mai, să ştiţi că vina ne aparţine nouă tuturor. Şi trebuie să învăţăm din asta, şi trebuie să mergem din nou deschişi şi înainte de a le mai cere oamenilor votul, trebuie să le câştigăm inimile. Şi înainte de a vă cere dumneavoastră votul, eu chiar sper că vă voi cuceri inimile, pentru că de aici pleacă tot”, a spus Daniel Suciu.

El a adăugat că PSD va mai pierde şi alte alegeri, dar va şi câştiga.

„Suntem cu toţii membrii unei familii foarte frumoase, care într-adevăr astăzi pare că ar fi la ananghie, pare că suntem puţin dezorientaţi pentru că am pierdut nişte alegeri. Stimaţi colegi, vom mai pierde nişte alegeri, dar vom mai şi câştiga alegeri. Aceasta este soarta oricărui partid din democraţie. (…) Am o foarte mare dorinţă să fac parte dintr-o echipă care într-adevăr vrea să vorbească din suflet şi pentru suflet şi abia după aceea să ne raportăm la voturi. Aceasta este probabil marea miză a acestui congres, nu cine cu cine votează, cine pe cine a trădat, cine de ce s-a răzgândit şi cine l-a răzgândit. Este extrem de sănătos ca un partid mare, cel mai mare din România, să aibă capacitatea să înglobeze discursuri curajoase, ca şi al lui Liviu Pleşoianu, probabil discursuri mai nervoase, ca unul dintre candidaţii de la secretar general. Este loc în PSD pentru absolut toată lumea şi asta trebuie să înţelegem. Românii aşteaptă de la noi şi cei 700.000 de membri nu să ne mai certăm între noi -am făcut-o destul şi este unul dintre elementele care ne-a dus unde suntem”, a mai spus Daniel Suciu.

14:30 – Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, candidat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat că nu este important cine câştigă funcţii, ci cât de întărit iese partidul după Congres, pentru că „lupta este în exterior şi acolo trebuie dusă”.

„Nu este important cine câştigă. Important este cât de întărit iese partidul din această competiţie. (…) Contează cât de puternic iese partidul şi cât de bine ne vom lupta uniţi în bătăliile următoare. Gândiţi-vă că avem prezidenţiale peste câteva luni, şi din acest congres nu trebuie să iasă partidul scindat. Din acest congres partidul trebuie să iasă unit. Sunt ferm convins că noi, împreună, avem această înţelepciune, indiferent de funcţiile pe care le avem la un anumit moment dat şi indiferent de faptul că uneori, ca şi astăzi, trebuie să concurăm prieteni, unii împotriva altora. Lupta este în exterior, acolo trebuie să o ducem, pentru ca partidul nostru să poată să promoveze şi să implementeze în mod real toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru oameni”, a declarat Daniel Florea.

Potrivit acestuia, votul de la ultimele alegeri este rezultatul faptului că partidul „nu a reuşit să livreze mesajul corect”, iar PSD trebuie să-şi asume greşelile şi să dea dovadă de solidaritate şi unitate.

„Discutăm despre faptul că trebuie să ne asumăm şi greşelile pe care le-am făcut. Să ştiţi că în momentul în care votul a fost minoritar pentru noi înseamnă că oamenilor nu am reuşit să le livrăm mesajul corect. Cred că trebuie, atunci când discutăm despre solidaritate şi despre unitate, să şi dăm dovadă de solidaritate şi de unitate”, a spus Florea.

13.55 – Sorin Bota anunță că își retrage candidatura pentru funcția de președinte executiv și că îl susține pe Eugen Teodorovici. „Îi rog pe cei care au vrut să mă voteze să îl voteze pe Eugen (n.r.- Teodorovici). Mă bazez pe votul dumneavoastră liber, ca o dovadă că am învăţat ceva după 26 mai”, a afirmat Bota.

13.35 – Vorbește din nou Viorica Dăncilă, în calitate de candidat la președinția PSD:

 • PSD se află într-un moment dificil
 • Avem în fața noastră trei rânduri de alegeri. Sunt provocări din care trebuie să ieșim victorioși. Cum vom face acest lucru, prin vorbe sau prin fapte?
 • Prin discursuri frumoase, dar lipsite de fundament real, sau prin ce facem pentru PSD și pentru români?
 • În 23 de ani de când sunt membru PSD am pornit de la lipit afișe, consilier local, județean, europarlamentar, premier
 • Știu cât de important e să cunoști partidul, să ții legătura cu oamenii, să îi asculți pe oameni, faptul că prioritățile lor sunt mai importante decât ale noastre
 • PSD nu mai are voie să piardă, trebuie să meargă spre victorie, să-și țină promisiunile
 • Trebuie să ne întoarcem la rădăcinile noastre, la prioritățile românilor, să vedem de ce cetățenii nu mai cred în noi
 • Cetățenii nu mai vor război, nu mai vor să schimbăm guvern după guvern
 • Vor să vadă echilibru și decizii ferme la PSD, să vadă oameni care au puterea să pună în practică promisiunile
 • Suntem la o răscruce
 • Putem să mergem pe experință, certitudine sau șovăitor doar cu speranța
 • Cred că PSD nu-și permite experiențe noi
 • Trebuie să fim împreună, să avem dialog
 • Nu cred că a fi demn în Europa însemnă să izolezi România. România are nevoie de deschidere, să-și deschidă porțile spre partenerii internaționali. PSD trebuie să-și deschidă porțile spre cei care vor să contribuie la bunăstarea României (Aplauze puternice)
 • Cred că e începutul unui nou capitol. Dumnezeu să ne ajute!

13.11 – Vorbește Liviu Pleșoianu, al patrulea candidat la șefia partidului:

 • Am fost tentat inițial să vin la cămașă albă ca la marele miting împotriva abuzurilor. Dar am decis să vin în cămașă neagră ca să vă povestesc un film horror
 • Tema e simplă: dintr-o dată toți oamenii tac, nimeni nu mai scoate niciun sunet, colegii nu mai vorbesc între ei
 • Oamenii din aceeași casă nu mai vorbesc între ei. Care e motivul? La fiecare zgomot produs, apar niște monștri răi și îi mânâncă pe oameni. Cum se termină filmul? Natura umană face ca cei care tac să se împiedice de un obiect și să producă un zgomot. Și vin monștrii cei răi
 • Dar filmul are un final bun. O parte dintre oameni, nu mulți, își asumă să vorbească și să găsească punctele vulnerabile ale monștrilor
 • Aud de câteva săptămâni refren perdant: Să fim uniți întru tăcere!
 • (Pleșoianu îl menționează pe Liviu Dragnea, sala aplaudă puternic)
 • Azi stau în picioare în fața dvs, aleg să nu tac
 • Sentința de condamnare a lui Dragnea nu a fost întâmplător fixată la o zi după alegeri (apaluze din sală). Faptul că a fost fixată atunci înseamnă miză electorală și trofeu electoral
 • Darius Vâlcov a primit control judiciar în primă fază, e urmărit penal acum, pentru că și-a permis să publice pe Facebook protocolul secret dintre SRI și Parchetul General
 • Cei care au semnat protocoalele sunt bine-mersi. Vâlcov, deși CCR a zis că protocoalele sunt neconstituțioanle, e urmărit de acel sistem nenorocit
 • Mie îmi e foarte clar că statul paralel există (aplauze)
 • În 2012 eram un cetățean care credea în dreptate până la capăt, mergeam pe 40 de grade să îl suspend pe Băsescu
 • Ponta și-a permis să spună în 2019 că l-a sunat Barrosso să-i spună că ”așa nu se poate” (ref la suspendarea lui Traian Băsescu – n. red.)
 • Nu o să tac
 • Oamenii care ne votează nu tac
 • Oamenii care ne susțin au fost înjurați, batjocoriți, agresați, dar ei nu au tăcut
 • Nu am de gând să le întorc spatele, pentru că vin din rândul lor
 • Dacă monștrii ăia răi vor veni la doamna Dăncilă, la Oprișan, la Firea, o să vorbesc! Nu e normal să tăcem. E o tăcere a morții, nu a vieții
 • Pleșoianu dă pilde cu Baiazid, cu Mircea cel Bătrân, cu americanii care vor gazele din Marea Neagră – sala aplaudă frenetic
 • Am tolerat mult prea mult timp, unii au și pactizat cu asta – s-a ajuns ca o procuroare dintr-o specie incertă să târască pe jos un copil
 • Faptul că am asistat la acest moment oribil ar trebui să ne trezească, indiferent de ce partid avem (Aplauze puternice).
 • Să ne trezim pentru că mai devreme sau mai târziu s-ar putea să ajungă și la copiii noștri
 • Aud de dimineață până seară de progresism. E în regulă să tăcem. Anul ăsta a fost un moment oribil la Eurovision. Concurenta noastră are voce de înger, cineva, o mână nevăzută a pus în juriu două persoane care au descalificat-o. Știți ce au făcut ulterior cele două persoane? S-au lăudat cu ce au făcut pentru că Laura Bretan a votat la referendumul pentru familie
 • Să dăm 2% pentru armată? Foarte bine. Dar nu dăm 2% pentru dezînfometare, să nu mai moară copiii de foame? Cred că acești copii sunt mai importanți decât armele
 • Vă rog să votați ca să triumfe adevărul curajul – nu frica, să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată, să triumfe dreptatea, România!
 • Nu votați azi pentru Pleșoianu, Șerban, Dăncilă, Andronescu, votați pentru România, oameni liberi! Fie să fim.
 • (Aplauze foarte puternice, cele mai puternice dintre toți cei patru candidați la președinția PSD)

13.03 – Vorbește Șerban Nicolae, și el camndidat la președinția PSD:

 • Nu sunt alegeri obșnuite, e vot prin delegați. Alegerile de azi privesc următorii 5 ani ai PSD. Ne croim azi un drum de unitate, solidaritate cu fruntea sus. Peste câteva luni avem și prezidențiale. Votul de azi e poate cel mai important din ultimii ani (Aplauze)
 • Eu nu vin cu măsuri scrise, e totul în sufletul meu de foarte mult timp. Prea mult am acceptat etichete, insulte, răutatea și trădarea lor. Trebuie să stăm cu fruntea sus. Oamenii de stânga sunt oameni care nu acceptă abuzuri, care își fac datoria de țară. Sunt mândru când discut cu pensionarii
 • Am parcurs drumul și la organizația de tineret. Dorim demnitate, nu cerem altceva. Suntem aici și cerem respect, loialitate (Pauză de hidratare)
 • Urmează un nou centenar: în 1919, armata română elibera Ungaria de pericolul bolșevismului. În 1920 vom celebra Tratatul de la Trianon. Ne gândim serios dacă în 100 de ani de acum înainte generațiile de atunci vor celebra sau comemora un nou centenar
 • Știu sigur că simțiți ca mine! Așa să ne ajute Dumnezeu!
 • (Șerban Nicolae a primit aplauze puternice la finalul discursului)

12:51 – Vorbește Ecaterina Andronescu, candidat pentru funcția de președinte PSD:

 • După o guvernare în care rezultatele au fost neașteptat de pozitive, am pierdut alegerile europarlamentare. Cu ce i-am dezamăgit pe oameni?
 • Împreună trebuie să ne punem aceste întrebări. Avem potențialul să îndreptăm greșelile
 • Mereu am fost respectuoși față de valorile sociale
 • Am pierdut o bătălie, dar cred că nu am pierdut războiul
 • De ce am pierdut? Nu am știut să stopăm știrile false
 • Nu am știut să folosim tehnologia, astfel ca lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la toți oamenii
 • Unde e infrastructura de comunicare a PSD? De ce nu am știut să construim această infrastructură?
 • Voturile din 2016 ne-au permis ca programul de guvernare sa devina proiect de țară. Avem obligația să ducem la bun sfârșit programul de guvernare
 • Da, trebuie să facem autostrăzi. La 100 de ani de la Marea Unire, avem obligația să legăm provinciile istorice
 • Alegerile din acest an au ca specific faptul că se desfășoară în secolul 21, un secol al tehnologiei
 • Trebuie să ne dezvoltăm infrastructura tehnologică cu care să discutăm în timp real cu publicul
 • Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură
 • Trebuie să aducem în departamentele noastre oameni care au ce spune, tineri corporatiști

12.50 – Zeci de delegați au ieșit din sală pe hol imediat după terminarea discursului Vioricăi Dăncilă

12:25 – Galerie foto de la congresul PSD (Inquam Photos / Octav Ganea):

12:13: Vorbește Viorica Dăncilă:

 • Văd în această sală mii de oameni dedicați
 • Salut prezența numeroasă a ziariștilor și analiștilor, a medicilor, profesorilor, agricultorilor, revoluționarilor, IT-iștilor, diplomaților la acest congres
 • Social-democrația înseamnă grija față de oameni, prosperitate pentru cât mai mulți, solidaritate pentru cei vulnerabili
 • Avem o bază solidă, istoria ultimilor 30 de ani ne arată că PSD a avut guvernările cu cele mai bune rezultate pentru români (Câteva aplauze firave)
 • De fiecare dată am fost nevoiți să eliminăm nedreptățile făcute de alții
 • E PSD soluția cea mai bună pentru guvernare? Răspunsul e cu sigranță da! (Aplauze răzlețe)
 • Dragi colegi, sunt mândră că sunt social-democrată și onorată că m-ați învestit cu guvernarea
 • Voi prezenta câteva rezultate ale guvernării și viziunea noastră pentru viitor
 • Am readus România între statele europene cu cea mai mare creștere economică. E răspunsul ferm dat adversarilor noștri politici și tuturor celor care au criticat programul nostru de guvernare. Cel mai important e că această creștere economică se reflectă în nivelul de trai al Românilor
 • Trebuie să recâștigăm încrederea oamenilor
 • Drumuri mai bune, acces la servicii de sănătate, canalizare, apă curentă
 • Avem nevoie de investiții în satele, orașele și comunele României
 • Obiectivul nostru principal, să aducem mai mulți români în clasa de mijloc, are nevoie de mai multe investiții
 • Domnilor și doamnelor primari, am luat decizia bună, mergem în direcția corectă
 • La Autostrada București – Brașov, contractul PPP se afă în faza finalizării
 • Am micșorat TVA, am eliminat 102 taxe
 • Am stimulat sectorul construcțiilor și am redus taxele pe muncă
 • Românii nu au timp să aștepte
 • Românii ne spun că nu am făcut suficiente investiții în autostrăzi, așa e, trebuie mai multe
 • Oamenii vor o autostradă terminată de la un cap la altul și au dreptate. Ca premier, mă angajaez să fac o autostradă cap-coadă
 • Nu vom mai tolera niciun fel de întârziere, nici de la autorități, nici de la constructori. Fiecare proiect va fi atent monitorizat de un departament aflat în directa subordonare a premierului. Cine nu respectă termenele, pleacă acasă fără excepție
 • Românii au nevoie de spitale noi, condiții mai bune în spitale. Ne-am asumat să construim noi spitale regionale. Am făcut pași importanți pentru spitalul Iași. Cererea de finanțare va fi transmisă în această toamnă Comisiei Europene
 • Suntem în discuții avansate pentru construirea Spitalului regional Constanța în parteneriat cu guvernul Turciei
 • Guvernăm pentru generația de azi, dar și pentru generațiile viitoare. Educația e un domeniu prioritar
 • Vom pune în aplicare canlendarul majorării pensiilor de la 1 septembrie: majorarea pensiei minime și majorarea punctului de pensie (Aplauze firave)
 • (Sala e ușor apatică, mulți delegați sunt pe holuri)
 • Trebuie să reluăm dialogul ce cetățenii, să îi ascultăm. Am primit un semnal puternic la europarlamentare și vom ține cont de el
 • E clar că soluțiile pentru asigurarea dreptului la vot trebuie adoptate rapid, chiar dacă unii, în lipsă de soluții, apelează la tactici electorale
 • Susțin fără rezerve votul prelungit pe mai multe zile în diaspora, suplimentarea secțiilor de vot în diaspora, extinderea votului prin corespondență
 • Vă mărturisesc că nu am prea multe așteptări de la președintele Iohannis să vină cu soluții
 • Am încredere că nu ne vom mai lăsa atrași în teme false, mă refer la tema justiției
 • O discuție despre abuzuri și nereguli în justiție era necesară. Practicile protocoalelor nu își au locul și trebuie combătute. Vreau însă ca lupta cu abuzurile să nu mai fie percepută ca o luptă pentru politicieni. Vreau să ducem o luptă pentru a-i apăra pe cetățenii obișnuiți în fața abuzurilor
 • Nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului (Câteva aplauze răzlețe)
 • Nu trebuie să mai dăm impresia că vrem să schimbăm legile pentru interese ascunse. Așa am părut. Așa a apărut o ruptură cu oamenii
 • Guvernul nu va emite nici o OUG în legătură cu funcționarea sistemului judiciar. Orice modificare trebuie să se facă prin dezbatere intensă
 • Susțin relansarea dialogului cu partenerii noștri europeni. Trebuie să consolidăm dialogul cu partenerii transatlantici. Trebuie să avem parteneri, nu adversari în lupta împotriva abuzurilor
 • Toate istoriile importante ale umanității au în centrul lor fie un conflict, fie o călătorie. Oponenții noștri aleg conflictul, eu vă propun călătoria, care are ca destinație o Românie puternică
 • 1. PSD face o politică pentru oameni, nu împotriva oponenților – asta trebuie să explice fiecare lider. Cetățenii nu vor politicieni care se luptă între ei, ci oameni politici care le apără viitorul
 • 2. Suntem cel mai pro-european partid din Romania
 • Democrația internă nu se negociază. Trebuie să fim ghidați de dialog și transparență. Intoleranța de orice fel descalifică politicienii. Maturitatea ne obligă să nu intrăm în această capcană
 • Nu mai facem politică din limuzină sau aeroport
 • Lucrăm pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă, asta e social-democrație
 • Vrem o Românie care contează, nu suntem o țară de mâna a doua sau una neputincioasă în relația cu partenerii noștri europeni
 • Ne dorim o Europă socială, deschisă
 • Programul politic pe care-l propun se numește ”România la puterea 10”

11.53 – Vorbește Călin Popescu Tăriceanu:

 • Prieteni, am trecut împreună prin toate, nu ne-au îmbătat nici victoriile, nu ne-au doborât nici înfrângerile
 • Nu ne-am luptat doar cu opoziția, ci și cu structuri oculte
 • Serviciile secrete patroneaza ONG-uri Rezist
 • In spatele acestei perdele de zgomote sunt scosi din palarie inși de mucava impuși drept salvatori ai nației
 • Toni Greblă și Cristian David au fost achitați după ce au fost târâți în mizerie
 • Augustin Zegrean a declarat halucinant că Toni Greblă a fost executat de DNA pentru că sistemul a vrut să arate CCR că nu e de capul ei
 • Presa trebuie eliberată de influențele subterane, trebuie să dispară culoarele din justiție
 • Unii procurori afectează profesia prin metodele folosite. Avem datoria să scoatem din justiție cuvântul ”paradeală”
 • Mă întrebam dacă nu cumva motivul înfrângerii în fața Germaniei a fost complexul de inferioritate. Trebuie să învățăm să ne dezbărăm de acest complex. România a fost de la înființarea sa o țară europeană
 • Vă chem să trimitem la Cotroceni un președinte al tuturor românilor, sensibil la nevoile celor mulți, defavorizați de soartă, nu un președinte al unor găști
 • Sunt vremuri complicate la frontierele noastre, trebuie să fim uniți ca să trecem de ele
 • Nu ne mai permitem un om care sacrifică tot doar pentru realegere. E timpul pentur un președinte care să ne unească, nu să ne dezbine
 • Sunt azi în fața dvs pentru a vă propune un pact de stabilitate economică a Românie, un acord bazat pe o coaliție care să guverneze România până în 2024
 • Vreau ca acest acord să ducă la Cotroceni un președinte echilibrat, dedicat țării noastre, dedicat realizării marilor proiecte naționale

11:52 – Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a afirmat că, deşi se simte o tensiune mare, nu va fi o luptă în PSD, ci o competiţie deschisă, menţionând că trebuie lăsate orgoliile la o parte pentru încredere şi solidaritate.

„Congresul PSD e cel mai important eveniment politic al PSD. În acest for se iau deciziile majore care trebuie respectate de PSD. Se simte, într-adevăr, o tensiune mare, ceea ce înseamnă că vom avea o competiţie vie, democratică. Faptul că sunt polemici înseamnă că PSD e un partid viu, deschis. (…) Vă asigur că nu va fi o luptă astăzi, ci va fi o competiţie deschisă, onestă, o competiţie în care toţi candidaţii vor pleca de la aceleaşi şanse. Indiferent cine va câştiga şi cine va pierde vor fi cu toţii echipa PSD”, a afirmat Fifor.

El a spus că PSD este singurul din România care a propus un program tuturor cetăţenilor români.

„Este foarte important ca acesta să fie momentul în care să lăsăm tensiunile pentru dezbateri, iar dezbaterile să ducă la idei. Trebuie să lăsăm orgoliile la o parte şi să arătăm încredere, solidaritate, încredere pentru România şi pentru români. Este un mare interes pentru competiţie, dar trebuie să nu scăpăm din vedere că la acest congres vor fi şi alte momente importante pentru partidul nostru şi pentru cetăţenii României”, a afirmat Fifor.

11:50 – Congresul extraordinar al PSD a aprobat, cu unanimitate de voturi, modificarea statutului partidului: preşedintele partidului este ales de congres, potrivit legii, congresul desemnează candidatul susţinut de PSD la funcţia de preşedinte al României, preşedintele PSD este ales sau revocat, prin vot secret, de către congresul PSD.

11.45 – Șeful comisiei de validare anunță că la congres participă ”3961 de delegați care reprezintă toate categoriile socio-profesionale”

11:40 – Liderul PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a anunțat candidatura lui Eugen Teodorovici pentru funcția de președinte executiv. Sala a aprobat în unanimitate

11:33 – Mihai Fifor îi anunță pe invitați: Tăriceanu, Pop (PER) și Aurelian Pavelescu (PNȚCD). Aplauze puternice pentru PNȚCD

11:30 – Moment artistic cu un copil îmbrăcat în costum popular care a cântat imnul României și un cântec de jale numit ”Nu plânge Românie”. Aplauze prelungite dupa imn

11:25 – Viorica Dăncilă a urcat pe scenă pe aceeași melodie. Sala urmărește cu curiozitate scena, dar nu există aplauze sau emoție

11:20 – Intră în sală candidații pe melodia ”Stand Up for the Champions” a britanicilor de la Right Said Fred. Atmosferă de concert rock cu proiecții video, muzică la maximum și scenografie ca la carte. Nici o vibrație din partea sălii pline

11:05 – Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, candidat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat că dezbaterile de la Congres îi vor aduce în funcţii pe cei mai buni, iar partidul „nu trebuie să se reinventeze, ci să se regăsească”.

„Din punctul meu de vedere, oricare dintre colegii care va fi ales este bun pentru funcţia respectivă. Sunt foarte convins că aceste dezbateri vor aduce în funcţii cei mai buni dintre noi în acest moment pentru partid”, a spus Daniel Florea.

El a adăugat că PSD trebuie să dea dovadă de unitate.

„Nu contează câţi candidaţi sunt, contează ceea ce va reieşi din dezbateri şi din discuţii. După părerea mea, cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Cred însă că trebuie neapărat să dăm dovadă de unitate şi să arătăm că partidul nostru nu trebuie să se reinventeze, partidul nostru trebuie să se regăsească. Acesta este crezul meu şi îl demonstrez în fiecare zi alături de organizaţia pe care o reprezint şi care este cea mai puternică din Bucureşti, că şi proeuropenismul, şi justiţia independentă reală, şi drepturile şi libertăţile oamenilor trebuie apărate zi de zi de către un partid care această menire o are”, a menţionat Florea.

11:00 – La congresul PSD participă, în calitate de invitat, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

10:55 – Marius Dunca, președintele PSD Brașov: „Până nu vedem delegaţii că pleacă de la congres şi clar care este rezultatul, pot apărea surprize. Pot să mai apară, poate, candidaţi, pentru că statutul nu te împiedică să candidezi în timpul congresului. A existat o procedură, trebuiau depuse dosarele, validate în Comitetul Executiv, dar, întotdeauna se poate. Ne putem aştepta la surprize. Cum şi azi noapte Eugen (Teodorovici – n.r.) s-a retras şi a revenit (…) pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv. Înseamnă că are susţinere dacă a revenit şi colegii mei şi-au dorit” (detalii aici).

10:48 – Codrin Ștefănescu a declarat că el crede că vor fi surprize la congresul de azi. ”Cred că vor fi surprize la acest congres. Fiecare delegat va vota aşa cum îl îndeamnă conştiinţa (…). Sper ca astăzi toată lumea să aibă curaj”, a declarat Ștefănescu, candidat la funcția de secretar general al partidului, de unde a fost demis de Viorica Dăncilă imediat după încarcerarea lui Liviu Dragnea. ”Nu uităm de colegii noștri aflați la ananghie. Trebuie să luptăm pentru cei care au căzut la datorie”, a mai spus, cu subînțeles, Ștefănescu.

10:35 – Marcel Ciolacu întrebat de jurnalişti dacă cei care candidează sunt cei mai buni candidaţi ai PSD: „Nu, sunt cei care au dorit să candideze, în primul rând. Sunt toţi foarte buni”.

10:30 – Liviu Pleșoianu, candidat la șefia PSD, a lansat un atac la adresa Vioricăi Dăncilă la sosirea la congres. ”PSD și-a pierdut independeța. E dependent de tot felul de sfetnici pe care îi are Viorica Dăncilă”, a spus el (detalii aici).

10:24 – Ecaterina Andronescu, unul dintre contracandidații Vioricăi Dăncilă la președinția PSD, a declarat la sosirea la Congres că șefa guvernului este favorizată de votul într-un singur tur. ”Ne batem până la capăt”, a spus Andronescu.

10:15 – Viorica Dăncilă a ajuns, împreună cu Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, la Sala Palatului, acolo unde are loc congresul extraordinar al PSD. Ea a spus că, dacă va fi aleasă în fruntea partidului, va fi un om echilibrat și ferm. ”Cred că nu numai un om este important, ci este importantă echipa. trebuie să dăm dovadă de democrație în partid și deciziile să nu fie luate în grupuri restrânse, ci în forurile statutare.

10:05 – Televiziunile de știri anunță că Eugen Teodorovici s-ar fi răzgândit și a reintrat în cursa pentru funcția de președinte executiv al PSD. El anunțase vineri, în CEX, că își retrage candidatura

………..

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat vineri candidaturile la funcţiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfăşurare a congresului şi modificările la statut.

„Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la finalul CExN.

Dăncilă a spus că pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional. Ea a menţionat că pentru funcţia de preşedinte al PSD au mai fost două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condiţiile şi nu au fost supuse votului în CExN.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

La funcţia de preşedinte executiv s-au înscris iniţial patru social-democraţi. Vineri, Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura, în cursă rămânând Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota.

Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, la congres vor fi alegeri într-un singur tur.

Congresul extraordinar al PSD are loc la Sala Palatului şi începe la ora 11,00.

Citește și: Decizii CEX PSD: Președintele PSD va fi ales într-un singur tur / Teodorovici nu mai candidează pentru președinte executiv / Favoriții echipei Dăncilă: Mihai Fifor – secretar general și Daniel Suciu – președinte executiv

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

69 comentarii

 1. „Fiind o femeie cinstită şi o femeie deşteaptă şi determinată poate să facă multe lucruri bune în fruntea Guvernului”, a spus Marian Oprişan, la finalul Comitetului Executiv al PSD.
  Exhaustiv.

 2. Premierul Dancila a pus Romania pe harta mondiala, sigur pune si PSD-ul.

  • Despre ce naiba vorbesti? PSD ne-a facut de ras, ne-a facut sa aratam ca niste neseriosi, hoti si incapabili sa ne dezvoltam tara.

   PSD e cancerul Romaniei, de 30 de ani ne tin pe loc ca sa aiba ei ce fura.

  • Da bah, e harta aia care ti-ai făcut-o pe buric azi dimineață. Băi tampitule cand ajungi cu trenu la Sulina intoarcete ca acolo se termina pământul pentru tine.

  • @emil are dreptate!

   Dancila a pus Romania pe harta mondiala a saraciei si coruptiei, prin prostia de care a dat dovada, prin declaratiile si gafele imbecile, prin slugarnicia fata de borfasi….intreg mapamondul a ramas stupefiat de oroarea Dancila si de mizeria PSD-ista.
   Asa cum toata lumea stia de Romania datorita ticalosului cuplu Ceausescu, tot asa a reusit si cuplul malefic Dragnea-Dancila sa readuca Romania in atentia mapamondului. Dar e vorba de repulsie si ingrijorare, nicidecum de apreciere fata de biata Romanie.

  • „Emil” ăsta… e numai unu’ sau sunt mai multi? Oricum și dacă sunt mai mulți, e unul mai” deștept ” ca altul.

  • Dna Dancila ne-a redat mandria de a fi romani, putem spune chiar ca ea este eminenta noastra cenusie. O femeie ca ea se naste in Romania odta la 500 de ani.

  • E ca atunci cand deschizi atlasul si vezi o poza cu ma-ta…

 3. In timp ce PSdeii se lupta intre ei pentru functii, cum arata Romania mandrei Veorica:
  Actorul Teatrului National, Marius Manole a declarat, vineri, intr-un interviu, că asistăm la „o căsăpire, o situație disperată, fără precedent”, Bugetele teatrelor fiind tăiate, fie că aceste instituții aparțin de Ministerul Culturii, fie de primării.
  Actorii și colaboratorii teatrelor au anunțat că ies duminică în stradă pentru a protesta.
  „Dacă e așa o efervescență economică cum ne spun guvernanții, de ce facem aceste tăieri? Și dacă NU avem bani la Buget să dăm la instituții, de ce NU tăiați de la Pensii speciale? Explicați-mi creșterea asta economică”, a spus el.
  „Gândiți-vă că Moscova are 450 de teatre, Parisul vreo 400. Noi suntem o Capitală cu 6 teatre. 8-10, poftim… Dar nu putem vorbi de Teatrul Act, pe care îl ține Marcel Iureș din banii lui, nu putem vorbi… Hai 10 teatre în total, din care unul e la Ministerul Culturii și restul la Primărie. Câți bani putem să luăm? E chiar așa o sumă care…
  Dar sălile sunt pline la teatru, oamenii ne iubesc, nu ar mai veni altfel (dacă n-ar vrea să vină la teatru)…”

  Da, dar PSDeii NU iubesc Teatrul!
  Crede careva ca Dragnea isi ducea iubita tinerica la Teatru?!
  Sau ca analfabeta Dancila sau analfabetul Minsitru al Culturii, merg la Teatru?
  Nici Gabita, cu Studii pe bune, fosta jurnalista si Membru al Uniunii Scriitorilor(a scris poezii, un roman, carti pentru copii si eseuri!) nu merge la Teatru, Pandele o duce la pelerinaje grandioase…
  La Primaria Bucuresti si nu numai, BANII curg spre Biserici, NU la Cultura…

 4. ce poate fi mai frumos pentru opozitie decat dancila sef la psd
  o imagine mai proasta decat asta, o umbra a teleormanizarii dragnizarii psd , nu exista
  din cauza teleormanizarii psd au ajuns la scoruri minime istorice, dar dancila si psd vrea sa demonstreze ca se poate si mai mult

  • Exista si scenarii mai benefice pt opozitie.
   De exemplu specimenele:
   Serban – Presedinte PSD
   Codrin – Secretar General
   Nicolicea – Presedinte executiv
   Plesoianu – purtator de cuvant..
   Toti astia de mai sus inspira romanilor mult mai multa ura si repulsie decat proasta Dancila, penibilul Teodorovici si imbecilul Fifor!

  • Aleluia, adio PSD….se mai zbate un timp, dar e mort de la propriul sistem, care promovează incompetența și cumetrismul.

  • Vai, dar sint total dezamagit: porcul a iesit dupa smintitul de Plesoianu, nu mai zic de tanti Cati, ce cur a dat de pamint.
   Lasati-va tovarasi! Nici in partidul asta de jagardele nu mai aveti trecere.

 5. Mare eveniment!!!!!!!!!!!!Lua-v-ar toti dracii de pezedei!

 6. S-au strans sobolanii la Congres. In max. 2 ani vom deratiza incinta, democratic, prin vot.

  • E de bine, sa fim sinceri se putea chiar mai bine cu Sfanta treime: Nicolicea, Stefanescu, Nicolae. Atunci ar fi fost cu adevarat mirific.
   Fara fete noi si apte pt pozitiile pe care le ocupa PSD o sa mearga doar in jos. Mai repede sau mai incet dar doar in jos! Am crezut mereu ca astia desi nu au habar de guvernare macar stiu sa faca politica, dar acum e clar ca sunt total „pe langa” orice. O sa fie greu pt Romania sa iasa din gunoiul lasat de astia dar senzatia ca sfarsitul erei e tot mai palpabila! Mult succes doamna Veorica, cea care a scufundat de tot un gunoi de partid! Domnul Teodorovici o sa muncim prin rotatie la 5 ani unde vreti dvs daca ne cautati voi joburi si daca n-ar fi contra productiv si contra dreptului liber la munca. Iar Fifor… cine plm e Fifor?!

 7. Vă doresc „decat” multa mooooie .
  Crăpați dracu odată!

 8. Iti explodeaza rahatul in fatza.

 9. Sunt convinsa ca niciunul din cei aproape 4000 de PSD-isti adunati acolo nu se gandeste nici macar o secunda la binele romanilor sau la ce ar fi mai bine pt Romania.
  Toti au aceleasi ganduri si scopuri:
  Care din ei ne va ajuta sa furam mai mult?
  Care din ei ne va proteja mai eficient afacerile murdare?
  Care din ei va continua macelarirea justitiei inceputa de „sfantul Dragnea”?
  Care din ei va fi mai convingator in mascarada cu „statul paralel”?

  Astea sunt criteriile de selectie care vor sta la baza votului final.

 10. Tipic PSD-ALDE, ceva de genul:
  – Dancila, mandra: „Am scos tara din noroaie”!
  – Taricenau, paralel cu Romania care l-a trimis la gunoi, ALDE a luat „decat 4,2% la recentele europarlamenatre iar ultimele sondaje deja dau ALDE sUB 4%!!
  Taricene, cu asa discurs micutul ALDE 4,2% va disparea mai repede cat speram!!!!

 11. Cine crede că PSD ALDE Pro România sunt partide autentice se înșeală amarnic. Sunt organizații mafiote care ne vor duce la tomberonul istoriei.
  Ăștia trebuie sa dispară democratic prin vot.

 12. cetatenii nu va mai vor!!! handicapatilor ce sunteti! ce nu intelegeti??

 13. Doamna Dancila a coalizat cu statul paralel dupa ce a realizat beneficiile aduse luptei contra coruptiei.

 14. Muie PSD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • In final, Codrin a recunoscut public ceea ce stim cu totii: PSD e un gașca de hoti si de mafioti, un GIO si se comporta ca atare atat in congrese cat si la nunti si botezuri.

 15. Vom face si vom drege. Autostrazi, spitale etc. De acum incolo ca pina acu’ furam ocupati.
  Asta-i marele mesaj al adunaturii de infractori numita psd.

 16. Nu va mai bateti capul cu postarile lui emil.El nu are identitate .Este o gaselnita a site ului,un robotel care insaileaza cateva cuvinte la fiecare articol redactia punctand doar conotatia,pozitiva sau negativa cu care se raporteaza la respectivul articol.Experimentul,dupa cum vedeti ,este nereusit postarile fiind sbsolut ridicole.

  • Da, si eu am bagat de seama treaba asta, cred ca l-am raportat de vreo 10 ori pana acum, insa el e postacul istoric al sitului, si nu poate sa dispara.

 17. Săracii! Ce hăituiți sunt ei când vor să facă bine României… Prefer sa lucrez pt soros, multinaționale, americani, UE decât să mai aud de românismul fals promovat de ei.

 18. Somnul ratiunii naste monstri

 19. Mai aveam putin si plangeam la congregatia asta, noroc cu Oprisan dela Vrancea!

 20. Da, dar ăla unde trec toți analfabeții clasa, căci altfel vin părinții la școală cu aghiotantul și bat profesorii.

 21. cum sa faci , din rahat, bitch!
  ”s-a cernut valorili”!

 22. 3 incompetenti conduc PSD!!!!!!!!!!!!!!!! Cu inconstienta de Vasilica, cu visatorul de Orlando si cu prostul de Fifor care la nimic nu se pricepe, viitorul este „asigurat”.
  E bine pentru noi, pe de o parte, pentru ca sunt sanse mai mari de a se scufunda mai repede!

 23. Mda, fuse si se duse si congresu’ asta! Marile personagii alese sunt demne de pozitiile lor, se vede cu ochiul liber ca dancila si teodorovici au santajat cu functiile de prim-ministru si ministru de finante, iar papagalul ala de fifor, la cat de slugarnic o seconda pe madam dancila de la disparitia lui draknea, era si normal sa i se arunce si lui un os, ceva. Un aspect interesant, va zica robinetul cu bani nu mai e la ministerul dezvoltarii(dl. suciu), ci s-a mutat la finante(dl. teodorovici).

 24. Yeeeeeeeee……victorieeeeeee……lol

 25. Cel mai mare pacalici – Serban Nicolae.
  Pana si imbecilul Plesoianu a luat de 2X mai multe voturi decat soferul lui Voicu!
  Cat despre Abramburica….nici nu merita discutat.
  Sobolanul Codrin – pe nicaieri.
  De-acum incepe circul in haita PSD-ista.

  • Ai dreptate, Lana, foarte buna observatie! Deci, ia sa vedem noi cine se califica pentru disidenta, alaturi de marii absenti – paul stanescu si firoaica. Va zica, acesti absenti vor coopta la ”statul paralel” din psd pe : daniel suciu, liviu plesoianu, serban nicolae, codrin stefanescu, gabriel zetea, plus ceilalti mai mititei, gen daniel florea, felix stroe, andronescu. Da, bataia pe functii si resurse continua, iar dancila&teodorovici&fifor nu cred ca vor sta foarte linistiti.

 26. Ce lideri slabi si jalnici au ajuns sa aiba primele 2 si cele mai importante partide din Romania. Nu stiu de ce am impresia ca alianta USR PLUS o sa defilzez la alegeri in viitorul apropiat, nu in anul 2020 (douazeci-douazeci) dar am impresia ca la alegerile din 2024, psd si pnl (adica alianta USL)or sa ajung impreuna la un maxim 25% iar USR-PLUS o sa depaseasca 50%. Nu poti conduce tara cu lideri ca Dancila si Orban

 27. Dancila se bucura degeaba, doamna Turcan deja aduna semnaturi pentru o noua motiune.

 28. DRAGUL MEU STAT PARALEL,
  Afla ca sunt bine, sanatos, ceea ce iti doresc si tie. Ieri am fost la unchiu’ liviu, la Rahova, iti trimite numai ginduri de „bine”. Tanti irinuca saraca, mai plinge dupa raposatu’ , dar a inceput si ea sa mai iasa prin lume. Azi au fost alegeri la ceape, cica vor sa se desfiinteze; numai ala cu mintea ratacita, parca i se spune capdesula, si cu unu’ pletencoc, nu si nu, ca de ce sa ne desfiintam, ca nu e statutar etc. Presedinte de ceape, au pus-o pe una….io no stiu, i se spunea Atutei parca.In sfirsit, eu sunt bine, sanatate multa.
  P.S. Stiu ca poti, dar mai straduie-te putin si fa sa dispara ceapeul.
  Tot P.S. In sat se cinta un nou cinticel, poporal: MUIEPSD, il stii? Fain de tot.

  • Tanti Irinuca, saraca, nu mai poate de bine, iar de iesit in lume, deocamdata, nici nu se pune problema, stiut fiind cat de gelos e mos Tiriac…

 29. Rasuflu ușurat, având certitudinea că în sfârsit individa in cauză va fi groparul acestui partid ,profund perfid, hot si ticălos , care va dispărea asemeni PNȚCD! De acum inainte individa in cauză va fi ca un paratraznet, primind multe trăznete care se vor dispersa printre acesti impostori sinistrii, risipindu-i definitiv, care nu s-au dezmințit nici acum in ceasul al 12-lea de vechile practici ucigase! Restul e istorie!

 30. Si totusi…….! O inculta si-o agramata sa castige in fata unui profesor universitar-doctor-rector, e semn ca valorile s-au inversat in mod evident! Cu atat mai elocvent e ca profesorul universitar s-a clasat ultimul!
  PSD ori prefera prostii, ori nivelul universitarilor nostri e sub nivelul marii.

 31. Big deal. Era clar că Tuta va fi aleasă, ca doar i-a șanatajat cu demisia.
  Orlando number two ?!
  O șleahtă de fanteziști penali și idioți, din orice poziție ai privi lucrurile.
  Dăncila o femeie desteaptă, zice „cinstitul”Oprișan. Mda, poate pentru nivelul lor, in psd, așa o fi.
  Pur și simplu psdeul nu are oameni de valoare. NICIUNUL !

  • Sa mai zica cineva ca in Romania si mai ales in PSD nu e democratie si stat de drept!
   Presedintele statului e etnic german, iar Tufa e primul premier femeie al Romaniei si primul presedinte femeie al PSD! Suntem un model pentru orice tara europeana!

 32. Sunteţi siguri că nu au greşit ăştia ordinea câştigătorilor că iarăşi nu i-a ieşit lui Guşă scenariul?
  Păi parcă ăia care se spunea că sunt ăia mai inteligenţi sunt la coadă.
  Păi cum măi Andronescu 50 de voturi sub inteligentul de Şerban?
  Acuma serios să faci atâtea sacrificii pentru partid ca să te trezeşti că te surclasează un clovn de la antena 3 care nu a sacrificat nimica de 3 ani e puţin de autoevaluare personală şi cu învăţături pe altădată care arată că sacrificiul pentru proşti se numeşte bun de fraier şi bine că exişti că între proşti imaginea contează şi nimica altceva.
  Dacă Pleşoianul e pe locul doi însemnă că Dancila e geniu partidului sau Guşă percepe realitatea invers decât o văd PSD-iştii şi de acolo toată buimăceala lui de nu îi iese niciodată scenariile.
  Acuma pentru cei care crede că alegerile în PSD nu sunt reale şi se fac la secret ca nu cumva să fie greşeli vă spunem să staţi liniştiţi că totul e cum trebuie pentru că atuncea când eşti pe invers cu toate iese exact cum nu înţelege Guşă „ADICĂ TOTUL PE INVERS”…..deşi nu e nimica suspect că au ieşit exact cei care erau în spatle lui Dăncilă în ultimele luni.
  Al naibii măi Guşă tot o rupt Andronescu, iar inteligentul de Şerban cum chiar PSD-iştii îl făceau până la urmă s-a dovedit a treia roată la căruţă şi ce bine recita băiatul de l-aş pune în locul lui Andronescu că pare mai capabil după cum au votat PSD-iştii.

 33. Preferatii Sputnik-ului au pierdut alegerile in PSD, dupa europarlamentare. Sansa lor este sa se rupa de acest partid la viitorul Congres si sa mearga pe un partid nationalist si social-crestin. Dar, nu au tupeu, ptr ca s-au obisnuit sa activeze numai disimulati printre membrii „poporului PSD”. Cred ca a venit timpul sa se umble la dosarul privatizarii Petrom, pentru inceput.

 34. cea mai buna marioneta pentru psk aka crima organizata condusa de la moscova care distruge romania zi de zi din 90 incoa cu ajutorul dezaxatilor, bugetari, asistati sociali, hotii etc

 35. plesoianu cu aplauzele, veorica cu voturile

 36. Mno, profa de traforaj versus prof. univ. dr. PSD-ul a infrant.

 37. Numai doctoranzi și capete luminate. Mai are țara asta o șansă? Cu ei da. S-au promis autostrăzi, școli, ple belite și încetarea abuzurilor. Mulțumim partidului. Votați psdaldeudmr sau stați aks liniștiți la un meci și o bere stropită cu mititei din belșug( care aveți bani puteți merge și la trattoria)

 38. Nu cred nici un minut că Liviu Dragnea nu mai conduce partidul , capi mafioți stau liniștiți la pușcărie și conduc mafia . Dancila e marioneta lu Dragnea , Teodorovici un imbecil adus tot de Dragnea , Fifor mana dreapta a lu Dragnea care executa tot ce zicea tăticu . Chiar credeți că a dispărut Dragnea ??? Io zic că nu . Codrin Ștefănescu e bine mersi , Liviu Plesoianu alt cretin bine mersi , Șerban Nicolae alt prost tot așa bine mersi . Hai sa fim serioși tot Dragnea e la butoane , conduce partidul prin interpuși , prin iubita sa Irina .

 39. Sunt marionetele Dragnea. Cel mai sinistru este ca au votat in bloc. PSD e PCR. In urmatorii 2 ani se va hotari soarte noastra si a copiilor nostri. Ar fi tare bine sa ne unim si sa scapam de ciuma rosie.

 40. Veorica este „mancata”! Cu Teodorovic care se plimba dintr-o parte in alta si Fifor care pupa firmanul de cate ori are ocazia…..Veorica va trebui sa faca multa balet pe sarma ca sa reziste.

  Cat despre huiduielile adresate lui Oprisan…. Indirect sunt pentru Veorica… in avans…

  In 6 luni haita o sa inceapa sa se sfasie…. Sa vezi spectacol… Cu popcorn in primul rand!

 41. Discursuri cu jalnice minciuni, cu promisiuni din start imposibil de realizat , cu cuvinte adulatoare ptr, electorat , cu afirmatii de domeniul fanteziei, cu insistenta de a-si releva capabilitati de puternici faptuitori ai unor obiective importante si imediate ptr.romani. Concluzia: o minciuna dela un cap la altul, spusa de catre persoane cu credibilitate , competenta si cinste de nivel zero barat.

 42. Aoleu.
  Dacă moare Iliescu si dacă „reușea” Bombonel să-și nimerească târtița, ăștia din psd rămân ca-n filmele cu Stan și Bran. Pe bune, nu vezi unu mai răsărit, capabil să scoată două fraze inteligente.
  Dacă până și „marea învățătoare” a națiunii, Abramburica,scoate niște perle demne de ăia de la BAC…
  Ce să mai spun de caracaleanul Ciordache, despre ăla cu cormoranii din piscine,sau despre profu de mate ajuns lider sindical și pe urmă senator !!??
  Liviu Pleșoianu …
  Serios, parazitul ăsta din ce trăiește ? Are vreo meserie,ceva ?

  • Oh, Liviu Adrian Plesoianu…absolvent de Spiru Hârleț… facultate grea frate.
   El zice că e scriitor.
   Ba cică ar fi și „specialist in marketing” !
   Te kci pe tine, nu alta.
   Oups. Am uitat: omul e „politician”. Așa scrie la WC. Pardon CW
   Ba nu,SiVi.