G4Media.ro

Violența domestică este în creștere în județul Mureș / 57 de victime…

Sursa foto: Pixabay

Violența domestică este în creștere în județul Mureș / 57 de victime au refuzat emiterea ordinului de protecție provizoriu

Primele trei luni ale anului oferă date statistice îngrijorătoare, legate de fapte de agresiune în cadrul familiilor, anunță Agenția de presă Rador.

”Numărul faptelor penale sesizate, săvârșite între membrii de familie, a crescut în primele 3 luni ale anului 2022, comparativ cu 2021, cu 39 de fapte. În ceea ce privește lovirile sau alte violențe circumscrise violenței în familie, s-au înregistrat 143 de fapte o creștere cu 8 fapte comparativ cu 2021, iar la amenințare avem 47 de fapte, în creștere cu 14 fapte față de anul precedent”, spune șeful IPJ Mureș, Constantin Mihalache.

În cazurile de violență domestică au fost emise și ordine de protecție provizorii, însă nu toate victimele le-au acceptat, a precizat șeful serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Mureș, Mihai Fărcaș.

”57 de victime au refuzat emiterea ordinului de protecție provizoriu. În primele 3 luni ale anului, IPJ Mureș a emis 70 de ordine de protecție provizorii, din care 38 în mediul urban și 32 în mediul rural”, spune polițistul.

Comparativ cu perioada similară, numărul ordinelor de protecție provizorii emise a crescut cu 66%, de la 42 la 70.

Județul Mureș va fi unul din primele la nivel național care va implementa sistemul de urmărire a agresorilor domestici cu brățări electronice, termenul estimat fiind toamna acestui an.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...