G4Media.ro

Viktor Orban va încerca să exploateze vizita Papei Francisc în România –…

Viktor Orban va încerca să exploateze vizita Papei Francisc în România – presa maghiară

Evenimentele religioase sunt adesea exploatate din punct de vedere politic în Ungaria, scrie publicația online Hungarian Free Press, potrivit căreia acest instrument este folosit pentru răspândirea mesajului naționalist al regimului Orban în tot bazinul carpatic.

Articolul subliniază totodată faptul că premierul Viktor Orban beneficiază din plin de sprijinul conducerii Bisericii Romano-Catolice din țara sa.

În aceste condiții, vizita Papei Francisc în România, și în mod special slujba care va fi oficiată de Suveranul Pontif la Șumuleu Ciuc, nu a fost scăpată din vedere de către Budapesta. La evenimentul care va avea loc pe 1 iunie sunt așteptați să participe până la 500.000 de oameni.

Hungarian Free Press citează, în acest sens, opinia lui Marc Loustau, un specialist care, într-un articol semnat în revista iezuită, America, a avertizat recent că autoritățile din Ungaria se vor folosi de vizita papală în România pentru a potența atitudinile ostile față de migranți și refugiați.

Revista își exprimă deschis îngrijorarea că printre catolicii maghiari care vor participa la eveniment pentru a se ruga la Fecioara Maria se vor număra și persoane ale căror convingeri politice sunt într-o flagrantă contradicție cu învățătura Catolică.

Context în care publicațiile citate semnalează și faptul că premierul Viktor Orban a combătut până acum tot ceea ce a dorit Papa Francisc să transmită atunci când a invitat în avionul cu care călătorea la Roma un grup de refugiați sirieni.

Hungarian Free Press semnalează totodată că, în timp ce președintele Ungariei, Janos Ader, a anunțat deja că va fi prezent la procesiunea de la Șumuleu Ciuc, premierul Viktor Orban încă nu și-a devoalat planurile.

Sursa foto: Facebook

Citiți și: Ungaria investește peste 200 de milioane de forinți într-o Academie de fotbal la Satu Mare. Lista proiectelor majore derulate de Guvernul Orban în Transilvania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. ungurii ne calaresc. tericeanu si dragnea si i-au luat de licurici.

  2. Ar fi ceva in plus la profesionalismul g4media, sa nu se ia de niste publicatii aiurea. Pe de o parte, presedintele ungariei vine in fiecare an la sumuleu de rusalii, si cel putin pana acum nu am vazut ca ar fi politizat aceasta vizita privata, cred ca nici acum n-o sa faca. Iar cat despre Orban, acum e aici, e la sibiu, mai face un tur de campanie si gata. N-o sa faca el nici o valva. Singurul om cu care nu se cearta pe tema migratiei este seful vaticanului.
    Dar in rest, tema misto pentru a creste numarul de accesari pe site. Deci domnul T. si P., mai multa atentie la profesionalismul articolelor.

  3. Papa Francisc vine in iadul Romaniei sa-si traga tainul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.