G4Media.ro

Viktor Orban: Ungaria nu va susține „nicio propunere care ar putea atrage…

Sursa foto: European Council

Viktor Orban: Ungaria nu va susține „nicio propunere care ar putea atrage NATO în războiul ruso-ucrainean”

Premierul Ungariei, ultranaţionalistul Viktor Orban, a declarat miercuri că ţara sa nu va susţine nicio propunere care să implice NATO în războiul din Ucraina, deoarece consideră că este vorba despre un conflict exclusiv între Rusia şi Ucraina, transmite agenţia MTI, citată de Agerpres.

”Nu vom susţine nicio propunere care ar putea atrage NATO sau Ungaria în acest conflict, pentru că este un război ruso-ucrainean, iar NATO este o alianţă defensivă”, a spus Orban, potrivit şefului său de presă, Bertalan Hevesi.

Agenţia EFE aminteşte că Orban a sosit marţi seară la Madrid pentru a participa la summitul NATO, unde va susţine eforturile pentru restabilirea păcii în Ucraina, potrivit lui Hevesi.

”În locul unei escaladări a războiului, Ungaria sprijină eforturile în favoarea păcii”, a declarat marţi seară şeful guvernului de la Budapesta după cina oferită de regii Spaniei şefilor de stat şi de guvern care participă la reuniune.

Hevesi a semnalat că soluţionarea conflictului presupune restabilirea rapidă a unui acord de încetare a focului şi începerea unor negocieri de pace.

Răspunsul la invazia rusă în Ucraina este una dintre principalele teme pe care le vor aborda ţările membre ale alianţei la summitul de la Madrid.

Sursa foto: European Council

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. lingaul asta nu scapa nici o ocazie sa se gudure pentru langa grohul tar putin
  daca turcia a fost convinsa

  • ORBAN NU ARE INTERESU CA UKRAINA SA CISTIGE RAZBOIU ,PUTIN EA PROMIS O PARTE DIN UKRAINA EA PROMIS TINUTUL DIN ROMINIA CARE NEA SUBJUGAT 100 DE ANI IMPERIU AUSTRO UNGAR ESTE UN FATARNIC

 2. Da vreo propunere prin care Rusia ar putea ataca vreun stat membru NATO, ai susține?

 3. Cică „cina oferită de REGII (s.m.) Spaniei“.
  Cina cu pricina a fost servită în cavoul de la Escorial să nu lipsească vreun rege decedat dar mai indolent, nu-i așa?
  Coana Redacțica precis e absolventă de fefeu de la Spiru Haret! :)))))

  • E o expresie veche , folosita in semn de reverenta ( politetea la regi ) fata…de regii Spaniei, incepand cu sec. XV , de cand regina Isabella de Castilia s-a casatorit cu regele Fernand de Aragon, punand bazele viitorului regat numit Spania .

 4. Ce dosar are baiatul asta la KGB !?

 5. Sugatoriii de copeicii nu se lasa ,sigur si copiii si iar vinde pte cateva copeiciii

 6. Afara cu horthystii din tara!

 7. „Nu vom susţine nicio propunere care ar putea atrage NATO sau Ungaria în acest conflict, pentru că este o operaţiune militară specială ruso-ucraineană”, dl. Orban, Ca nu iesim din cuvantul lui Putin asa, de capul nostru.

 8. O butoneaza KGB pe jarteaua asta pupinkurist putinista! Iar ungurii îl spală la kkkur pe latrău de niște ani buni ! Nătărăi !

 9. turcia a venit cu un stop cadru credibil crezand ca poate face joc de glezna…n-a mers…😉fetita lui vladolf de la budapesta crede ca poate strange mai tare din bo. uci…😜…e termenat, nem bani eu, nem favoruri americane….o sa stea cuminte si o sa danseze in patru labe cum cere sua si eu!!! …ungaria a ajuns ciuca maciucilor 🤣🤣🤣🤣🤣

 10. Afara cu j.e.g.u.r.i.l.e astea din NATO !!!!

 11. Nu îl iubesc pe Orban, dar știe să își joace cărțile. Pentru declarațiile făcute ați auzit cumva de ieșirea din NATO sau UE, a propus cineva așa ceva, inclusiv americanii? Sigur urmărește ceva și joacă tare. Un exemplu pentru faptul că nu voia să accepte tranzitul migranților ucraineni, CE când a declarat embargoul asupra petrolului rusesc, s-au trecut toate statele, mai puțin Ungaria. Acum când sunt probleme cu grâul din Ucraina, pe care noi nu o să reușim să asigurăm tranzitul și încărcarea în port, el s-a oferit să asigure tranzitul, bănuiți că nu Mokka. Acum, fără resentimente sau acuzații, ce conducător vreți, unul care la final luptă pentru poporul lui sau unul care este fără coloană vertebrală și acceptă toate măgăriile celor din afară și ne vinde pe doi lei numai să pice bine și să prindă o firmitură de la masa bogaților, asta trebuie să ne dea de gândit.

 12. Nonema@Un singur lucru ai gresit,Orban este impotriva tranzitului de arme catre Ucraina,intre timp in Ungaria au tranzitat sau au ramas circa un milion de refugiati ucrainieni care au fost tratati omeneste.Ai gresit putin dar decisiv.

 13. Ce de sobolani v9teji comenteaza . Ar fi primii care vor fugi in caz de razboi Rusia Nato . Intelepciunea si retinerea nu e pt aceste guri sparte fara creier in spatele lor .

  • Orban este realist si toate masurile le a luat in favoarea poporului. Profita de orice conjunctura are o abilitate de politician nu de politruc. A primit ucrainieni pentru ca si Hu are unguri in Ucr.si vrea sa li se recunoasca drepturile ca minoritati. La iarna noi o stam la rece si la lampa cu gaz.

 14. Oare nu există nici o modalitate de ai exclude din UE si Nato pe ordinarii qstia? Deja cam intrec măsura ,chiar nu ia nimeni atitudine??..

 15. E o expresie veche , folosita in semn de reverenta ( politetea la regi ) fata…de regii Spaniei, incepand cu sec. XV , de cand regina Isabella de Castilia s-a casatorit cu regele Fernand de Aragon, punand bazele viitorului regat numit Spania .

 16. ” Nu vom susține nicio prop care să atragă NATO sau H în acest conflict, ptr că este un război ruși ucrainean, iar NATO este o alianță defensivă! În locul unei escaladări a conflictului, ” H” sprijină eforturilor în favoarea păcii”. Declarație a prim min „H” Victor Orban, la Summitul NATO de la Madrid, văd că Grupul de la Visegrad își exprimă dreptul de veto, prin poziția ” H”? Iar l-au pus poloneziii( cca 50 mil de persoane în lume)) și Cehia, Slovacia pe Orban Victor să „bage bățul în gardul NATO”? Aștept rezultatul negocierilor de la Madrid? Preconizez rezultat: nulla -nulla)( zero-zero- lb maghiară)!

 17. G.unoi userist care ați omorât români la propriu în pandemie și la figurat( la fel de rău) in orice decizie. G.unoaie de trădători.