G4Media.ro

Viktor Orban susține că Uniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” care contravine…

Foto: Viktor Orban / Facebook

Viktor Orban susține că Uniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european

Premierul ultranaţionalist al Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană se transformă într-un „imperiu” care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european, relatează EFE.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a spus Orban într-un discurs, potrivit agenţiei MTI.

Potrivit acestuia, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie şi că nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a reiterat premierul.

„Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a adăugat el, după ce a spus că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic.

Între altele, Orban a spus că Parlamentul European ar trebui şi el reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale, care ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative dacă ar considera că acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

Parlamentul European a cerut recent Comisiei Europene să activeze mecanismele de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare, fiind vizate în special Ungaria şi Polonia.

Cele două ţări fac deja obiectul unor proceduri din partea Comisiei, ca urmare a încălcării normelor comunitare şi a politicilor lor autoritare, relateaza Agerpres.

Foto: Viktor Orban / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. sa iasa din ue. locul lor e in uniunea euro asiatica a lui putin

 2. valorile naţionale – am vazut valorile astea si sunt de rahat, familia traditionala, granite inchise, saracie, si hoti care conduc tara, nationalismul este impotriva intereselor individuale.

  • Ce minte ai! Vesticii ne propun non-valori, aici la ce spui tu e vorba ca nu aplicam corect toti.

  • Preferi violatori si criminali africani importati pe model ”open borders” ? Sau teroristi/grupari de clan arabe la fel de bine importati fara numar?? Preferi feminaziste cu par in toate culorile si alti minoritari care dau jos statui si incendiaza magazine dupa o ”buna” educatie progresista prin universitatile globaliste, in loc de o femeie care tine la familia ei si copii? Preferi niste scoli care distrug psihic copii oferindu-le alternative fluide si non binare cu 12356347856 genuri? Sau preferi ” hotii ” globalisti din sistemul bancar international care fure de 1 milion de ori mai mult decat 1 nenorocit de hot autohton? Nu prea ai alte optiuni baiatu.

  • Exact la asta mă gândeam și eu, politicienii folosesc sintagma valori naționale ori de câte ori se referă la interesele financiare ale grupului lor. Cum nu sunt lăsați să fure, sau sunt expuși, bum, sunt încălcate interese naționale. Ghinionul este cu restul, care pun botul la astfel de texte și îi votează.
   Toți politicienii sunt un Jozsef Szajer.

 3. Orbanul este purtător de cuvânt al chinezilor și rusnacilor.

 4. Orbane, priveste catre verii tai din Finlanda nu catre cei din Turcia!

 5. Ungaria ar putea primi măcar un MCV, precum România, dacă nu alege să părăsească Uniunea Europeană, ale cărei Trtatae refuză să le respecte. Doar că asta nu se întâmplă…

  Ungaria dorește doar banii europeni, nu și democrația europeană, iar acordarea de fonduri este firesc să fie condiționată de respectarea principiilor statului de drept.

  • bre, constica, Orban nu a incalcat niciun tratat, dimpotriva, altii, criticii lui au facut-o
   citeste cele 7 teze publicate de el, apoi incearca sa gandesti si sa intelege, daca ai cu ce
   nu mai semnaliza daca debitezi prostii

  • Noi dorim doar democratia europeana, inclusiv ce ne baga activitisti de tot felul pe gat. Mai putin banii europeni. Suntem chit.

 6. cand e vb de bani nu e natiune,
  cand e vorba de putere e natiune,
  cand e vorba de amintirile-ma-chinuiesc atunci apar si granite

 7. Orban e ales pe viata, s-au lămurit ungurii cum e cu progresimul lgbt, „amprenta de carbon” și „statul de drept” propagat de comuniștii „ieruropeni”. Sper sa hotărasca ăștia de la UEFA ca toate meciurile rămase de la Euro sa fie la Budapesta.

  • Orban este un fost secretar al tineretului comunist ( KISZ ), și este fiul unui secretar de partid socialist ( mszp ), iar în prezent e mare admirator și trepăduș al lui Putin și ai comuniștilor chinezi. Suferi de disonanță cognitivă .

 8. Mai pe înțeles : Noi furăm ! Noi facem ce vrem la noi ! Aveți vreo obiecție ? Dați-ne banii și mucles.

 9. Intai corupem si talharim sa avem valori.

 10. Un „Imperiu” european dacă este făcut cum trebuie nu contravine valorilor naționale și e dezirabil într-o lume în care mărimea și viteza de a lua decizii contează. Credeam, și încă mai cred că Orban face un joc inteligent, dar în ritmul ăsta riscă să rămână în afara lui, de partea greșită a istoriei. Nu că mi-ar părea rău… Ungaria a circulat pe culoarea roșie zeci de ani și tot a beneficiat de presă pozitivă!

 11. Economia Ungariei este zero barat fără fabricile auto germane. Iar evident că producția lor ”se exportă”. Iar dacă o bună parte a profitului acelor fabrici se duce afară și mai au și o serie de inlesniri fiscale, este tot rezultatul negocierilor dintre unguri ( Orban ) și patronii nemți. Așa au reușit să-i convingă să vină în Ungaria + infrastructura. În schimb Ungaria a fost ani dearândul privit ca și ”copilul needucat dar totuși al nostru” de către nemți. În ca privește corupția și canalizarea directă a finanțărilor europene către familie, prieteni, aplaudaci și mameluci vezi raporturile OLAF . Este adevărat că tragerea acestor fonduri se face într-o proporție mult mai mare decât la noi. ( Ai noroc cu Michael Palin – lol )

 12. Mon cher, chestiune-i simplisimă. Io aș prefera la capitală un june politic ultranaționaliste precum Orban ( unguru’ – să fim înțeleși ) , decât un melc guvernator sibian…..