G4Media.ro

Viktor Orban susține că Papa Francisc l-a inspirat în legătură cu valorile…

Viktor Orban susține că Papa Francisc l-a inspirat în legătură cu valorile familiei: „A arătat clar că lupta pentru a proteja familiile este cea mai importantă luptă cu privire la viitorul Europei”

Premierul ultra-conservator și naționalist al Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri că întâlnirea sa recentă cu papa Francisc l-a încurajat să continue să apere familia tradițională, deși cei doi au evitat să își exprime diferențele lor cu privire la acest aspect și referitor la imigrație, relatează Reuters.

La putere din 2010, Orban s-a prezentat mereu ca un salvator al culturii Ungariei împotriva migrației musulmane în Europa și un protector al valorilor creștine și al familiei tradiționale împotriva liberalismului occidental.

Acest lucru i-a câștigat popularitatea internă – deși el se confruntă cu alegeri potențial dure anul viitor – dar a adus critici din partea grupurilor pentru drepturi și a militanților LGBT.

„Întâlnirea mi-a dat încurajări foarte puternice”, a spus Orban despre întâlnirea sa cu Suveranul Pontif în timpul unei șederi neobișnuit de scurte de șapte ore la Budapesta.

„Sfântul Părinte a arătat clar că lupta pe care o ducem pentru a proteja familiile este cea mai importantă luptă cu privire la viitorul Europei”, a adăugat liderul maghiar la radioul public.

Anul trecut, Ungaria și-a modificat definiția constituțională a familiei pentru a interzice în mod efectiv adopțiile pentru cuplurile de același sex, măsură considerată o victorie pentru conservatori, dar condamnată de grupurile de drepturi.

Orban l-a citat pe Papa Francisc spunându-i în timpul ședinței de 40 de minute că nu ar trebui să existe nicio dezbatere sau argument asupra unității familiale tradiționale.

„El s-a exprimat mai puternic decât am reușit vreodată … (El a spus) familia este formată dintr-un tată, o mamă și copii, punct”, susține Orban.

Atât Orban, cât și Suveranul Pontif, au declarat că nu au purtat discuții cu privire la imigrație.

Papa Francisc a denunțat adesea ceea ce vede ca o reapariție a mișcărilor naționaliste și populiste și a criticat țările care încearcă să rezolve criza migrației cu acțiuni unilaterale sau izolaționiste.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a denumit întâlnirea Orban-Papa drept cordială, iar liderul de la Vatican a declarat reporterilor că au fost discutate rata natalității, legile care să stimuleze creșterea copiilor și mediul.

„Jos pălăria”, a spus Papa Francisc despre eforturile Ungariei de a curăța râurile și de a apăra mediul, adăugând că intenționează să efectueze o vizită completă în 2022 sau 2023.

Papa a spus în avion că Biserica nu poate sancționa căsătoria homosexuală, dar guvernele ar trebui să acorde cuplurilor gay drepturi egale în domenii precum asistența medicală, pensiile și moștenirea.

În iunie, Ungaria a adoptat o lege care interzice „afișarea și promovarea homosexualității” în rândul persoanelor sub 18 ani, în ciuda criticilor din partea grupurilor de drepturi și a Uniunii Europene care au catalogat legea drept discriminatorie, în timp ce Orban susține că actul normativ are menirea de a-i proteja pe copii.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Familia este familie nu traditionala sau alta gaselnita mincinoasa .

  2. Viktor Orban intelege ce vrea. La fel si Trump zicea ca Papa l-a laudat, cand de fapt Papa a zis ca se va ruga pentru el.

  3. Pentru ultracomunisti Orban este “ultraconservator”

  4. În schimb, persoana care „l-a inspirat în legătură cu valorile familiei” pe Dacian Cioloș e Freddie Mercury..

  5. Papa nu are nimic cu lgbt din contra ii sustine.