G4Media.ro

Viktor Orban folosește tema protecției copiilor în anul pre-electoral și atacă dezlănțuit…

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

Viktor Orban folosește tema protecției copiilor în anul pre-electoral și atacă dezlănțuit UE și comunitatea LGBT: ”Vor să ne ia copiii”

Viktor Orban a lansat vineri atacuri dezlănțuite la adresa UE și a comunității LGBT după ce Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement (sancționare) în privința legii ungare privind protecția copilului, pe motivul că încalcă drepturile minorităților sexuale. Aflat în an pre-electoral, cu toată Opoziția unită împotriva sa, Orban a declarat la radioul național că ceea ce face Bruxelles-ul este un ”huliganism juridic”, iar prin acest demers ”vor să ne ia copiii”, potrivit Telex.hu.

”Dreptul familiei și educația sunt exclusiv în atribuția statelor membre… Consider că este rușinos punctul de vedere al Comisiei (…) Scopul este de a permite intrarea în școli a activiștilor LGBTQ”, a mai spus Orban. ”Aceștia sunt copii maghiari, pe care dorim să îi creștem în mod maghiar, așa cum doresc părinții maghiari”.

El a mai spus că ”i se ridică părul în cap” din cauza a ceea ce vede în Europa de Vest și consideră că Vestul nu este pe calea dezvoltării în privința educației sexuale. ”Aici este vorba de libertatea copiilor noștri. Cetățeanului maghiar, când este vorba de copilul său, i se mișcă ceva în zona stomacului. Nu lăsăm ca propagandiștii sexuali să umble provocatori (ca huligani) în școli”.

În paralel, Viktor Orban a declarat că este inacceptabil ca UE să condiționeze accesul Ungariei la fondurile de relansare de principiile statului de drept, întrucât plata acestora nu se poate condiționa de principii politice bazate pe valori.

În Ungaria vor avea loc în primăvara anului viitor alegeri parlamentare, considerate cruciale pentru parcursul democratic al țării.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter