G4Media.ro

VIDEO Zelenski mulțumește Regatului Unit pentru sprijinul militar și face un nou…

Sursa foto: Stefan Rousseau / POOL / AFP

VIDEO Zelenski mulțumește Regatului Unit pentru sprijinul militar și face un nou apel pentru avioane de luptă: „Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja” / „Londra a fost alături de Kiev încă din prima zi. Rusia va pierde”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține un discurs în fața politicienilor britanici la Westminster Hall, pentru a mulțumi Regatului Unit pentru sprijinul militar acordat Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei.

UPDATE 15:37 Președintele ucrainean lansează un avertisment cu privire la ceea ce se va întâmpla dacă „răul” este lăsat să se „maturizeze”.

El spune că acest lucru face parte din natura umană.

Acest rău „distruge și ucide, lansează agresiuni și frânge viețile oamenilor”.

Dar Marea Britanie și Ucraina „au luptat deja împreună împotriva unui astfel de rău”.

Zelenski spune că nu pretinde că nu vor mai exista războaie, deoarece este în natura umană, dar este în puterea noastră „să garantăm prin cuvinte și fapte că partea luminoasă a naturii umane va prevala”.

El își încheie apoi discursul, spunând că în urmă cu doi ani a părăsit parlamentul britanic mulțumind pentru „ceaiul englezesc delicios”.

Acum, el mulțumește în avans Regatului Unit pentru „avioanele englezești puternice”.

„Dumnezeu să binecuvânteze Marea Britanie și trăiască regele. Slava Ukraini”, încheie Zelenski.

Liderul ucrainean este aplaudat și ovaționat puternic de către politicienii britanici prezenți la Westminster Hall.

UPDATE 15:33 Zelenski spune că ucrainenii au așteptat cu nerăbdare ziua victoriei, dar până atunci răul „este încă aici”.

„Plătim cu viețile noastre… cu viețile eroilor noștri care își riscă viața și moartea în fiecare zi”, a afirmat el.

Liderul ucrainean spune că va fi „un moment cu adevărat special” atunci când se va întâlni cu Regele Charles mai târziu în cursul zilei de astăzi.

Și plănuiește să îi spună: „În Marea Britanie, regele este un pilot al forțelor aeriene, iar în Ucraina, astăzi, fiecare pilot al forțelor aeriene este un rege”.

Zelenski spune că este „mândru” de forțele sale aeriene și face un apel pentru avioane de luptă.

UPDATE 15:28 Zelenski a oferit speakerului Camerei Comunelor o cască ce aparține unui pilot al forțelor aeriene ucrainene, inscripționată cu textul „Avem libertate, oferiți-ne aripi pentru a o proteja”, într-un nou apel pentru avioane de luptă.

„Am încredere că acest simbol ne va ajuta cu următoarea noastră coaliție, coaliția avioanelor… aripi pentru libertate”, a adăugat președintele ucrainean.

UPDATE 15:26 Zelenski laudă sancțiunile britanice împotriva Rusiei, dar spune că acestea trebuie să continue până când Kremlinul nu va mai putea finanța războiul său împotriva Ucrainei.

„Aceasta va fi noua realitate a lumii libere”, adaugă el.

UPDATE 15:23 Zelenski laudă Marea Britanie și SUA  pentru că au ajutat Ucraina înainte de invazia pe scară largă a Rusiei.

Președintele ucrainean spune că această „coaliție de prieteni” va fi necesară în viitor pentru a preveni agresiunea în alte regiuni.

El laudă Marea Britanie pentru că a furnizat Ucrainei armele necesare pentru a proteja viețile copiilor, civililor, femeilor, bătrânilor și cetățenilor săi de „ocupația atroce și de teroarea rachetelor rusești”.

El, de asemenea, laudă Marea Britanie pentru ajutorul acordat în pregătirea terenului pentru un tribunal special pentru crimele de război comise de Rusia în Ucraina și pentru un mecanism special de compensare.

Totodată, Zelenski mulțumește Regatului Unit pentru trimiterea de tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune – despre care spune că vor forța Rusia să „se retragă complet”.

UPDATE 15:18 „Am venit aici și mă aflu în fața dumneavoastră în numele celor curajoși, în numele eroilor noștri de război care se află acum în tranșee sub focul artileriei inamice, în numele artileriștilor noștri și al fiecărui apărător al cerului care protejează Ucraina împotriva avioanelor și rachetelor inamice, în numele tanchiștilor noștri care luptă pentru a restabili granițele ucrainene, în numele recruților noștri care sunt antrenați acum, inclusiv aici, în Marea Britanie”, a afirmat Zelenski.

„Mulțumesc, Marea Britanie”, a adăugat liderul ucrainean.

UPDATE 15:14 Președintele Zelenski le-a mulțumit parlamentarilor britanici pentru „curajul” lor.

„Londra a fost alături de Kiev încă din prima zi, din primele secunde și minute ale războiului… a întins o mână de ajutor atunci când lumea nu ajunsese încă să înțeleagă cum să reacționeze”, spune el.

Adresându-se fostului premier britanic Boris Johnson, el îi mulțumește pentru că a reușit să determine alte țări să sprijine Ucraina și spune că parlamentarii britanici „au dat dovadă de curajul și de caracterul dumneavoastră atunci – un caracter britanic puternic”.

Liderul ucrainean spune că Ucraina și Regatul Unit au lucrat împreună de-a lungul istoriei lor pentru „a se bucura de pace”, adăugând: „Voi și noi și întreaga omenire am obținut același rezultat – răul a pierdut”.

„Noi vom ieși întotdeauna învingători în fața răului – acest lucru se află în centrul tradițiilor noastre și ale voastre”, a mai afirmat Zelenski.

El spune că răul revine din nou, dar totuși „știm că libertatea va învinge, știm că Rusia va pierde și știm cu adevărat că victoria va schimba lumea și aceasta va fi o schimbare de care lumea are nevoie de mult timp”.

Iar după ce „Ucraina va câștiga războiul”, Zelenski spune că orice viitor agresor și dictator „va ști cu ce se va confrunta”: „Orice agresor va pierde”.

Știrea inițială

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la Westminster Hall pentru a se adresa deputaților și Lorzilor.

El este aplaudat și aclamat de politicienii britanici.

Zelenski se află între președintele Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, și președintele Camerei Lorzilor, John McFall.

Sir Lindsay rostește un discurs de bun venit președintelui ucrainean.

Revenim cu detalii…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

 1. „Slavă ție, Cezar (împărate), cei ce merg la moarte te salută”
  Ne am intors la origini!!!

 2. Bufonu lorzilor dimineata, Bufonu regelui dupa-amiaza.

 3. E tot în trening?

 4. Faza e ca putin nici nu va avea un ultim discurs cand ii nu vor face felul. Va disparea si gata. Si voi la fel ca daca “bani nu e” nimic nu e. 😂😂😂

 5. Bai asta florin zis flo.cea si cu riki zis kiki aka cioby zis koiobi, dati-va ma intalnire in parc sa va lingeti reciproc la koaie ma thembelilor 😆 🤣 😂 what a bunch of fcuking cocksucking losers 😆 🤣 😂 😹

 6. Ucraina va pierde, degeaba se agita bufonul asta

  • Este datoria lui sa se zbată pentru tara lui, nu are alternative.

  • #unu….cred ca mai tare se agita simion si sosoaca și voi,restul de haurari cu școala făcută la rtv și rtv și a3!

  • eu nu inteleg limbajul celor comenteaza sub stindardul Slava Ucraina. faceti ceva sa ajutati ucraina sau doar injurati pe oricine care vi se pare postac? cu injuraturi nu s-acastigat niciun razboi. apropo nu inteleg de unde atata patos…vine razboiul nuclear 100% daca rusia e atacata pe teritoriul ei si voi va bucurati ca vom fi primii morti. si nu in prima linie cum si-ar dori orice patriot ci ca fraierii aia din hiroshima si nagasaki, adica ne vor muri copii si parinti… muriti de grija ucrainei si nu faceti nimic. chiar sunt curios melania si aialati ce ati facut efectiv pt ucraina

  • Bai asta cu limba prin kurr la putin, dar cand voi ii injurati pe ucraineni atunci e bine ma tembelulle 😆 🤣 😂 ce inapoiat mintal 😆 🤣 😂 😹

  • Travestitu’ deja are cosmaruri! Ii termina pe astia, nu mai are caaaarice de supt in Est.

 7. #flo.cea aurolacul….nu ai șanse sa te numească simion pe liste….sunt alții care îl vopsesc în alb mai bine!

 8. Riki, Florin, DanTeo si Gogu, aceeasi troll rusofil care posteaza de pe mai multe nickname-uri👍🏼

 9. Șobolanul a plecat iar cu cerșeală la stăpâni!

 10. Nu crezi ca ar trebui sa iti gasesti o meserie adevarata?
  Hai ca nu e asa de greu…
  Poate se schimba vremurile si ramai somer….

 11. Heroiam slava!

 12. Ce se agita rusofili, nu aveți de ce, nu mai pupați occidentul pe fese

 13. Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha ha haaaa, doamnelor si domnilor clown boy Clociiiiiiin Floociineescuuuuu 🤣

 14. Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa clown boy aka Clociiiiiiin Floociineescuuuu radem de tine, nu cu tine, de tine 🤣 e bine ca nu te-ai prins 🤣

 15. Foarte frumos limbaj folosesc susținătorii actorașului, sa va vad când va cade parul de la radiații ce o sa ziceți, ce bine că am susținut ucraina, nu?

  • Mai bine Ucraina decât cocina ortodoxo-comunistă Rusia. De 1 000 000 de ori!

  • Bai vita putinista,si daca ajunge un val radioactiv sa ne omoare pe toti,ce vina are „actorasul”?Radiatiile sunt trimise de PUTIN din frustrarea ca nu a putut ocupa o tara vecina ca asa i s-a parut lui amuzant.
   Daca ocupa Ucraina,apoi ameninta cu atacuri nucleare deca nu se preda Polonia sau Letonia. Ce trebuia,sa se predea toata Europa j.egului sovietic sub santaj?
   Sa dea draq odata cu bombardeaua,murim noi in estul Europei,dar restul Planetei va scapa definitiv de Putinstan,ca vreo mie de ani va fi de nelocuit,tinutul ala preistoric.

 16. Sa le trimita si niste borcane! Muraturi au.

 17. Florin e multi thread ready, su.g.e pana la 4 p.u.l.i si 4 șosete nes.palate

 18. cea mai tare chestie e cum se ațațå rusofili ca musca la c.a.c.a.t.