G4Media.ro

VIDEO Zeci de morţi în Africa de Sud, în cele mai grave…

VIDEO Zeci de morţi în Africa de Sud, în cele mai grave violenţe produse în ţară în ultimii ani/ Jafuri și malluri incendiate după încarcerarea fostului președinte Zuma

Mulţimi de oameni s-au ciocnit marţi cu poliţia şi au devastat sau incendiat malluri în oraşe din Africa de Sud, iar zeci de oameni ar fi murit în cele mai grave violenţe declanşate în ultimii ani în această ţară, în urma încarcerării fostului preşedinte Jacob Zuma, transmite Reuters, citată de News.ro.

Protestele care au urmat arestării lui Zuma, săptămâna trecută, s-au extins în jafuri şi în revărsarea furiei generale din cauza greutăţilor şi a inegalităţilor care persistă la 27 de ani de la sfârşitul apartheidului.

Sărăcia a fost exacerbată de restricţiile sociale şi economice severe care vizează blocarea răspândirii Covid-19.

Oficialii de securitate au declarat că guvernul lucrează pentru a opri extinderea violenţelor şi a jafurilor, care s-au răspândit de la casa lui Zuma din provincia KwaZulu-Natal până la cel mai mare oraş din ţară, Johannesburg şi provincia Gauteng, şi până la oraşul port Durban de la Oceanul Indian.

Soldaţii au fost trimişi pe străzi pentru a încerca să stăpânească tulburările.

Zuma, în vârstă de 79 de ani, a fost condamnat luna trecută pentru că a sfidat o decizie a curţii constituţionale de a depune mărturie într-o anchetă de investigare a corupţiei la nivel înalt în cei nouă ani de mandat ai săi, până în 2018. De asemenea, el se confruntă cu proces într-un caz separat pentru acuzaţii, care includ corupţie, înşelăciune şi spălare de bani. El a pledat nevinovat în instanţă în luna mai.

Fundaţia Zuma a declarat că nu va exista pace în Africa de Sud până când fostul preşedinte nu va fi eliberat din închisoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cealalta fata a aparheidului .

  2. Romanica este distrusa de mafioți nasol, mafia intra in normalitate este votată de românași.

  3. Parca suna cunoscut ”au devastat sau incendiat malluri”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.