G4Media.ro

VIDEO Valérie Pécresse, sub 5% din voturi, nu-și poate deconta cheltuielile pentru…

captura twitter

VIDEO Valérie Pécresse, sub 5% din voturi, nu-și poate deconta cheltuielile pentru campania electorală și face apel la donații: „Am nevoie urgentă de ajutorul vostru”

Valérie Pécresse a obținut sub 5% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța și este nu doar eliminată, ci și privată de decontarea cheltuielilor de campanie. Luni dimineață, lidera republicanilor a anunțat că este „personal îndatorată cu cinci milioane de euro”. Pentru a „completa finanțarea campaniei”, ea face deci apel la francezi pentru un „ajutor de urgență”, potrivit Le Figaro.

 


„Situația financiară a campaniei mele este acum critică”, a declarat ea. Și asta pentru un motiv întemeiat. Departe de a bănui că vor obține un număr atât de mic de voturi, republicanii au crezut că vor obține cele opt milioane de euro de la stat pentru decontarea cheltuielilor de campanie. Decontarea se face însă doar pentru candidații care depășesc pragul de 5% din voturi.

În situația actuală, Valérie Pécresse a anunțat că partidul său nu poate „face față acestor cheltuieli”. Și, prin urmare, a lansat „un apel național pentru donații”. Acest apel este adresat „tuturor celor care mi-au dat votul, dar și tuturor celor care au preferat votul util de ieri. Și, în sfârșit, tuturor francezilor care sunt atașați de pluralismul politic și de libertatea de exprimare. „Am nevoie urgentă de ajutorul vostru până la 15 mai”, a insistat ea. „Este în joc supraviețuirea republicanilor și, dincolo de asta, supraviețuirea dreptei republicane”.

Cu câteva ore mai devreme, Michel Barnier, cel care a fost negociatorul șef al UE pentru Brexit, a încercat să transmită un mesaj de încredere: „Cu toți aleșii și militanții noștri, avem capacitatea de a face față acestei situații materiale dificile”.

Prin acest apel la solidaritate, Valérie Pécresse amintește de un episod anterior care a agitat dreapta. În urma invalidării conturilor sale de campanie în 2012, Nicolas Sarkozy a fost nevoit, de asemenea, să apeleze la militanții săi pentru a-i permite să-și achite datoriile. „Sarkothon” i-a permis acestuia să strângă aproximativ 11 milioane de euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Silvuple, mâncați-as, troasant iuro pur me returner dan monpai!

  Oricum la cât de insipida e doamna asta, scorul obținut e chiar mare.

 2. Asa este cand te vezi mareata-n oglinda. Cheltui fara cap si fara sa socotesti.
  Succesuri, zicea Nea Ceasca 😀

 3. Tot asa si la noi!Pe naiba!Daca te ei la tranta cu PSD-ul,risti sa ajungi in cu….gol,ca de,ei au bani,fiindca de la inceput au fost la putere si au vandut mult feer,multe active importante ale Romaniei,au facut multe smenuri.Trei sferturi au ajuns in buzunare,”pe persoana fizica”iar restu’la partid.Buni si aia,ca uite ceilalti se zbat sa supravietuiasca politic,dupa ce au furat si dupa aceea dispar cu partid cu tot.Justitia asta nenorocita ii da de gol,dar mai ales unii ziaristi,care n-au de lucru si cauta numai „galceava”.D-aia psd-istii le da in cap,iar pe justitie a cumparat-o cu pensi speciale nesimtite si cu multe altele!Ce vreti sa ajunga sa cerseasca ca amarata asta?La valoarea lor?
  Oare la noi se va pune vreodata la punct disciplina fimanciara,la partidele politice?

 4. chiar se poate una ca asta? ce tupeu, care duamna s-ar afla in romanica, nu in franta lui Asif si Muhamed.

 5. Mesaju este cu subinteles pentru cei doi castigatori.
  Care dintre cei doi ii „doneaza” bani ca sa-si recupereze cheltuielile , primeste voturile ei.
  Legal , prin donatie in cont.
  Simplu