G4Media.ro

VIDEO Un tânăr de 19 ani, blocat pe Valea Ţapului din Bucegi,…

VIDEO Un tânăr de 19 ani, blocat pe Valea Ţapului din Bucegi, a fost recuperat de Salvamont / El și-a petrecut noaptea într-un adăpost pe care l-a săpat în zăpadă

Turistul care a rămas blocat sâmbătă seară pe Valea Ţapului din masivul Bucegi şi-a săpat o vizuină în care a petrecut noaptea, el fiind recuperat de salvatorii montani duminică dimineaţă, la căutări participând şi un elicopter, relatează Agerpres.

Salvamont Buşteni a precizat că tânărul de 19 ani a scăpat cu viață după o noapte petrecută într-un adăpost pe care l-a făcut în zăpadă.

„S-a învelit în folia de supraviețuire și a rămas „ascuns” până dimineața. De aceea salvamontiștii nu au putut să-l găsească azi-noapte”, a postat pe Facebook echipa Salvamont Buşteni.

Potrivit coordonatorului Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, tânărul a urcat cu schiurile în spate, iar aproape de Brâul Mare al Coştilei nu a mai putut înainta din cauza epuizării, relatează Agerpres.

În zonă este pericol de producere a unor avalanşe din cauza cornişelor, însă tânărul, care nu a putut fi găsit de salvatori din cauza faptului că nu avea lanternă, iar bateria telefonului i s-a descărcat, a reuşit să iasă singur din zona periculoasă, petrecându-şi noaptea într-o vizuină pe care a săpat-o, precizează sursa citată.

Alţi doi turişti care au rămas blocaţi sâmbătă seară pe Valea Cerbului au fost recuperaţi de salvatori după o operaţiune care a durat şapte ore.

Sursa foto: Salvamont Bușteni / Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Respect pt tanar!! Respect pt salvamont!! La 19 ani a dat dovada de maturitate!!! Bv

    • Maturitate??? Poate instinct de supraviețuire. Că de maturitate nu poate fi vorba,atâta timp cât a urcat de unul singur pe munte și în zona cu pericol de avalanșe.

  2. Un iubitor de munte adevarat. Sigur a invatat mult din lectia aceasta. Acum sa-l comparam cu ceilalti iubitori de munte(majoritari). Care isi duc boxele, manelele, gratarele si pungile de Kaufland la munte. Pe acestea din urma, pline, acolo le lasă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.