G4Media.ro

VIDEO Un gol spectaculos din „poartă-n poartă”, marcat de un goalkeeper în…

sursa foto: Captură video

VIDEO Un gol spectaculos din „poartă-n poartă”, marcat de un goalkeeper în Chile, ar putea doborî recordul de distanță/ Lovitura a măsurat aproximativ 101 metri

Portarul argentinian Leandro Requena a marcat un gol care ar putea să depășească recordul de distanță pentru o astfel de lovitură, în timpul victoriei cu 3-1 a echipei sale Cobresal în fața lui Colo-Colo, în prima ligă de fotbal din Chile, transmite CNN.

În minutul 77, când echipa sa conducea deja cu 2-0, Requena a executat ceea ce inițial părea o lovitură de poartă destul de inofensivă.

Cu toate acestea, cu portarul lui Colo-Colo, Brayan Cortés, aflat cu mult în afara suprafeței de pedeapsă, mingea a sărit peste capul său și s-a îndreptat spre poartă.

Cortés s-a împiedicat în timp ce încerca în zadar să urmărească mingea în timp ce aceasta trecea linia de fund.

Potrivit TNT Sports Chile, golul a fost marcat de la o distanță de 101 metri, ceea ce, dacă va fi ratificat de Guinness World Records, va doborî recordul pentru cel mai lung gol de la distanță din istorie.

Actualul record este de 96,01 metri, stabilit de Tom King în 2021, în timpul unui meci dintre Newport County și Cheltenham Town, în cel de-al patrulea eșalon din Anglia.

„Am vrut să trag repede, așa cum am făcut de atâtea ori, să încerc să prind adversarul cu garda jos și a ieșit un pic mai puternic decât în mod normal”, a declarat Requena la Radio Bio Bio.

„Primul lucru pe care l-am făcut imediat ce mingea a plecat din picior a fost să mă țin de cap, pentru că erau doi jucători în poziție clară de contraatac și mi-am dat seama că a plecat lung. Când am văzut că ricoșeul i-a îngreunat situația lui Brayan și că a trecut pe lângă el, m-am gândit că mingea ar putea intra”, a mai declarat portarul argentinian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. terenul de fotbal are 100 de metri lungime. mingea a fost repusa in joc de la careul mic, a ajuns in fata careului mare advers. distanta nu a fost mai mare de 85 de metri. de unde pana unde 101 metri? ar fi trebuit sa suteze din afara terenului.

  2. Poate avea pana la 120m un teren de fotbal. 110 pentru meciuri internaționale. 100 e minimumul. Cele mai multe terenuri au 105m. Careul mic are 5.5. Deci cam 100m ar fi putut avea lovitura, nu 85. Lovitura a fost și un pic pe diagonala, dar asta nu a adăugat decât maxim câteva zeci de cm. Rezumand, 101 e foarte posibil.