G4Media.ro

VIDEO Turnul virtual de control al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav este…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Turnul virtual de control al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav este funcțional / Traficul aerian va fi dirijat de la centrul de dirijare a zborurilor de la Arad

Autoritățile din Brașov au anunțat că primul turn virtual de control al zborurilor, din România, este funcțional, informează Brașov.net.

Pe pagina oficială de Facebook, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a postat un videoclip cu locul de unde zborurile de la Brașov vor fi dirijate.

16 camere video cu termoviziune au fost montate la aeroport, iar acestea asigură asigură supravegherea unui câmp vizual de 360 de grade, pe o rază de 7 kilometri, chiar și pe ceață sau întuneric. Acesta va fi operat de doar 6 angajați, în loc de 30, cum se întâmplă în cazul unui turn de control obișnuit. Investiția pentru acest proiect se ridică la 16 milioane de euro.

„Avem filmări din zile cu ninsori abundente, în care zăpada nu afectează în niciun fel cadrele preluate de camerele mobile deoarece acestea dispun de un sistem de curăţare automată, acţionat la distanţă printr-o simplă apăsare de buton. Şi camerele fixe instalate pe amplasamentul aeroportuar sunt dotate cu un sistem de curăţare automat, bazat pe aer comprimat, care nu necesită deplasarea în teren a unui angajat care să se ocupe de întreţinerea lor. Specialiştii de la Arad ne-au explicat că strălucirea soarelui din zilele senine, deranjantă în mod normal pentru ochiul unui operator dintr-un turn de control clasic, nu afectează în niciun fel imaginile preluate automat, sistemul având capacitatea să filtreze lumina şi să facă toate ajustările necesare unei vizibilităţi perfecte pentru controlorii de trafic de la Arad. La polul opus, în zilele cu vizibilitate redusă cauzată de ceaţa densă, camerele furnizează inclusiv imagini termice care permit distingerea obiectelor fixe sau în mişcare pe amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Verificările turnului de control virtual de la Arad vor continua până la începutul lunii viitoare, când specialiştii SAAB vor realiza testul de acceptare la locaţie, după care acesta va fi considerat funcţional.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu mulțumesc. Nu o să zbor din Brașov. Makes me feel uneasy cu atâtea ecrane. Nu mai bine puneați un om acolo sus?