G4Media.ro

VIDEO Trump s-a adresat națiunii și a cerut Congresului să aloce 5,7…

VIDEO Trump s-a adresat națiunii și a cerut Congresului să aloce 5,7 miliarde de dolari pentru un zid la granița cu Mexicul

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, s-a adresat marţi seara naţiunii printr-un discurs televizat în direct de la Casa Albă, pledând pentru finanţarea construcţiei unui zid la frontiera cu Mexicul, dar nu a declarat o urgenţă naţională care i-ar fi permis să decidă singur în această chestiune, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Trump a cerut Congresului să aloce 5,7 miliarde de dolari pentru o construcţie de oţel la graniţa de sud, unde – a susţinut el – are loc o criză de securitate în curs de agravare. După ce a lăsat să se înţeleagă timp de câteva zile că ar putea declara o stare de urgenţă, ca prim pas pentru a finanţa construcţia fără aprobarea Congresului, preşedintele a anunţat că se va întâlni miercuri cu liderii parlamentarilor americani, pentru a negocia din nou deblocarea administraţiei SUA.

În discursul din Biroul Oval, Trump a enumerat o serie de infracţiuni grave comise în SUA de imigranţi ilegali, inclusiv de unii care au ajuns pe teritoriul american ca minori neînsoţiţi, şi a apreciat că este vina Partidului Democrat, de opoziţie, că forţele de protecţie a frontierei nu beneficiază de mijloacele de a apăra poporul de acest pericol.

Americanii cheltuiesc anual sute de miliarde de dolari pentru a combate traficul de droguri şi efectele acestuia; suma cerută pentru zid este infimă prin comparaţie, a arătat el. Preşedintele a explicat că oricum construcţia se va autofinanţa prin economiile menţionate, dar Mexicul va plăti pentru zid – aşa cum a promis el – indirect, prin noul tratat comercial încheiat cu SUA şi Canada, în locul NAFTA.

Înaintea transmisiunii TV, democraţii au ameninţat că vor contesta în justiţie o eventuală decizie a preşedintelui de a declara starea de urgenţă. Nu este însă sigur – apreciază Reuters – că Trump a renunţat la această intenţie, înaintea vizitei la frontiera de sud-vest planificate joi.

Administraţia federală a SUA este parţial blocată de 18 zile, în lipsa unei legi privind cheltuielile bugetare, pe care Congresul, unde democraţii sunt majoritari în Camera Reprezentanţilor, iar republicanii în Senat, nu a reuşit să o adopte.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cat de curand SUA va aloca bani pentru un zid urias impotriva lumii ramase.

 2. Pai nu era vorba ca o sa-l plateasca Mexicul ? Acum cerseste bani de la propriul popor ? Penibil ca de obicei :))

  • a spus in campania electorala ca mexicul va plati , da, dar prin tratatul comercial cu ei modificat. sunt vdeo-uri, google it. trol socialist, habar nu ai!

  • Mr. K,
   Prostia ta e surclasata doar de catrea ce a lui Asistat.
   Eu ma refeream cand era in campanie elctorala, cand ii mintea pe retardatii de americani ! Dar tu esti mult prea imbecil sa citesti, dar sa mai si intelegi ce am vrut sa zic.

 3. Ce tampit, dar mai mult, ce mincinos!

 4. In loc sa comentați lucruri despre care nu aveți habar, nu ar fi mai bine sa va pregătiți sa citiți cartea lui valcov și veorica si sa continuați sa ploconiti stăpânilor voștri psdisiti pe care i-ați ales sa va conducă? Hai, fuguta pe noi culmi ale socialismului lui dragnea….

 5. Săraca lume nouă! Pe mana cui a ajuns ! O gluma proasta din care nu se poate evada.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.