G4Media.ro

VIDEO Tech Trends: Platforma TikTok, folosită în China în scop educativ, în…

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

VIDEO Tech Trends: Platforma TikTok, folosită în China în scop educativ, în restul lumii acuzată de spionaj și propagandă și interzisă pe telefoanele de serviciu

1,1 milioane de copii din România au cont de TikTok, iar tineri între 12 și 16 ani petrec 6-8 ore zilnic  pe platformă. 70% dintre ei intră pe aplicație și după miezul nopții. Din zece postări pe TikTok, o mare parte fac trimitere către Only Fans sau au limbaj obscen.

Recent, după o investitgatie jurnalistică, s-a aflat că în anul 2022 o instituție de PR ce aparține guvernului chinez ar fi încercat să convingă conducerea TikTok să fie lăsată să-și deschidă un cont ascuns prin care să posteze propagandă către audiența din Occident.

  • Vezi un nou episod din podcastul Tech Trends, realizat de Alex Buzică:

 

O producție G4Media.ro / Inquam Photos / Filmare și montaj: Octav Ganea

Notă: Alex Buzică este reporter la Radio România Actualități și realizatorul emisiunii Internet cafe difuzată în fiecare sâmbătă de la ora 18:10.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Se va folosi si in Estul Europei pentru acelasi tip de „educatie” : „Partidul are dreptate”,”cetatenii nu merita niciun drept sau libertate”,si special pentru est europeni,a fost mult mai bine intre 1945-1989 cu foame,frig,inchisoare politica decat dupa’89 cu decadente ca libertatea de exprimare,dreptul de a calatori,dreptul de a alege….

  2. Asa labil esti…sa te spele pe creier poponel ala? 😂😂😂