G4Media.ro

VIDEO Protestul angajaților de la Rafinăria Petromidia s-a încheiat / Angajații au…

sursa foto: Captură video

VIDEO Protestul angajaților de la Rafinăria Petromidia s-a încheiat / Angajații au primit câte 3.000 de lei pentru compensarea facturilor pentru lunile de iarnă și o creştere salarială de 1.500 de lei de la 1 martie

UPDATE: Angajaţii Rafinăriei Petromidia au încetat protestul început marţi dimineaţă, după ce au ajuns la un acord cu conducerea companiei. Astfel, muncitorii au primit câte 3.000 de lei, reprezentând compensarea facturilor pentru lunile de iarnă, iar de la 1 martie vor beneficia de o creştere salarială de 1.500 de lei.

„Am semnat documentul cu administraţia, cu creştere salarială de la 1 martie de 1.500 de lei. Protestul a încetat. Le-am transmis oamenilor acest lucru. Astăzi, au primit 3.000 lei reprezentând compensarea facturilor din decembrie, ianuarie, februarie, câte o mie de lei pentru fiecare lună”, a declarat, pentru News.ro, liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău.

Știrea inițială: Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației Rafinăriei Petromidia, transmite Ziua de Constanța. Protestatarii sunt nemulțumiți că cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale, mai precizează sursa citată.

Administrația ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați.

Protestatarilor încep sa li se alături și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit să între la lucru, mai notează Ziua de Constanța.

„Administrația a anunțat o primă de 1.000 de lei pentru ianuarie-februarie. Oamenii nu au acceptat așa ceva și nu au vrut să intre de dimineață. Cei care au fost de noapte au rămas în continuare la serviciu, s-au înțeles între ei, unii protestează, alții muncesc. A fost o mișcare spontană. Oamenii nu pleacă până nu vine directorul general cu un răspuns de la București să încheiem protocolul cu creșterea salarială. Când lucrezi într-o rafinărie, la un salariu de 3.000 de lei nu cred că este un salariu bun din care să poți să-ți întreții familia cu un copil sau doi copii”, a declarat un lider de sindicat pentru Digi24.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Mah saracilor, profitul imens pe care-l scoate obtine compania si Statul nu e pentru voi.
    Pentru saraci sunt doar munca si platitul taxelor.

  2. Ce mizerie… S-au marit preturile cu 50%. Conducerea este incompetenta. important e ca-si vor da primele groase la final de an.

  3. Altii,mai prosti,defileaza de luni de zile pe la ministere,si tot degeaba!nu vor creste taxe,toate pensiile vor fi marite cu inflatia,va crestem leafa cu 10 la suta,etc,etc!!!MINCIUNI!!!singurele salarii si pensii marite=magistrati!la anul se intra,probabil,in incapacitate de plata, si,probabil,vor anula totul!sa vedem aurolacii care nu se vor mai incadra la ajutoare,dupa anul nou!

  4. guvernarea actuala baga Romania direct in buda…