G4Media.ro

VIDEO Sute de locuitori din Sectorul 3 trăiesc un calvar din cauza…

Sursa Foto: G4Media.ro

VIDEO Sute de locuitori din Sectorul 3 trăiesc un calvar din cauza unei terase unde se ţin concerte în aer liber / Terasa a fost amendată pentru că nu are autorizaţie de construire, nu deţine aviz de funcţionare comercială şi pentru că a tulburat ordinea şi liniştea publică

Sute de bucureşteni din Sectorul 3 care locuiesc pe Aleea Stănila sunt exasperaţi că nu pot dormi noaptea din cauza zgomotului produs de terasa „Gloria Garden” care se află în apropiere. Este vorba de fosta locaţie a cinematografului în aer liber Gloria transformată intr-o terasa cu concerte in aer liber care se întinde pe o suprafaţă de peste 5.000 de m2.

Persoanele deranjate de poluarea fonică generată de terasa care se află chiar în mijlocul blocurilor spun că deşi au sesizat autorităţile în nenumărate rânduri, se confruntă cu aceeaşi problemă. Ba mai mult, oamenii susţin că adesea sunt intimidaţi de angajaţii terasei sau de managerul acesteia.

„Seara cand ajung acasă, zgomotul infernal, ma refer la cel din casă, inclusiv cu geamurile inchise, mă scoate în strada. In strada, care e de fapt o alee, e plin de masini, oameni si politie care vin doar să se asigure că evenimentul domnului Paraschiv (n.r.- manager) se desfasoară conform planului. Domnul Paraschiv încearcă să ne intimideze punandu-și „gorilele” să se infiltreze in grupul nostru, să ne filmeze, ba chiar a si chemat politia pe motiv ca blocăm circulatia. Ce am facut pana acum: plângeri la Politie, la Garda de Mediu, la primărie, la Enel si Apanova, bănuim ca s-au înțepat ilegal în structurile existente și nici nu auzim un generator. Poliția nici macar nu stim daca a dat o amenda – cu atat mai mult cu cat domnul Paraschiv ne-a amenintat de fata cu dansii ca trimite controalele la asociatiile de locatari. Garda de Mediu are program pana la 18, iar concertele incep la 20/20:30, de joi pana sambata. Incercam sa strangem semnaturi si sa-l dam in judecata. Pluteste în aer o stare de frică, incertitudine și anxietate. Va rog din suflet sa ne ajutati în orice fel puteti!”, a declarat pentru G4Media.ro o bucureşteancă deranjată de poluarea fonică.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Primăria Sectorului 3 ne-a transmis că de-a lungul anilor a amendat pentru diverse nereguli mai multe societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe fosta locaţie a cinematografului Gloria.

Astfel pentru lucrările de executate pe Aleea Stănilă nr. 2, actualul deținător al imobilului (SC Patrick’S Events Impresariat SRL) a fost sancționat contravențional cu 1000 de lei pentru executarea fără autorizație a mai multor lucrări. O altă amendă de 4.000 de lei a fost dată deoarece pe o suprafața de 2000 mp închiriată unei societăți comerciale (IWED Wise SRL) în vederea desfășurării activității de alimentație publică, aceasta a executat mai multe lurcări fără autorizație de construire.

Cu alte ocazii, polițiștii locali din Sectorul 3 au efectuat verificări şi au constatat că agentul economic desfășoară activitate de alimentație publică la terasa amplasată pe domeniul privat fără să dețină aviz de funcționare comercială eliberat de Primăria Sectorului 3. Astfel, societatea a fost sancționată cu suma de 2500 de lei. Pentru activitate de subînchiriere spații fără să dețină acord de funcționare comercială eliberat de Primăria Sectorului 3, agentul economic a fost sancționat cu 2000 de lei.

Primăria Sectorului 3 mai spune că în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru, societatea în cauză a fost sancționată și pentru neafișarea la loc vizibil a datelor de identificare ale acesteia şi a fost amendată cu suma de 2000 de lei, iar pentru neafișarea unui orar de funcționare la loc vizibil la intrarea în unitate, cu suma de 500 de lei. Totodată, mai multe sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice de către agentul economic care își desfășoară activitatea în imobilul din aleea Stănilă nr. 2 au fost înregistrate la nivelul Direcției Generale de Poliție Locală în zilele de 11, 12 și 13 mai 2023.

„Întrucât aspectele de tulburare a ordinii și liniștii publice au fost reclamate atât la dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală cât și la Serviciul unic de urgență 112, la fața locului s-au deplasat, pe lângă echipajele de ordine publică ale Serviciului Zona 2, echipaje ale Secției 12 Poliție, care au verificat și au luat măsuri în acest sens. „, scrie în răspunsul Primăriei Sectorului 3 remis G4Media.ro.

Întrebat de reporterul G4Media.ro în cadrul unei conferinţe de presă ce pot face în acest caz persoanele care sunt deranjate de poluarea fonică, Primarul General al Capitalei Nicuşor Dan a răspuns că pârghia se află în curtea primăriilor de sector.

„Este o competenţă a Poliţiei Locale de sector. După cum ştiţi, avizele de funcţionare sunt date de primăriile de sector şi verificarea funcţionării acestor instituţii de alimentaţie publică este făcută de Poliţia Locală de sector. Şi autorizaţia de funcţionare tot de primăria de sector este dată.”, a declarat Nicuşor Dan.

În ultima perioadă, G4Media.ro a scris despre mai multe astfel de derapaje pe care autorităţile se fac că nu le văd. Spre exemplu, un restaurant din Sectorul 6 care îşi terorizează vecinii noapte de noapte cu manele date la maximum, deşi a fost controlat de Poliţia Locală în ultimii trei ani de nu mai puţin de 30 în urma celor 130 de reclamaţii primite şi căruia i-a fost suspendată activitatea de două ori, funcţionează în continuare.

Citește și

Manele la maximum şi „controale” fără număr. Un restaurant din Sectorul 6 care a avut activitatea suspendată de două ori şi a fost controlat de Poliţia Locală în 30 de rânduri, în urma a 130 de reclamaţii, continuă să îşi terorizeze vecinii cu muzica dată tare

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. era ieri un articol cu sectorul 6 de la USL-istul CIUCU, azi e cu USL-istul NEGOITA …

  2. Ce nu rezolva autoritatile, mereu o face incendiul!

    • Ăia au „gorile”peste tot,sunt stat in stat.Statul cetatenilor terorizati nu-si apară cetatenii „nici de muște”😅!