G4Media.ro

VIDEO Spania: Petrecere în aer liber cu 25.000 de persoane la Madrid…

Sursa foto: Twitter

VIDEO Spania: Petrecere în aer liber cu 25.000 de persoane la Madrid / Evenimentul a fost organizat cu ajutorul WhatsApp / Poliția recunoaște că a fost depășită de situație

Aproape 25.000 de persoane au participat la o petrecere în aer liber pentru a marca redeschiderea unei universităţi la Madrid, fără a respecta restricţiile anti-Covid, iar poliţia spaniolă a recunoscut că a fost luată prin surprindere de aceste fapte, anunță News.ro.

Potrivit presei spaniole, aceasta este cea mai mare adunare de acest gen de la începutul pandemiei, când adunările în aer liber au fost interzise. „Au fost mii de oameni în campusul Universităţii Complutense, aproximativ 25.000” în noaptea de vineri până sâmbătă, a explicat într-un comunicat poliţia municipală, precizând că evenimentul pare să fi fost organizat prin WhatsApp.

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată o mulţime compactă de tineri care beau şi dansează, aproape toţi fără măşti. „Fără avertisment prealabil din partea universităţii şi nici timp pentru pregătirea unei operaţiuni adecvate, dispersarea unei adunări de aproximativ 25.000 de oameni este o sarcină aproape imposibilă”, a anunţat poliţia, adăugând că nu a sosit decât după miezul nopţii

Susţinută de drone şi rămânând în campus până în zori, poliţia s-a limitat să menţină calmul şi să evite orice incident grav, în special pe căile de acces şi în transportul public. La sfârşit de săptămână, poliţia din Madrid desfăşoară în mod regulat 200 de ofiţeri suplimentari pentru a dispersa serile de băut în aer liber, cunoscute sub numele de „botellones”.

O adunare de acest fel a avut loc în aceeaşi noapte la Barcelona, ​​unde aproximativ 8.000 de tineri au participat la o petrecere în campusul universităţii autonome a oraşului, a declarat rectorul pentru radioul catalan RAC1.

Deşi Spania a ridicat o serie de restricţii anti-Covid, oamenii încă trebuie să poarte o mască în aer liber dacă nu pot fi la cel puţin 1,5 metri de cei din jur. Şi adunările mari rămân interzise, ​​deşi numărul participanţilor variază de la o regiune la alta.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bravo lor,lumea s-a saturat de tirania plandemiei.

 2. Mascarada restricțiilor se prăbușește !
  Încet, încet, lumea începe să își aducă aminte că pentru libertate merită să mori, dacă e cazul !
  Ce sens are viața dacă ești închis în cușcă, cu mască pe față, dacă ai nevoie de certificat să intri la cinema sau pe un stadion ?

  • La 76% vaccinati sa tot petreci, noi la 30% inca ne mai intrebam de ce modelul suedez nu functioneaza! Or fi fost moastele expirate? 🤣🤣🤣

  • Du-te in multime dacă ai asa încredere in vaccin. Hai la party sa te văd cum te târăști două săptămâni prin casă cu plămânii inflamați pentru o seara de distracții. Ai curaj? Te ține caroseria?

  • Bai argus, dacă tu stai de 2 ani încuiat în beci cu 4 măști una peste alta nu ai de unde sa știi ca lumea mai și petrece, chiar și aici în România.
   Curaj sa mergi la o petrecere? Mulți au mers deja la zeci de petreceri nu la una. Doar zombificatii au mai rămas în beci.

  • @bilic
   1- nu am beci
   2- am fost la petreceri restranse si cu si fara vaccinați no problem de fiecare data
   3- e o mica diferență intre un fest si o petrecere nu ai spune? Fiecare cu nivelul lui de confort pana la urmă, dar nu trebuie încurajate adunările masive pe cât de fun si profitabile ar fi

  • @0,00010 neuroni,
   Tu să stai pitit sub pat cu zece botnițe pe rât și să aștepți a treia doză!

  • @OIO
   tu ai un fetiş cu moaşte?
   indiferent de ştire tu îi dai înainte să te agiţi cu oase şi alte relicve. Eşti necrofil sau ce?
   ori comentezi la obiect/subiect ori las-o.
   E clar că eşti un troll obosit care mereu bagă băţul prin gard. Fii mai creativ, mai schimbă topicul, mai plimb-o

 3. Bravo lor. Trăiești doar ca să muncești și să plătești taxe și impozite??