G4Media.ro

VIDEO „S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar…

VIDEO „S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat”. Probele video despre care procurorii susțin că îl incriminează pe Ion Iliescu

Imagini de arhivă din 23 decembrie 1989 demonstrează că Ion Iliescu și grupul său au luat legătura cu sovieticii pentru a beneficia de sprijinul militar al URSS. Șeful Armatei, gen. Ștefan Gușă, s-a împotrivit. Filmările au ajuns și la procurorii militari.

„S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat întrucât agenți străini și-au permis să trimită elicoptere cu oameni înarmați, în scopul de a distruge ceea ce poporul român a cucerit”, anunța crainicul Televiziunii Române, George Marinescu, într-o intervenție din 23 decembrie 1989, în jurul orei 10.30.

Potrivit TVR 2, acest anunț ar fi o probă de bază a procurorilor militari care instrumentează dosarul Revoluției, cum că Ion Iliescu și membri ci Comitetului FSN ar fi chemat trupele sovietice să intervină în România.

Anunțul cu pricina a fost făcut și la radio, mai arată materialul difuzat de TVR.

În acele momente, formațiuni ale armatei sovietice chiar se aflau la în apropiere de granița României însă, mai arată materialul difuzat acum de TVR 2, numai refuzul ferm al șefului Armatei, gen. Ștefan Gușă, a făcut ca sovieticii să nu pătrundă în România.

Imagini de arhivă difuzate de TVR 2 îl înfățișează pe gen. Gușă spunându-le rușilor la telefon, prin intermediul translatorului de limbă rusă, că nu este nevoie de intervenția lor. „Noapte bună! Deja s-a rezolvat totul, n-avem probleme”, sunt cuvintele de final ale șefului armatei române de la acel moment, potrivit filmărilor difuzate de TVR.

Citiți și: Dosarul Revoluției: Procurorii susțin că Ion Iliescu a comis un act de trădare prin solicitarea intervenţiei militare din partea URSS, dar faptele s-au prescris

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Crimele impotriva umanitatii nu se prescriu.

  • PG militar e de toata jena. Doar capii sunt luati in furci ? Cei care au indeplinit planul (middle / low level), cei care au apasat pe tragaci unde sunt ?

   Le e frica de GRU ?!

   PS

   G4 & #kondensatorilor, mai stiti ceva legat de procesele „COLECTIV”, „GIGINA”, „”HEXIPHARMA” ?

   Asa de obositi sunt judecatorii care ies pe trepte ca nu mai pot judeca procesele.

  • @X-man,
   Cei care au indeplinit planul (middle / low level) nu pot fi luați pentru că s-au aflat în țara noastră în calitate de oaspeți, având pașaport turistic. Au „vizitat” cât au avut de vizitat „obiectivele” trecute în „pliantul turistic”, după care „călătorului stându- i bine cu drumul” s-au tirat acolo de unde au venit…

 2. Canalie, ajungi tu în copitele mele…?
  PS. Daca vrei să scapi usor dizolvă dracu’ cât mai repede PSD-ul! E dreptul tau…

 3. Io sugeti Iliescului original, el a luat legatura cu rusii doar ca sa ne asigure gazul necesar in timpul iernii, dar Ciolanis ce facea in zilele alea, hait?
  Antama nou-nascuti pt. vanzare de organe? Ca si alea patru mii de case nu se faceau asa usor!

  • Sper doar ca afirmațiile tale sunt doar pentru propaganda și in realitate nu gândești așa :)) Un singur regret am. Ca Iliescu nu v-a asigurat gazele alea rusești și pentru o cameră…

  • A.., da…, fireste, Iliescu a luat legatura cu rusii ca sa ne dea gaz. Daca rusii ar fi intrat in tara in perioada aceea, cu gaz ar fi dat prima oara, ca sa-i determine pe oamenii intalniti in cale sa spuna unde-si tineau ascunsa bautura, ca doar aveau tot timpul dupa aceea sa treaca si la violuri si la executii sumare…!

  • @ Ada!
   Atenție, pastilele!

 4. Îl fac secretar cu propaganda la Jilava ,pe viață Bineînțeles.

 5. Romania a platit economic si Ceausescu cu viata pentru gafa din ’68. Iliescu a cerut interventia terestra a trupelor sovietice deoarece nu stia planul si amploarea turistilor URSS care erau in Romania pentru implementarea reformei perestroika ”comunism cu fata umana”. Pe o parte Petre Roman, luptator la baricada, incuraja prefectii sa se imbogateasca cat e timpul prielnic iar pe de alta, cand vedea jafurile economice, avea cosmaruri de teama sa nu fi fost sosia lui Ceausescu cel impuscat.

 6. Dacă asta nu este trădare de țară, atunci ce este?

 7. Constat că acei tovarăși sunt tot aici.