G4Media.ro

VIDEO Primul zbor cu echipaj uman în spațiu încredințat unei companii private:…

VIDEO Primul zbor cu echipaj uman în spațiu încredințat unei companii private: NASA și Elon Musk, patronul Space X, au trimis doi astronauți ai SUA în cosmos, după 9 ani

NASA și SpaceX au lansat în spațiu doi astronauţi, misiunea fiind crucială: primul zbor cu echipaj uman din Statele Unite după nouă ani şi primul încredinţat unei companii private, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Ne pregătim pentru lansare astăzi”, a scris pe Twitter Jim Bridestine, administrator al NASA. Doug Hurley şi Robert Behnken sunt astronauții care au îmbrăcat costumele spaţiale alb şi negru care seamănă cu cele din filmele ştiinţifico-fantastice şi s-au instalat în capsula Crew Dragon, în vârful rachetei care i-a propulsat în spaţiu cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului.

„Este un vis devenit realitate. Nu credeam ca această zi să sosească cu adevărat”, a spus, miercuri, Elon Musk.

Doug Hurley, în vârstă de 53 de ani, şi Robert Behnken, în vârstă de 49 de ani, fiecare cu alte două zboruri în spaţiu la activ, ar putea fi protagoniştii unei premiere mondiale, odată cu misiunea către SSI într-un vehicul construit de compania lui Elon Musk.

Transportarea unui echipaj pe SSI în ultimii nouă ani a fost exclusiv atribuţia Rusiei.

NASA a contractat SpaceX şi Boeing pentru a relua aceste misiuni. Agenţia nu va deţine şi nici nu va opera vehiculele. SpaceX şi Boeing vor putea să îşi vândă serviciile şi altor agenţii, companii şi chiar persoane fizice.

La întoarcere, Crew Dragon va ameriza în Oceanul Atlantic. Amerizarea nu a mai fost efectuată de la misiunile Apollo spre Lună din anii 1960 şi 1970.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. E adevarat ca in seara asta Iliescu s-a predat eternitatii?

  2. Mai crede cineva că în 1969 au fost pe Lună? Să fim serioși, se chinuie de 9 ani sa faca o banală lansare de capsulă și fac din asta mare tam-tam… și e 2020… păi dacă în 69 ar fi făcut ce ar fi făcut, azi ar fi trimis al n-lea echipaj pe Marte…

    • Ai uitat sa-ti iei medicamentele?

    • iti inteleg disperarea: ai picat din Luna si n-ai de un’ sa-ti iei bilet inapoi. mai asteapta un pic, sigur o sa inventeze Sf. Elonie Musca o catapulta si pentru tine.

  3. Mare diferență între democrație și barbarie. Americanii zboară în cosmos iar Romania este condamnata la CEDO pentru atrocitățile judecătorilor CCR.

    • Ce atrocitate! CCR l-a omorat pe gigantul bland. CCR a scos pe strada 2500 de osteni sa traga in popor. CCR nu a facut carantina si acum are 100 de mii de morti pe constiinta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.